.
Είδε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου (με τον γιο της) και σχολιάζει (+ photos) για την Κουλτουρόσουπα.
Μια εκπληκτική μεταφορά του κινούμενου σχεδίου που αγαπήθηκε ανά τον κόσμο παρουσιάζεται παρακολουθήσαμε στο κινηματοθέατρο Κολοσσαίον.
Πρόκειται για τα «Στρουμφάκια – Επιχείρηση Στρουμφίτα» που τα έχει όλα: μαγεία, γέλιο, συγκίνηση, τραγούδι.
Μια ήσυχη μέρα ξημερώνει στο Στρουμφοχωριό. Ήσυχη; Όοοοχι και τόσο. Ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης, ο Προκόπης, ο Ντορεμί και ο Σπιρτούλης αφού έχουν κάνει την πρωινή τους γυμναστική με τις οδηγίες του Μπαμπαστρούμφ, πιάνουν τα στρουμφοσκουπάκια τους και αρχίζουν το καθάρισμα του Στρουμφοχωριού. Σε ένα σκοτεινό κάστρο εκεί κοντά ο φοβερός Δρακουμέλ και η αγαπημένη του Ψιψινέλ έχουν ετοιμάσει ένα τρομερό σχέδιο για να πιάσουν επιτέλους τα «μικρά απαίσια Στρουμφάκια». Ποιός θα τους βοηθήσει να το πραγματοποιήσουν και ποιά είναι στην πραγματικότητα η Στρουμφίτα; Θα καταφέρουν άραγε τα Στρουμφάκια να ξεφύγουν;
Η παράσταση πραγματικά θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του παιδιού μέχρι και το τέλος με τα επτά στρουμφάκια να ζωντάνευαν μπροστά σου έχοντας την απορία πως άντεχαν οι ηθοποιοί μέσα στα ογκώδη κοστούμια τους. Μένουμε σε αυτά καθώς τα κοστούμια αδιαμφισβήτητα είναι τόσο εντυπωσιακά τα οποία μπορούν να χαρακτηριστούν τέλεια, αληθοφανή.
Ο δε Δρακουμέλ, μια ψηλόλιγνη τραγελαφική σιλουέτα, χαράζεται στη μνήμη κάθε παιδιού με τις γκροτέσκο συμπεριφορές του και θα μπορούσα με να πούμε καλύτερος κι από την κινηματογραφική μεταφορά. Έπονται τα σκηνικά, εντυπωσιακά και καλοδουλεμένα, άξια συγχαρητηρίων. Καζάνι τυλιγμένο σε φλόγες, τζάκι πέτρινο που σιγόκαιγε, βιβλιοθήκη με τόμους γεμάτους ξόρκια έκαναν τα παιδιά να σωπάσουν. Το χαρούμενο χωριό με τα μανιταρόσπιτα και τα βραχάκια πιστή μεταφορά του κινουμένου σχεδίου. Βοηθητικό ρόλο φυσικά και τα φώτα που μετέφεραν την κάθε ατμόσφαιρα.
Ένα μπράβο στους ηθοποιούς, Αναστασία Διατσίδου, Ιορδάνης Ιωαννίδης, Βασίλειος Καραγκούνης, Θεόδωρος Λουφόπουλος, Μαρίνα Ντζιλοβιάν, Φανή Ξενογιαννοπούλου, Γιάννης Πανταγιάς, Βίκυ Χουδαλάκη, τα πρόσωπα των οποίων δεν είδαμε ποτέ, που εναρμόνισαν τις κινήσεις τους με τους ηχογραφημένους διαλόγους σε τέτοιο σημείο που δεν έγινε αντιληπτό το ότι οι διάλογοι δεν πραγματοποιούνταν επίθεση σκηνής. Χόρευαν, τραγουδούσαν, έκαναν μαγικά και έπαιζαν με τα παιδιά, αληθινοί performers μέσα στα ογκώδη κοστούμια τους.
Τι θα κερδίσει το παιδί από την παράσταση;
Αρχικά θα παρακολουθήσει μια καλαίσθητη παραγωγή, φώτα, κοστούμια, σκηνικά εξυψώνουν το θέατρο. Θα γελάσει πολύ, θα γίνει μέλος μιας μεγάλης ομάδας και θα περάσει μια ώρα διασκέδασης, θα δει πάλι το καλό να νικά το κακό, την δύναμη της συντροφικότητας και την ανάγκη της φιλίας.
Επόμενες παραστάσεις στο θέατρο ΚΟΛΟΣΣΑΙΟΝ.
Σάββατο 5, 12, 19, 26 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα
Κυριακή 6, 13, 20, 27 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί
.
Δείτε & αυτά:
–Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, κλικ εδώ.
..
Ακολουθήστε το Kulturosupa.gr στα social media