ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ για να ψηφίσετε από ΤΩΡΑ και στο εξής.
Γεγονός τα 5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ KULTUROβραβεία Θεσσαλονίκης.
Βρισκόμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Κουλτουρόσουπα από φέτος κάνει πράξη ένα πολιτισμικό γεγονός που έλειπε από την πόλη της καρδιάς μας, τη Θεσσαλονίκη. Τα ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ, που εδώ και 4 χρόνια απονέμονται διαδικτυακά και διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας του κοινού, αλλάζουν πλέον μορφή.
Τα 5α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ θα απονεμηθούν τον Ιούνιο μέσα σε μία άκρως ψυχαγωγική βραδιά, μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση, ανοιχτή στο κοινό, η οποία θα αποτελέσει και την αφετηρία ενός θεσμού που έρχεται για να πάει μακριά, προσκαλώντας το κοινό και όλους όσους ανήκουν στην πολιτιστική βιομηχανία της χώρας να συμμετέχουν σε αυτόν. Η Κουλτουρόσουπα, έχοντας ως παρακαταθήκη τους φίλους της που ψηφίζουν κάθε χρόνο τις αγαπημένες τους θεατρικές παραστάσεις και την ιδιαίτερη αγάπη της για το θέατρο, προσκαλεί τα 3Κ (Κοινό – Καλλιτέχνες – Κουλτουρόσουπα) σε ένα κοινό αντάμωμα. 

Προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της ψηφοφορίας, σκεφτήκαμε την άμεση και ζωντανή ψηφοφορία των θεατών κάθε παράστασης για όλη τη θεατρική σεζόν από τον Οκτώβριο έως και τη λήξη της, τον Μάιο. Για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν ειδικές κάλπες» στους θεατρικούς χώρους της πόλης όπως επίσης και σε διάφορους πολιτισμικούς.

Η κάθε θεατρική κάλπη θα είναι τόπος ψηφοφορίας για όλες τις θεατρικές παραστάσεις ανεξαιρέτως. Το θεατρόφιλο κοινό λοιπόν, θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίζει οποιαδήποτε χρονική στιγμή, σε οποιαδήποτε κάλπη, για οποιαδήποτε παράσταση,
α)εσωκλείοντας στον ειδικό φάκελο το εισιτήριο – ή πρόσκληση-κουπόνι,
β) τσεκάροντας επάνω στο φάκελο την αξιολόγησή του με άριστα τα πέντε αστέρια,
γ) συμπληρώνοντας τα πεδία «παράσταση» και «e mail» – ή τηλέφωνο (είναι απαραίτητο για τη συμμετοχή στις μηνιαίες κληρώσεις για πολλές διπλές προσκλήσεις και άλλες εκπλήξεις!)
Κάθε μήνα η Κουλτουρόσουπα θα κάνει πρόσκληση για τη συμμετοχή του κοινού στην ειδική διαδικασία απασφαλισμού των καλπών και συλλογής των φακέλων. Με την παρουσία της ειδικής επιτροπής και του κοινού θα γίνεται η καταμέτρηση των φακέλων και τα αποτελέσματα θα ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα ενώ την ίδια μέρα θα γίνεται και η κλήρωση ανάμεσα σε αυτούς που ψήφισαν.

Στο τέλος της θεατρικής περιόδου θα συσταθεί ειδική επιτροπή έμπειρων και καταξιωμένων στον ευρύτερο θεατρικό χώρο, θα αξιολογήσει όλες τις παραστάσεις και θα ανακοινώσει τα βραβεία επιτροπής και του κοινού.
Τα αποτελέσματα του κοινού δε θα έχουν να κάνουν με την ποσότητα των ψήφων, αλλά με τα ποσοστά αξιολόγησης. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται ισάξια και οι μικροί θίασοι των λίγων παραστάσεων και των λίγων εισιτηρίων καθώς θα ήταν αδύνατον να συγκριθούν με τις εμπορικές μεγάλες αθηναϊκές επιτυχίες.
Αγκαλιάστε, αγαπήστε και προωθήστε έναν θεσμό που μόλις γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.
Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
Ήδη σε 12 σημεία της πόλης,
στο Βασιλικό θέατρο [Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου]
στο θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών [Εθνικής Αμύνης 2]
στη Μονή Λαζαριστών [Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη]
στο θέατρο Αριστοτέλειον [Εθνικής Αμύνης 2]
στο νεο θέατρο Άρατος [Μοσκώφ 12 με Φράγκων]
στο Ράδιο Σίτυ [Βασ.Όλγας & Παρασκευοπούλου]
στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς [Μεταμορφώσεως 7-9] – ΠΡΟΣΕΧΩΣ
στο θέατρο Φλέμιγκ [Φλέμιγκ με Μισράχη (Μισράχη 15]
και στο θέατρο “Τ” [Φλέμινγκ 16 με Βασ. Όλγας]
στο Θέατρο ΦΑΡΓΚΑΝΗ, [Αγίου Παντελεήμονος 10, περιοχή Καμάρα]
στο Θέατρο ΡΟ [Αριστοτέλους 23, 2ος όροφος]
και στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ [Αριστοτέλους 7]
και στο Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ [Αριστοτέλους 7]
υπάρχουν στις εισόδους κάλπες για να ψηφίσετε από ΤΩΡΑ όποια και όσες παραστάσεις είδατε έως τώρα, -αρκεί να έχετε κρατήσει και τα εισιτήρια – συμμετέχοντας και στους μηνιαίους διαγωνισμούς μας. -Προσεχώς ΝΕΕΣ ΚΑΛΠΕΣ σε ΟΛΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεωρώντας δεδομένο ότι απευθυνόμαστε σε ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέει η κοινή αγάπη για το θέατρο, ευελπιστούμε στη απαραίτητη στήριξή σας, χωρίς την οποία, το όραμα που τόσο πολύ πιστεύουμε, προς όφελος του πολιτισμού και της πόλης, είναι αδύνατο να υλοποιηθεί. Περιμένοντας την ανταπόκρισή σας, είμαστε στη διάθεσή σας για προσωπική επαφή ή οποιεσδήποτε διευκρινίσεις και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!
ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ στην «Κ», προσεχώς ΝΕΕΣ ΚΑΛΠΕΣ σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ καθώς και όλη η ροή πληροφοριών για την ψηφοφορία.
.
Ευχαριστούμε θερμά τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ, κκ Γιάννη Βούρο, Αλέξανδρο και Σάκη Γισγάκη από το θέατρο Αριστοτέλειον και κκ Βασίλη Τσικάρα του θεάτρου ΄Αρατος για την αμέριστη συμπαράσταση τους.
Φωτογραφικό υλικό