Χριστουγεννιάτικες ευχές από τα θέατρα της πόλης: Γρηγόρης Μήτας (θέατρο Φλέμιγκ)
Απευθυνθήκαμε στους ανθρώπους που διαχειρίζονται τα θέατρα της Θεσσαλονίκης να στείλουν τις ευχές τους στο θεατρόφιλο κοινό που σπεύδει μαζικά στους χώρους τους.
Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός κ Γρηγόρης Μήτας, έχει τον λόγο…
.
To Θέατρο Φλέμιγκ μέσα από τη θεατρική πράξη δημιούργησε το όραμά του και το μοιράστηκε τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια με το κοινό της πόλης. Μέσα σε αυτά τα χρόνια δοκίμασε, πειραματίστηκε, ερεύνησε, τόλμησε εναλλακτικές κι ελεύθερες μορφές έκφρασης. Η ίδρυσή του εξαρχής δεν αποσκοπούσε στο να προστεθεί ένα ακόμη θέατρο στην πόλη –άλλωστε είναι το παλαιότερο από τα λεγόμενα «μικρά» θέατρα.

Το Θέατρο είναι για εμάς ένας τρόπος δουλειάς, που δεν αφορά στο θέατρο. Κυρίως αφορά στη ζωή. Το θέατρο δεν το κάνουμε από περίσσευμα δύναμης ή ασχολούμαστε μ΄ αυτό επειδή έτσι μας αρέσει. Ασχολούμαστε επειδή μας επαναφέρει στη ζωή. Μας ενδιαφέρει περισσότερο τι αποκομίζουμε σε εμπειρίες, για να μπορούμε να επανέλθουμε μέσα από την τέχνη στη ζωή. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να κοστολογηθεί. Είναι ανεκτίμητο όπως και η ίδια η ζωή. Μέσα από το θέατρο, αυτή την ανοιχτή διαδικασία επικοινωνίας, προσπαθούμε να αλλάξουμε όχι μόνον τη δική μας ζωή αλλά και των άλλων. Όραμα, Πάθος, Δράση είναι τα μόνα «όπλα» για να επιβιώσουμε.
Με την ευκαιρία των εορτών ευχόμαστε Έμπνευση, Δύναμη, Επιτυχία σε όλους όσους διεκδικούν με προσωπικές θυσίες μια θέση στον θεατρικό χάρτη, σε όλους όσους μας ενώνει το Θέατρο, η Δημιουργικότητα, η Τέχνη. Καλές γιορτές με υγεία για όλο τον κόσμο.
Γρηγόρης Μήττας
Από το ξεκίνημα του 2017 προγραμματίζονται νέες παραστάσεις στο θέατρο Φλέμιγκ
Φωτογραφικό υλικό