ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2015. Πρεμιέρες, επαναλήψεις, περιοδείες.
[Ανανεωμένος κατάλογος τελευταία ενημέρωση 1/8]
ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
‘Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ” ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
ΚΘΒΕ – Σκηνοθεσία: Θωμάς Μοσχόπουλος
Ο σημαντικός Θωμάς Μοσχόπουλος, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και έναν αξιόλογο θίασο ηθοποιών –με την Αμαλία Μουτούση στον επώνυμο ρόλο–, προσεγγίζει μέσα από τη σημερινή πραγματικότητα το σύνθετο έργο του Ευριπίδη.
Έργο αναφοράς για τον Αριστοτέλη, αλλά και τον Διαφωτισμό, η Ιφιγένεια εν Ταύροις (περί το 414 π.Χ.) γράφτηκε στα σκοτεινά χρόνια της Σικελικής εκστρατείας. Τραγωδία με αίσιο τέλος, γεμάτη λυρισμό και αριστοτεχνικά δομημένη, αναφέρεται στον νόστο για την ιδανική πατρίδα, εξυμνεί την αρμονική ζωή και την αντιπαραθέτει στη βαρβαρότητα των τελετουργικών ανθρωποκτονιών που συντελούνται στο όνομα της θρησκείας. Πόσο τρομακτικά και αναπάντεχα επίκαιρος αποδεικνύεται ο Ευριπίδης!
Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Χρίστος Στυλιανού, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιώργος Κολοβός, Αναστάσης Ροϊλός, Άννα Καλαϊτζίδου.
7- 8 Αυγούστου Επίδαυρος – Πρεμιέρα Θέατρο Δάσους 9 Ιουλίου – Πανελλαδική περιοδεία εδώ
“ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Εθνικό Θέατρο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να επέμβουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, εισέρχονται κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και αναλαμβάνουν την εξουσία. Ωστόσο, οι πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στην περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη θα υπονομευθούν από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις και θα αποδειχθούν ουτοπικές.
Με τις Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του, ο Αριστοφάνης εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μέσα από την πολιτική σάτιρα και ιλαροτραγικούς διαλόγους.
Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Γιάννης Ζουγανέλης, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Κατσώλης, Κώστας Κοράκης, Νίκος Μαγδαληνός, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιάννης Μπέζος, Δανάη Σκιάδη, Γιωργής Τσουρής. Συμμετέχει 14μελής χορός
Πρεμιέρα 31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου Επίδαυρος – Θέατρο Δάσους 31 Αυγούστου – Πανελλαδική περιοδεία εδώ
“ΤΡΩΑΔΕΣ” ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Εθνικό Θέατρο – Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης
Στα παράλια της λεηλατημένης Τροίας οι αιχμάλωτες Τρωαδίτισσες και η βασίλισσά τους Εκάβη θρηνούν για τα δεινά τους. Όσες γυναίκες έχουν απομείνει ζωντανές από την ξεκληρισμένη βασιλική οικογένεια οδηγούνται στα πλοία που θα τις μεταφέρουν πέρα από το Αιγαίο, σκλάβες στα σπίτια των νικητών. Ο εγγονός της Εκάβης, ο μικρός Αστυάνακτας, γκρεμίζεται από τα τείχη, θύμα της σκληρότητας των κατακτητών.
Ο Ευριπίδης με τις Τρωάδες διατυπώνει ένα αμείλικτο «κατηγορώ» για τις φρικαλεότητες του πολέμου και ένα σπαρακτικό αίτημα για αλληλεγγύη και ανθρωπισμό.
Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Μαρία Κίτσου, Κόρα Καρβούνη, Νίκος Ψαρράς, Θέμης Πάνου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Κρατερός Κατσούλης, Ελένη Ρουσσινού.
Πρεμιέρα 3 – 4 Ιουλίου Επίδαυρος – Θέατρο Δάσους 7 Σεπτεμβρίου – Πανελλαδική περιοδεία εδώ
“ΑΝΤΙΓΟΝΗ” TOY ΣΟΦΟΚΛΗ
5η Εποχή Τέχνης και ΔH.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας – Σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης
Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του, συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Και, -αλήθεια- ποιος και πώς μπορεί να εκφράζει το σύνολο, ώστε να είναι νόμιμη και αποδεκτή η εξουσία του;
H παράσταση ανεβαίνει, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου.
Παίζουν: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Λουκία Μιχαλοπούλου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Χρήστος Πλαΐνης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης.
-Θέατρο Δάσους 1 Ιουλίου – πανελλαδική περιοδεία εδώ
“ΝΕΦΕΛΕΣ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
-Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου
Υπότιτλος: «Χρέη και γοητεία», κατά το «Τόλμη και γοητεία». Μόνο που ο Αριστοφάνης δεν γράφει σαπουνόπερα, αλλά μια κωμωδία-φαντασίωση επίλυσης ενός πραγματικού προβλήματος. Γιατί ο Φειδιππίδης, ο γιος του αγρότη Στρεψιάδη, με την άσωτη ζωή του άστεως, έχει πνίξει τον πατέρα του στα χρέη. Μόνη λύση; Το «φροντιστήριο» του γόη της εποχής, ενός ρήτορα-τσαρλατάνου ονόματι Σωκράτη…
Ο πνευματώδης Βασίλης Παπαβασιλείου, από τους πιο «αριστοφανικούς» σκηνοθέτες του ελληνικού θεάτρου, καταπιάνεται για πρώτη φορά με μια κωμωδία του Αριστοφάνη, η οποία, όπως επισημαίνει, «συναντά χωρίς καμιά προσπάθεια εκσυγχρονισμού το ιστορικό παρόν».
Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Στέλιος Μάινας, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Τάσος Γιαννόπουλος, Αγορίτσα Οικονόμου, Θανάσης Δήμου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Νεφέλη Μαρκάκη, Πάρις Θωμόπουλος, Γιάννης Μίνως, Χριστίνα Σπατιώτη
– Πρεμιέρα 14-15 Αυγούστου Επίδαυρος –Θέατρο Δάσους 29 & 30 Ιουλίου – πανελλαδική περιοδεία εδώ
“ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ” ΤΟΥ ΑΙΣΧΥΛΟΥ
ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων – Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου
Μοναχικός αντάρτης ο Προμηθέας, αντιστέκεται στον Δία χαρίζοντας τη φωτιά στους ανθρώπους. Η τιμωρία είναι αμείλικτη. Ο απείθαρχος Τιτάνας υπομένει μαρτύρια καθηλωμένος σ’ έναν ερημικό βράχο, ώσπου καταποντίζεται, μαζί με τις Ωκεανίδες, από τον κεραυνό του Δία. Τραγωδία με φιλοσοφικό και πολιτικό υπόβαθρο, το ποιητικό αριστούργημα του Αισχύλου μιλά, ανάμεσα σε άλλα, για την ελεύθερη βούληση και την αμφισβήτηση της εξουσίας.
Μετά τον ευρηματικό Φιλοκτήτη, ο ταλαντούχος Κώστας Φιλίππογλου σκηνοθετεί στην Επίδαυρο τον Προμηθέα Δεσμώτη, στη νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, πλαισιωμένος από αξιόλογους ηθοποιούς –τον Τάσο Νούσια στον ομώνυμο ρόλο, τον Γεράσιμο Γεννατά κ.ά.– και εξαμελή χορό.
Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Γεράσιμος Γεννατάς, Marlene Kaminski, Δημήτρης Κουρούμπαλης. Συμμετέχει 6μελής χορός
– Πρεμιέρα 21-22 Αυγούστου Επίδαυρος –Θέατρο Δάσους 26 & 27 Αυγούστου – πανελλαδική περιοδεία εδώ
“ΑΧΑΡΝΗΣ” ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ
Φιλοθέατον Α.Ε.-Φεστιβάλ Αθηνών – Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Μετά την περσινή του επιτυχία στους Βατράχους, ο Γιάννης Κακλέας επανακάμπτει με την πέμπτη σκηνοθετική του απόπειρα στην αριστοφανική κωμωδία, ανεβάζοντας φέτος τους Αχαρνής. Το πιο «επιθετικό» ειρηνόφιλο έργο του Αριστοφάνη, σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, είναι αυτό που αποφεύγει τον διάλογο με την επικαιρότητα.
Βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Πελοποννησιακού πολέμου και ο Δικαιόπολις –τον ενσαρκώνει ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος– μηχανεύεται ακόμη και τη σύναψη ιδιωτικού συμφωνητικού ειρήνης σε μια Αθήνα-καμένη γη.
Όταν η πολιτική διαφθορά κυριαρχεί ο Δικαιόπολης αναλαμβάνει πρωτοβουλία για Ειρήνη, Δικαιοσύνη και Αξιοκρατία. Ο πολιτικός Αριστοφάνης έχει κέφια !!!
Παίζουν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άρης Σερβετάλης, Φάνης Μουρατίδης.
Πρεμιέρα 10 – 11 Ιουλίου Επίδαυρος – Θέατρο Δάσους 15 & 16 Ιουλίου – πανελλαδική περιοδεία εδώ
“ΗΛΕΚΤΡΑ” ΤΟΥ ΕΥΡΥΠΙΔΗ
Σκηνοθεσία Σπύρος Ευαγγελάτος
«ΗΛΕΚΤΡΑ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
– Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Το βασικό θέμα της τραγωδίας αυτής είναι η αναγκαιότητα διατήρησης της Μνήμης. Η Ηλέκτρα, ανέστια, χωρίς παρελθόν, χωρίς ταυτότητα, με βωβό τον πατρικό λόγο, αγωνίζεται να διατηρήσει ζωντανή τη νεκρή της μνήμη και να εκδικηθεί αυτούς που τη διέγραψαν. Όταν η προηγούμενη γενιά, μη αποδεχόμενη την ήττα της, για να δικαιολογήσει την απομάκρυνσή της από τον αξιακό της κώδικα, προσπαθεί να διαγράψει τη μνήμη της ασεβώντας προς το παρελθόν της, τότε το βασικό μέλημα της νεώτερης γενιάς είναι η επανεγγραφή αυτής της μνήμης, έστω κι αν χρειάζεται βίαιο τρόπο για να το πετύχει.
.
Το βασικό θέμα της τραγωδίας αυτής είναι το χρέος της νεώτερης γενιάς να διατηρήσει τη συλλογική της μνήμη, που η προηγούμενη γενιά προσπαθεί με μανία να διαγράψει. Μήπως κάτι αντίστοιχο δε γίνεται και στην εποχή που ζούμε;».
Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Αθηνά Τσιλύρα, Θεοδώρα Σιάρκου, Στάθης Παναγιωτίδης.
– Θέατρο Δάσους 24 & 25 Αυγούστου – πανελλαδική περιοδεία εδώ
ΑΛΛΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΙΖΟΥ ΡΑΓΚΑΒΗ
ΚΘΒΕ – Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλατζόπουλος
Την πιο… «Αριστοφανική» κωμωδία του νεοελληνικού θεάτρου ανεβάζει αυτό το καλοκαίρι το ΚΘΒΕ. Το έργο «Του Κουτρούλη ο γάμος», που γράφτηκε από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή στα 1843, αμέσως μετά το «μνημόνιο» με τους δανειστές εκείνης της εποχής και την επιβολή στη χώρα μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις δυσβάστακτων όρων, που οδήγησαν στην εξέγερση της 3ης του Σεπτέμβρη, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία και επεξεργασία κειμένου του Γιάννη Καλατζόπουλου.
Παίζουν: Τάσος Πεζιρκιανίδης, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Αστέρης Πελτέκης, Δημήτρης Κολοβός, Χρύσα Ζαφειριάδου, Λουκία Βασιλείου, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Σταυριάννα Παπαδάκη, Σοφία Καλεμκερίδου, Πέλλα Μακροδημήτρη, Στέργιος Τζαφέρης, Μιχάλης Σιώνας, Γιάννης Τσάτσαρης, Θάνος Φερετζέλης, Τίμος Παπαδόπουλος, Άγγελος Νεράντζης, Δημήτρης Καραβιώτης
-Πρεμιέρα 25 & 26 Ιουνίου στο θέατρο Δάσους, πληροφορίες εδώ – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΠΛΑΤΩΝΑ, ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ»
ΚΘΒΕ – Σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης.
Το έργο «Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη» θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2015 από το ΚΘΒΕ, με την υποστήριξη του Σωματείου «Διάζωμα», για πρώτη φορά στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά) σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Η «Απολογία Σωκράτους», που έχει γραφτεί πιθανόν το 397 π.χ., είναι το μοναδικό μη διαλογικό έργο του Πλάτωνα αλλά και το μόνο στο οποίο αναφέρει τον εαυτό του παρόντα και ενεργό κατά τη διαδικασία του Δικαστηρίου της Ηλιαίας.
-Πρεμιέρα 2 Ιουλίου Αρχαίο Θέατρο Λάρισας -πληροφορίες εδώ – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
“ΑΙΑΣ” ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
Θέατρο του Νέου Κόσμου – Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.Μια από τις φορτισμένες πολιτικά τραγωδίες της ελληνικής γραμματείας, και η αρχαιότερη από τις σωζόμενες του Σοφοκλή, διατηρεί ζωντανό τον ομηρικό απόηχο πάνω σε έναν προβληματισμό: Πώς το πολεμικό-ηρωικό ιδεώδες δεν κάμπτεται από τον πολιτικό συμβιβασμό. Ο μύθος του Αίαντα εκτυλίσσεται στην Τροία, έπειτα από τον θάνατο του Αχιλλέα. Ως ο δυνατότερος πολεμιστής, αξιώνει ν’ αποκτήσει τα όπλα του θανόντα. Όταν αυτά αποδίδονται στον Οδυσσέα, ο Αίας νιώθει ατιμασμένος∙ και δίχως το τεκμήριο του ηρωικού μεγαλείου, αυτοκτονεί.
«Τον χθεσινό ήρωα δεν τον χρειάζεται η νέα εποχή, πρέπει να τον ακυρώσει», παρατηρεί ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, μέσα από τη μετάφραση του Δημήτρη Μαρωνίτη.
Παίζουν: Νίκος Κουρής, Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννος Περλέγκας, Παντελής Δεντάκης, Ελένη Ουζουνίδου
Πρεμιέρα 17- 18 Ιουλίου Επίδαυρος – πληροφορίες εδώ
«ΤΟ ΘΑΥΜΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΔΩΡΙΑΔΗ
Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης – Σκηνοθεσία Αγάπης Βαφειάδη-Περικλή Τσαμαντάνη
– πληροφορίες εδώ
«ΒΓΕΡΟΥ ΓΛΥΚΑ ΦΑΝΟΥ»
Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ/ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ – Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Κορίνα Βασιλειάδου
– πληροφορίες εδώ
«ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΙΑ» του Αντρέα Στάικου
Από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σκηνοθεσία: Γιώργος Μπακόλας
«ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ» από το ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
Σκηνοθεσία- επιλογή κειμένων, τραγουδιών και μουσικής: Κώστας Τσιάνος
– πληροφορίες εδώ
«ΙΟΥΛΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡ» ΤΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ
ΛΥΚΟΦΩΣ Γ. ΛΥΚΙΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ – Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Ο γνωστός Λιθουανός σκηνοθέτης Τσέζαρις Γκραουζίνις προσεγγίζει τη Σαιξπηρική τραγωδία με φόντο το «ηθικό κενό» αλλά και την «κουλτούρα του φόβου» που ενδημούν στον σύγχρονο Δυτικό κόσμο του 21ου αιώνα. Μέσα από τον σαρκασμό των πολιτικών μεθοδεύσεων αναστοχάζεται πάνω στα ζητήματα εξουσίας αλλά και επίλυσης των συγκρούσεων, που τέθηκαν από τον μεγάλο ελισαβετιανό δραματουργό.
Έντεκα ταλαντούχοι ηθοποιοί ερμηνεύουν το σαιξπηρικό αριστούργημα, ανάμεσά τους ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο Κώστας Μπερικόπουλος, ο Δημήτρης Ήμελλος και ο Χρήστος Σαπουντζής.
29 και 30 Ιουλίου θέατρο Κήπου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ-
«ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ» ΤΟΥ ΜΑΡΙΒΩ.
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, για έβδομη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο της σκηνής «Απ΄άκρη σ’ άκρη» (μετονομασία της «Άγονης Γραμμής»), θα παρουσιάσει φέτος το καλοκαίρι την κωμωδία του κλασικού Γάλλου συγγραφέα Πιέρ ντε Μαριβώ “Το νησί των σκλάβων”, σε σκηνοθεσία Ελένης Ευθυμίου.
16 και 17 Ιουλίου θέατρο Κήπου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ–
«ΜΠΑΜ _ΜΠΑΜ» ΤΩΝ ΡΕΙ ΚΟΥΝΕΪ ΚΑΙ ΤΖΩΝ ΤΣΑΠΜΑΝ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΧΥΤΗΡΙΟ -ΣΚΗΝΗ ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΟΥΤΣΙΝΑΣ +ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
23 και 24 Ιουλίου θέατρο Κήπου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ–
«Ο ΑΡΜΕΝΗΣ» ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΟΣΕΓΙΑΝ -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
Σκηνή του Βορρά σε συνεργασία με το «Θέατρο έξω από τα Τείχη»
13 Ιουλίου θέατρο Κήπου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ-
Νέκυια (βασισμένο στη ραψωδία λ της Οδύσσειας του Ομήρου)
Θέατρο ΝΟ της Ιαπωνίας – Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σκηνοθετεί τη ραψωδία λ της ομηρικής Οδύσσειας και ο Gensho Umewaka μεταστοιχειώνει την κάθοδο του Οδυσσέα στον Άδη με τον τρόπο του θεάτρου Νο. Η μεταφυσική ποίηση και η υψηλή αφαίρεση της ιαπωνικής θεατρικής γλώσσας συναντούν τον επικό ποιητικό λόγο του Ομήρου στην από κοινού κατάβαση στον κόσμο των νεκρών. Στο θέατρο της Επιδαύρου, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Φεστιβάλ, η διαφεύγουσα διάσταση του «άλλου» κόσμου αποκτά την τραγική της υπόσταση, και το ερώτημα της μετά θάνατον ζωής καθίσταται κορυφαίο θεατρικό γεγονός.
-Πληροφορίες για την παράσταση εδώ
«ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΘΝΗΤΟΤΗΤΑΣ»
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Πρόκειται για μια σύνθεση βασισμένη σε διηγήματα του Τσέχοφ• ένα ψηφιδωτό προσώπων που πέρσι συγκίνησαν το κοινό του Φεστιβάλ Αθηνών, αναζητώντας εναγωνίως το νόημα της ζωής τους. Τέσσερις καταξιωμένοι ηθοποιοί, διαφορετικών γενεών, αφηγούνται και ενσαρκώνουν με λεπτό χιούμορ την κωμικοτραγική προσπάθεια που κάνουμε όλοι για να δικαιώσουμε την ύπαρξή μας.
Ο Γιάννης Μόσχος σκηνοθέτησε μια παράσταση-πραγματεία για την αδυναμία των ανθρώπων να κατανοήσουν και να συμφιλιωθούν με τη μόνη βεβαιότητα: τον θάνατο.
Παίζουν: Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Οικονόμου, Εύη Σαουλίδου, Λυδία Φωτοπούλου.
-Πληροφορίες για την παράσταση εδώ
«ΠΑΠΙΣΣΑ ΙΩΑΝΝΑ» – ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΗΡΩΙΔΑ ΤΟΥ ΡΟΪΔΗ
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Μαυρίκιος
Η παράσταση βασίζεται σ’ ένα θεατρικό κείμενο το οποίο προκύπτει ως σύνθεση στοιχείων από το ομώνυμο αφορισμένο μυθιστόρημα (1866), αλλά και από τη ζωή του Ροΐδη με τη μητέρα του. Η συγκλονιστική βιογραφία της Κορνηλίας Ροΐδη μοιάζει, κατά τον σκηνοθέτη, να προσφέρει υλικό για τη θρυλική πάπισσα του Μεσαίωνα, μια γυναίκα που κατόρθωσε να αναρριχηθεί μέχρι το ύψιστο αξίωμα της εκκλησιαστικής ιεραρχίας.
Μετά τις έξι επιτυχημένες παρουσιάσεις του περσινού έργου εν εξελίξει, ο Δημήτρης Μαυρίκιος επανέρχεται φέτος με την Πάπισσα Ιωάννα σε πληρέστερη μορφή.
Παίζουν: Σπύρος Ανδρεόπουλος, Αλέξανδρος Βάρθης, Μανώλης Δούνιας, Δημήτρης Ντάσκας, Ράνια Οικονομίδου, Εύα Οικονόμου-Βαμβακά,
«Η ΠΑΣΙΕΝΤΖΑ» ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΛΑΪΝΑ
Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος
Δύο άντρες σ’ ένα δωμάτιο. Ο ένας ρίχνει πασιέντζες, ο άλλος κοιτάζει. Ποια είναι η σχέση τους; Οι λέξεις βρίσκουν και συνάμα χάνουν το νόημά τους. Η πασιέντζα δεν βγαίνει. Η ισορροπία διαταράσσεται. Ένας άγνωστος εμφανίζεται. Ο άνθρωπος αυτός είναι «μια κάποια… λύσις».
Η συγγραφέας Μαρία Λαϊνά, με εργαλείο της μια γλώσσα ρεαλιστική, στήνει έναν κόσμο πέρα από κάθε ρεαλισμό, έναν κόσμο αρχετυπικό. Ο σκηνοθέτης και τακτικός προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Αθηνών Νίκος Χατζόπουλος επιχειρεί να διεισδύσει στα σκοτεινά μονοπάτια των ανθρώπινων σχέσεων και να εξερευνήσει τα μεγάλα διλήμματα που τις χαρακτηρίζουν.
Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Κώστας Βασαρδάνης, Νίκος Χατζόπουλος.
– πληροφορίες εδώ
.
«ΣΤΡΟΦΟΔΙΝΕΣ»
Σκηνοθεσία: Βίκος Ναχμίας
Ο Βίκος Ναχμίας ασχολείται με τους στροβιλισμούς σχεδόν δεκαπέντε χρόνια. Ακολουθώντας την τεχνική της περιδίνησης των δερβίσιδων του τάγματος των Μεβλεβί, χωρίς το βαρύ τυπικό των τελετών τους, σταδιακά συγκρότησε τον δικό του τρόπο εκστατικής ανάτασης.
Παίζουν: Χάρης Αγγέλου, Ίρις Γελεκλίδου, Τώνια Γελεκλίδου, Άννα Γεωργάτσου, Μαρίνα Κοριολάνο-Λυκουρέζου, Ρίτα Λυτού, Γιώργος Νανούρης, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Βαγγέλης Ρόκκος, Αλέξανδρος Φαρμάκης, Ίρις Χατζηαντωνίου, Αναστασία Χρυσανθακοπούλου
«ΤΟ ΑΤΛΑΖΕΝΙΟ ΓΟΒΑΚΙ»
Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου
Έργο-ποταμός, μεγάλης διάρκειας, όπου επιστρατεύονται, με τόλμη και αφέλεια, όλες οι φόρμες του θεάτρου και όλοι οι τρόποι υποκριτικής, για να αφηγηθούν, μέσα από μια γλώσσα ασυνήθιστης ομορφιάς και δύναμης, την ανθρώπινη περιπέτεια: επεκτατικοί πόλεμοι, θρησκευτικές μισαλλοδοξίες, η ανακάλυψη του Νέου Κόσμου και, στο κέντρο της δράσης, ο Έρωτας, ως μέσον για τη γνώση του Άλλου, του Θεού.
Παίζουν: Μάξιμος Μουμούρης, Μαρία Σκουλά, Χάρης Φραγκούλης, Γιώργος Φριντζήλας, Πηνελόπη Τσιλίκα, Νικόλας Χανακούλας, Μαριάννα Δημητρίου, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης
«ΑΙΑΣ» ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ
Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου
Σηματοδοτεί η αυτοκτονία του Αίαντα το τέλος των αξιών του αρχαϊκού κόσμου; Οριοθετεί η έριδα για την ταφή του μοναχικού ήρωα το πέρασμα από τον «πολιτισμό της ντροπής» στον «πολιτισμό της ενοχής»; Κατησχυμένος από τη μεροληπτική απονoμή των όπλων του Αχιλλέα στον Οδυσσέα, ο Αίας αποφασίζει εκδίκηση, τυφλωμένος όμως από τη μανία που του στέλνει η Αθηνά, κατακρεουργεί τα κοπάδια των Αχαιών. Ταπεινωμένος, ο ομηρικός ήρωας επιλέγει τον θάνατο.
Παίζουν: Χάρης Φραγκούλης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σοφία Κόκκαλη, Μιχάλης Σαράντης, Θάνος Τοκάκης, Άγγελος Τριανταφύλλου, Νικόλας Χανακούλας.
-Πληροφορίες για την παράσταση εδώ
«ΤΟ ΤΑΒΛΙ» ΤΟΥ ΚΕΧΑΙΔΗ
Ο κήπος του Λαογραφικού Μουσείου Θεσσαλονίκης μετατρέπεται σε φυσικό θεατρικό χώρο για να υποδεχτεί το εμβληματικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαίδη, σε μια ανεξάρτητη παραγωγή, των Κυριάκου Δανιηλίδη και Βασίλη Κανελλόπουλου, οι οποίοι είναι και σκηνοθέτες και οι πρωταγωνιστές της παράστασης.
25, 26 27 Ιουνίου στον κήπο του Λαογραφικού Μουσείου –πληροφορίες εδώ
Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Ε Ι Σ
«ΜΗΔΕΙΑ» ΤΟΥ ΜΠΟΣΤ -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ
Θέατρο Στοά – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαγεωργίου.
Τι συμβαίνει όταν η Μήδεια, μια καλόγρια, ένας καλόγερος, ο Ιάσων, αλλά και ο ίδιος ο Ευριπίδης… συναντιούνται στη σύγχρονη Ελλάδα, κουβαλώντας το παρελθόν και το παρόν τους; Άλλαξε άραγε κάτι στην ελληνική κοινωνία από το 1993, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η Μήδεια του Μποστ σημειώνοντας τεράστια επιτυχία; Γιατί ο Έλληνας χαίρεται να μαστιγώνεται από το καυστικό χιούμορ του Μποστ; Μήπως επειδή παραμένουμε παιδιά και μας αρέσει να μας τα «ψέλνουν»; Τι είναι αυτό που κάνει μερικά έργα να παραμένουν «αθάνατα»; Απαντήσεις θα δώσει στο Ηρώδειο ο σκηνοθέτης της παράστασης Θανάσης Παπαγεωργίου.
Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Θανάσης Παπαγεωργίου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευδοκία Σουβατζή, Εύα Καμινάρη, Θοδωρής Τούμπανος και 7μελής χορός
Θέατρο Δάσους 20 Ιουλίου –Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΈΝΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΥΤΕΡΟΚΕΦΑΛΩΝ»
Ο Κώστας Βουτσάς σκηνοθετεί και παίζει για παιδιά και νέους, ένα πλούσιο σε μηνύματα έργο για τον εκφοβισμό, όπου το γέλιο εναλλάσσεται με τη συγκίνηση.
-Θέατρο Κήπου 6 Αυγούστου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΟΙ ΤΕΝΟΡΟΙ» του Κεν Λούντβιχ
Σε διασκευή/σκηνοθεσία Βλαδίμηρου Κυριακίδη και πρωταγωνιστές τους Βλαδίμηρο Κυριακίδη, Θανάση Τσαλταμπάση, Πάνο Σταθακόπουλο, Βιβή Κόκκα, Κωνσταντία Χριστοφορίδου, Άννα Μενενάκου και τον Γιώργο Παπαζήση.
-Πρόγραμμα Καλοκαιρινής περιοδείας εδώ
«Η ΜΕΛΩΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ»
Σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου
Πρωταγωνιστούν: Demy, Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Γιώργος Τζαβάρας
θέατρο Δάσους 8 Σεπτεμβρίου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΑΡΑΜΑ» ΤΩΝ ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΜΙΧΑΛΗ ΡΕΠΠΑ -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης Ρέππας
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Βόσσου, Στέλιος Διονυσίου, Ευθύμης Ζησάκης, Κατερίνα Κούκα, Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Ορέστης Τζιόβας.
15 Ιουλίου & 16 Ιουλίου, θέατρο Δάσους – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
.
«ΆΝΤΡΕΣ ΈΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΌΛΑ» ΤΩΝ STEPHEN SINCLAIR ΚΑΙ ANTONY MC CARTEN -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
Απόδοση- σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου-Μιχάλης ΡέππαςΠρωταγωνιστούν: Κώστας Κόκλας, Κώστας Ευριπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Τόνυ Δημητρίου, Μάνος Ιωάννου, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ευαγγελία Μουμούρη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Νίκη Λάμη.
.
27 & 28 Ιουλίου Ιουλίου, θέατρο Δάσους – περιοδεία εδώ
«ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» ΤΟΥ ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΥ ΚΟΡΝΑΡΟΥ
Χαΐνηδες – Κι ομΩς κινείται
-Θέατρο Δάσους 15 Σεπτεμβρίου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ –
«ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ ΔΥΟ» ΤΟΥ WILLIAM SHAKESPEARE -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
Ομάδα Θεάτρου «Ιδέα»
Μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από τον Κώστα Γάκη, την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή.
-Θέατρο Κήπου 7 και 8 Ιουλίου– Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«Ο ΓΑΜΟΣ» ΤΗΣ ΒΑΣΑΣ ΣΟΛΩΜΟΥ ΞΑΝΘΑΚΗ -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, της Λενάκη, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών γυναικών του τόπου μας.
Θεατρική προσαρμογή, σκηνοθεσία και ερμηνεία : Άννα Βαγενά.
Θέατρο Κήπου 14 και 15 Ιουλίου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΟΡΕΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ
Εταιρεία Θεάτρου Χώρος – Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Γκόλφω, Ερωφίλη, Ορέστης υπήρξαν εξαρχής οι στόχοι της πρωτοπόρας ομάδας που, δέκα χρόνια τώρα, αναζωογονεί το θέατρό μας. Με οδηγό τη μετάφραση του Τσαρούχη, ο Κακάλας αναζητά τη θέση της τραγωδίας σήμερα, προτείνει ένα θέατρο λαϊκό και ταυτόχρονα ποιητικό, που ολοκληρώνεται μέσα από τη διαδραστική σχέση με το κοινό.
Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου, Δημήτρης Λάλος, Μιχάλης Βαλάσογλου
-28-29 Αυγούστου Αυγούστου Επίδαυρος –Θέατρο Δάσους – –πανελλαδική περιοδεία εδώ
«ΆΜΛΕΤ» ΤΟΥ ΟΥΙΛΛΙΑΜ ΣΑΙΞΠΗΡ -ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ
Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Το αινιγματικό αριστούργημα του Σαίξπηρ κινητοποιεί δημιουργικές νεανικές δυνάμεις που αναζητούν μέσα στο ανεξάντλητο αυτό κείμενο έναν δικό τους δρόμο και απαντήσεις σε σύγχρονα ερωτήματα.
Παίζουν: Μάνος Βαβαδάκης, Κλήμης Εμπέογλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Παναγιώτης Κλίνης, Ντένης Μακρής, Μαρία Μπαγανά, Κατερίνα Πατσιάνη, Τατιάνα-Άννα Πίττα, Σαμψών Φύτρος.
-Θέατρο Κήπου 21 Ιουλίου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΤΟ ΚΤΕΛ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΤΣΙΝΑ
Θέατρο Δάσους 4 Σεπτεμβρίου – Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΜΕΡΕΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ – MUSICAL «50 χρόνια Ελλάδα»
Μουσικό φαντασμαγορικό ταξίδι «50 χρόνια Ελλάδα» -κείμενα: Μάκης Δελαπόρτας, Στέλιος Παπαδόπουλος- με ζωντανή ορχήστρα και τους ηθοποιούς να αλλάζουν περισσότερα από 100 κοστούμια, θα μας συντροφεύσουν οι, Αντώνης Λουδάρος, Ματθίλδη Μαγγίρα, Νίνα Λοτσάρη, Παναγιώτης Πετράκης, Μίνως Θεοχάρης, Νεφέλη Ορφανού και ο Μάκης Δελαπόρτας.
-Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
Μ Ι Κ Ρ Ε Σ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ε Ι Ε Σ
«ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΟΡΝΗ» ΤΗΣ ΛΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Κομψή, φιλοσοφημένη, εκκεντρική ,εστέτ, μαγκιόρα, σκληρή, τρυφερή η Λιλή Ζωγράφου περνάει δια πυρός και σιδήρου και βγαίνει νικήτρια-μιας και η ουσία της δεν αλλοιώνεται- καταμαρτυρώντας πως Η ζωή νικά!
Έχοντας το μότο αυτό ως πηγή έμπνευσης, ο Ένκε Φεζολλάρι σκηνοθετεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στις ιστορίες “Της Χούντας” από το βιβλίο «Επάγγελμα Πόρνη» της Λιλής Ζωγράφου σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη.
-Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗ
Η Κατερίνα Διδασκάλου, αναπολώντας τη ζωή της Ερατούς, πλημμυρίζει κυριολεκτικά τη σκηνή παίζοντας ταυτόχρονα με απίστευτη ευκολία όλους τους χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας. ‘Ένα μοναδικό ρεσιτάλ ηθοποιίας που μας ταξιδεύει για 70 λεπτά από το γέλιο στη συγκίνηση, παραμένοντας κάθε στιγμή στην πραγματικότητα για να οδηγήσει σε ένα τέλος έκπληξη
-Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ» ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΟΥΛΙΑ
Η Νένα Μεντή, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει με μια παράσταση που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα της, ταξιδεύει για να συναντήσει τους παλιούς και νέους της φίλους και να ξαναζωντανέψει μαζί τους την συγκινητική ιστορία της μεγάλης «στιχουργού και ποιήτριας» του ελληνικού τραγουδιού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου
«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Η ΠΩΣ ΝΑ ΝΤΥΣΕΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΕΦΑΝΤΑ»
Ομάδα «Εν Δυνάμει» – Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου
Ο άνθρωπος ανεμιστήρας συγκινεί βαθιά και ξεχωρίζει για την αισθητική του. Η καλλιτεχνική ομάδα «Εν δυνάμει» ιδρύθηκε το 2008 από τις Ελένη Δημοπούλου και Μαρία Ιωαννίδου, με την πεποίθηση ότι η ζωή είναι καλύτερη όταν τη μοιράζεσαι δημιουργικά. Από τότε δεν έπαψε να μας εκπλήσσει!
Παίζουν: Κλειώ Αντωνοπούλου, Βάσω Ασίκογλου, Μαρία Δαχλύθρα, Ελευθερία Δρακουλίδου, Θέμης Θεοχάρογλου, Μαργαρίτα Καϊναδά, Δημήτρης Καλαγκάνης, Κίμων Καλαγκάνης, Άννα Καλίντσεβα κ.α.
«ΈΞΟΔΟΣ»
Ομάδα «ΑΝΙΜΑ»Μια παράσταση που έχει εξελιχθεί σε θέατρο-ντοκουμέντο, όπου πολλές παλιές και νέες αγωνίστριες. Οι ηρωίδες της παράστασης η Μόσχω Τζαβέλα, η Ηλέκτρα Αποστόλου, η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους, η Λέλα Καραγιάννη, Σουλιώτισσες και Μεσολογγίτισσες, εργάτριες και ανώνυμες αγωνίστριες, και η Ζωή Πετροπούλου που αφηγείται ζωντανά στη θεατρική σκηνή τη δική της μάχη και ιστορία.
Παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη, συμμετέχουν πέντε γυναίκες ηθοποιοί – Νικολίνα Καραθύμιου, Κατερίνα Μπιλάλη, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Γιώτα Τσιότσκα και Στέλλα Γρίβα- σε σκηνικό διάλογο με την ξεχωριστή παρουσία της 89 χρονης αγωνίστριας Ζωής Πετροπούλου.
Θέατρο Κήπου 10 Ιουλίου– Πανελλαδική Περιοδεία εδώ
«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ. ΜΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ» ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗ
Θέατρο Εταιρότητα
Σε μια υπόγεια γιάφκα, στα χρόνια τα εμφυλιακά, ένας θίασος γυναικών οργανώνει αντίσταση εφ’ όλης της ύλης. Ο στόχος τους ιερός: να απελευθερώσουν τον εξόριστο Έρωτα. Το όχημα αριστοφανικό: ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ. Ο Θωμάς Βελισσάρης σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε αυτήν την ιστορικοπολιτική σάτιρα.
«ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΟΙΚΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΧΆΡΗ ΡΏΜΑ
Ο Χάρης Ρώμας που έγραψε και πρωταγωνίστησε, στο ρόλο του διευθυντού του τμήματος ηθών, συνάντησε στους άλλους συμπρωταγωνιστικούς ρόλους τη Σοφία Μουτίδου, τη Μαρία Γεωργιάδου, τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, τη Βίκυ Κάβουρα και τον Βαγγέλη Δουκουτσέλη. Τα σκηνικά είναι της Λίνας Μαντίκου και τα κοστούμια της Μάγδας Καλορίτη.
-Πανελλαδική Περιοδεία εδώ