Σε βαθιά θλίψη ο καλλιτεχνικός κόσμος μετά την είδηση για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου.
Η ταλαντούχα ηθοποιός έφυγε από τη ζωή Μεγάλο Σάββατο 4 Μαίου σε ηλικία 76 ετών.
Το κοινό τη λάτρεψε μέσα από τους ρόλους της στη «Μαντάμ Σουσού», τις «Τρεις Χάριτες» και την «Ντόλτσε Βίτα», ενώ μεγάλη καριέρα είχε και στο θέατρο

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 30 Ιουλίου 1947. Μεγάλωσε σε μία οικογένεια που δεν είχε σχέση με την υποκριτική, αλλά η ίδια από νωρίς εξέφρασε την επιθυμία της να γίνει ηθοποιός. Οι γονείς της όμως, ήταν αρνητικοί σε αυτό και έτσι την προέτρεψαν να εκμεταλλευτεί μια υποτροφία που είχε και να πάει για σπουδές στην Ελβετία. Εκείνη, ωστόσο, «έφαγε τα λεφτά» όπως είχε αναφέρει με χιουμοριστική διάθεση σε συνέντευξη και γύρισε πίσω για να κυνηγήσει το όνειρό της, δίνοντας εξετάσεις στο Εθνικό, από όπου και αποφοίτησε.
Εκεί συνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν βασικά μέλη του «Ελεύθερου Θεάτρου». Εκεί ήταν που πρωταγωνίστησαν στην μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι» που έκανε το θέατρο γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις και παράλληλα, μέχρι τότε, ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980, το «Ελεύθερο Θέατρο» μετονομάστηκε σε «Ελεύθερη Σκηνή».
Η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού
«Η απώλεια της ‘Αννας Παναγιωτοπούλου μας γεμίζει θλίψη, αλλά και ευγνωμοσύνη για όσα μας προσέφερε, από τη σκηνή και την οθόνη, πάνω από μισό αιώνα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, πληροφορούμενη την απώλεια της ‘Αννας Παναγιωτοπούλου.
Και συνέχισε: «Διέγραψε μια γόνιμη και δημιουργική πορεία, στην οποία ξεδίπλωσε το πηγαίο ταλέντο της, σε ένα ευρύτατο ρεπερτόριο, αφήνοντας πάντοτε, έκτυπο και απόλυτα προσωπικό, το δικό της στίγμα. Κέρδισε, δίκαια και επάξια, την αγάπη του μεγάλου κοινού, μέσα από τους ρόλους που ενσάρκωσε σε επιτυχημένες παραγωγές της τηλεόρασης. Κάτι που δεν πρέπει να επισκιάσει τη μεγάλη της τροχιά στο θέατρο, ως ερμηνεύτριας, αλλά και ως συγγραφέα. Απαράγραπτη παραμένει η ουσιαστική συμβολή της στη σύλληψη και τη συγκρότηση του “Ελεύθερου Θεάτρου”. Αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος που έστησαν τα νέα παιδιά, μόλις απόφοιτοι, του Εθνικού, στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Ορθώνοντας ανάστημα στη Χούντα, με την “Ιστορία του Αλή Ρέτζο” και το “Και συ χτενίζεσαι”, παραστάσεις του «Ελεύθερου Θεάτρου» στο ‘Αλσος Παγκρατίου, που υπήρξαν ανάσα ελευθερίας και ελπίδας μέσα στην καταπίεση και την καταχνιά της τυραννίας. Ενός εγχειρήματος στο οποίο η ‘Αννα Παναγιωτοπούλου πρωτοστάτησε, όπως και στο διάδοχο σχήμα του, την «Ελεύθερη Σκηνή», πριν επιβληθεί, για πολλές δεκαετίες, ως ηθοποιός μεγάλης γκάμας και διαμετρήματος. Περισσότερο από όλα, η ‘Αννα Παναγιωτοπούλου αφιερώθηκε στην Τέχνη. Την υπηρέτησε με αφοσίωση, χωρίς την παραμικρή έκπτωση και με πλήρη συναίσθηση των απαιτήσεών της. Στην οικογένειά της και τους πολλούς φίλους της απευθύνω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».
Είμαι σοκαρισμένος, γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο, λέει ο Φασουλής
Ο Σταμάτης Φασουλής έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για τον θάνατο της Άννας Παναγιωτοπούλου, με την οποία όπως ο ίδιος τόνισε «γεννήθηκαν μαζί στο θέατρο».

Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Σταμάτης Φασουλής ανέφερε ότι γνώριζε την κατάσταση της υγείας της, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε σοκαρισμένος από την απώλειά της.
«Παρόλο που ήξερα την κατάσταση, είμαι σοκαρισμένος. Με την Άννα γεννηθήκαμε μαζί στο θέατρο. Νομίζαμε ότι… σχεδόν δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Έχασα τη μισή μου ζωή στο θέατρο» είπε.
Το αντίο του Θανάση Ευθυμιάδη – Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς, γράφει

Υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρια – Η φωτογραφία τους 29 χρόνια πριν
Με μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα τηςς επιτυχημένης σειράς του MEGA, «Dolce Vita» που τραβήχτηκε 29 χρόνια πριν, ο ηθοποιός είπε το δικό του αντίο στο άλλοτε τηλεοπτικό του ταίρι, γράφοντας: «Ακριβώς 29 χρόνια πριν, τον Μάιο τού 1995, είχαμε κάνει το πρώτο μας γύρισμα για το Ντόλτσε Βίτα.. Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς. Καλό σου ταξίδι».

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης και η Άννα Παναγιωτοπούλου υπήρξαν ένα από τα πιο αγαπημένα τηλεοπτικά ζευγάρι στη σειρά που έκανε πρεμιέρα το 1995. Η «Χριστίνα» μια χήρα που διευθύνει εργοστάσιο και ο «Αντώνης», ο σύντροφος της κόρη της ερωτεύονται παράφορα. Ο έρωτάς τους όμως είναι κρυφός στην πλοκή της ιστορίας και εν τέλει, παρά τα όσα πέρασαν μαζί, οι δρόμοι τους χωρίζονται.
Αργύρης Αγγέλου
Αννούλα μου υπέροχη…καλό ταξίδι! Μας την εκανες Μ Σαββατο…θα σ αγαπω, θα σε θυμάμαι και θα ευγνωμονώ το θεό που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας πάνω στη σκηνή, αλλά κυρίως κάτω απ αυτη….. Σ’ ευχαριστώ για ολα!
Μαρία Καβογιάννη
«Άννα μου..δεν είναι τυχαίο ότι έφυγες την ημέρα της Ανάστασης γιατί αναστηθήκαμε όλοι μέσα από τους ρόλους σου,το ταλέντο σου και την γενναιοδωρία σου. Δεν θα ξεχάσω πόσο με στήριξες. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα…»
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης
Αντιο Αννα…σου χρωστώ τόσα πολλά… άνοιξες τις φτερούγες σου και μας ανάθρεψες…και τώρα τις άνοιξες για να πετάξεις στο φως…στο καλό! θα είσαι για πάντα στην καρδιά μου…
Βασίλης Μπισμπίκης

Σπύρος Μπιμπίλας
“Αντίο ΑΝΝΑ….Σπουδαία κυρια του θεατρου μας…Αννα του Ελεύθερου θεάτρου που άλλαξε την επιθεώρηση και την ματιά μας.. Αννα της Ελεύθερης Σκηνής και των σπουδαίων ρόλων.. Αννα της ανεπανάληπτης Μαντάμ Σουσούς όπου είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί της.. Αννα των τριών Χαρίτων που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ..Καλό ταξίδι.. Σ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στο Θέατρο και στο κοινό μας”
Βίκυ Σταυροπούλου.
“Καλό ταξίδι Άννα” … “Δεν τολμώ να γράψω ‘τέλος εποχής’ γιατί οι εποχές έχουν ήδη γράψει ιστορία, και θα είναι πάντα χαραγμένες μέσα σε όλους μας” .
Ελένη Ράντου
“Άλλη μια ελεύθερη ψυχή πέταξε ψηλά.
Φτου ξελευτεριά.
Καλό σου ταξίδι Άννα”



