#ΤαΠιοΓλυκάΧριστούγενναΤηςΖωήςΜου
Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της αγάπης.
Πρόσωπα χαρούμενα, γελαστά, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι με μυρωδιές από λιχουδιές, τα κάλαντα, οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, φέρνουν στο μυαλό εικόνες και στην καρδιά συναισθήματα.
Γι’ αυτό για την πλειοψηφία του κόσμου είναι η ομορφότερη γιορτή της χρονιάς.
Ζητήσαμε από αγαπημένες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου να κλείσουν τα μάτια και να σκεφτούν τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της ζωής τους και να μοιραστούν την ανάμνηση με τους αναγνώστες της Κουλτουρόσουπα.
Τους ευχαριστούμε θερμά.
Μαίρη Βιδάλη, ηθοποιός.
‘’Χριστούγεννα ευτυχισμένα δεν γίνονται χωρίς εσένα’’ Στίχοι που αντανακλούν τα παιδικά μου χρόνια χωρίς την παρουσία του πατέρα μου αφού ως καπετάνιος βρισκόταν μακριά. Από την ενηλικίωση και μετά γιορτές σήμαιναν διπλές παραστάσεις και να λείπω, με την σειρά μου, από τα δικά μου παιδιά.
Όμως η Γέννηση του Κυρίου δεν είναι φωτάκια, στολίδια, κουδουνάκια αλλά το δώρο της αγάπης. Θα διαβάσετε λοιπόν την διαδρομή των ωραιότερων Χριστουγέννων μου.
Τις παραμονές είχα ακούσει τον αγαπημένο μου να λέει ‘’Υπάρχω δεν ζω’’ και πως υπέφερε από κολικό νεφρού όμως έπρεπε να κατεβεί στην Καλαμάτα γιατί τότε εργαζόταν εκεί. Ήθελα κάπως να τον βοηθήσω ψυχολογικά, έτσι μετά την διπλή μου παράσταση μπήκα στο αυτοκίνητο και ξεκίνησα για Καλαμάτα. Χιονόνερο, σκοτάδια και κοντά στην Μεγαλόπολη-δεν είχε ανοιχτεί ο νέος ωραίος αυτοκινητόδρομος-αρχίζει πυκνή ομίχλη.
Το κασετόφωνο έπαιζε ‘’Τυφλές ελπίδες’’ και εγώ έπαιρνα τυφλές στροφές…
Έφτασα 4πμ, άφησα στην reception του ξενοδοχείου του το δεματάκι μου, νομίζω είχε γλυκά, κάποιο γούρι και σίγουρα τον ‘’Πολεμιστή του Φωτός’’ του Paulo Coelho με ένα ακόμα ποίημα μου για την αγάπη μας, αντί αφιέρωσης και επέτρεψα Αθήνα.
Ξέχασα να σας πω ότι είχαμε χωρίσει 6 χρόνια πριν…..
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ!!!
Αγαπημένοι καλλιτέχνες θυμούνται τα πιο γλυκά Χριστούγεννα της ζωής τους και τις μοιράζονται με τους αναγνώστες μας.
Άγγελος Μπούρας, Βαρβάρα Δουμανίδου, Γεωργία Ζώη, Γιάννης Σύριος, Γρηγόρης Βαλτινός, Διογένης Δασκάλου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Μαίρη Βιδάλη, Σταύρος Παρχαρίδης, Σόνια Θεοδωρίδου.