Ποδαρικό για τη νέα χρονιά στη στήλη μάς κάνουν 2φωνές!
Δύο φίλες, οι Ζωή Λιογγαρίδου-Παλάγκα και Πηνελόπη Βαλαρούτσου, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το δικό τους μουσικό σχήμα. Συνθέτουν, τραγουδούν, ενορχηστρώνουν και δεν παραλείπουν να ολοκληρώσουν τη δημιουργία τους με καλοδουλεμένα βίντεο κλιπς.
–Μιλήστε μου για εσάς. Πώς θα περιγράφατε τον εαυτό σας σε κάποιον που δε σας γνωρίζει;
Ζωή: Ενεργητικός χαρακτήρας, επικοινωνιακός, αγχώδης, με καλοπροαίρετη διάθεση και λάτρης των τεχνών.
Πόπη: Δημιουργική, πολυάσχολη, θετική στάση στη ζωή, πρόσχαρη αλλά και υπεραναλυτική.
–Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τον χώρο της μουσικής;
Πόπη : Η αγάπη για τη μουσική και η ανάγκη να εκφράσω τα συναισθήματά μου και τις σκέψεις μου, καθώς και η επιθυμία για δημιουργία.
Ζωή: Επιβίωση! Έπρεπε να επιβιώσω σε ένα περιβάλλον πολύ στρεσογώνο ως παιδί. Η κιθάρα ήταν ο φίλος που με άκουγε και με ένιωθε.
–Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;
Υπήρχε μια φιλία χρόνων μεταξύ μας. Ο συνδετικός κρίκος ήταν η μουσική και μετά από μια πρόταση για τη συμμετοχή μας σε μια βραδιά για την γιορτή της γυναίκας , μας οδήγησε να συνθέσουμε το πρώτο μας τραγούδι! Τίτλος του, «Εσύ».
–Γνωρίζουμε ότι γράφετε μουσική, στίχους και ενορχηστρώνετε τα τραγούδια σας. Πώς θα περιγράφατε αυτή τη δημιουργική διαδικασία;
Σαν μια γέννηση. Κάτι που ωριμάζει μέσα μου και γίνεται αναγκαίο να «βγει» προς τα έξω και να επικοινωνηθεί!
-Από πού αντλείτε έμπνευση;
Η έμπνευση δεν αντλείται, είναι δώρο που σου παραχωρείται και έχεις την υποχρέωση να την σεβαστείς και να την αναπτύξεις με τον καλύτερο τρόπο
–Πώς νιώθετε κάθε φορά που ανεβαίνετε στη σκηνή και ερμηνεύετε δικά σας κομμάτια;
Συγκίνηση, χαρά, άγχος αλλά και ελπίδα πως η ενέργεια και το μήνυμά μας θα μεταφερθεί στο κοινό.
–Γιατί θα προτείνατε σε κάποιον να έρθει να σας δει;
Γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις άλλες γυναίκες της μέσης ηλικίας όπως εμείς, που να λειτουργούν επί σκηνής με αυτόν τον τρόπο! Δηλαδή τραγούδι, ερμηνεία, διφωνίες, τριφωνίες, τετραφωνίες (γέλια) , πρόζα και ατέλειωτο χιούμορ!!! Λίγο στον χορό υστερούμε, αλλά είμαστε κοντά σε ολοκληρωμένες χορογραφίες!! Υπερβολές!
-Θεωρείτε ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σας έχουν βοηθήσει στην προώθηση της δουλειάς σας;
Φυσικά! Για εμάς ειδικά που δεν έχουμε δισκογραφική, μάνατζερ, παραγωγό είναι σχεδόν ο μοναδικός τρόπος να επικοινωνήσουμε τη δουλεία μας.
–Με ποιους καλλιτέχνες θα θέλατε να συνεργαστείτε αν είχατε την ευκαιρία;
Τι να πρωτοπούμε;; Αλεξίου, Γαλάνη, Μποφίλιου, Sia, Rihanna, Jimmy Somerville…
–Τι θα επιθυμούσατε να σας φέρει η νέα χρονιά;
Επιτυχία φυσικά!! Η μουσική μας να φτάσει σε πολλά πολλά αφτιά και καρδιές.
–Ποια θα είναι τα επόμενα σας βήματα; Πού στοχεύετε;
Να προωθήσουμε πολύ δυναμικά τη δουλειά μας και η επιθυμία μας για μια μουσικοθεατρική παράσταση να πραγματοποιηθεί!
–Κι ένα μήνυμα προς τους αναγνώστες μας;
Η πραγματική κουλτούρα στη ζωή, είναι η αλήθεια της ψυχής μας.
Ευχαριστούμε!
2φωνές: Facebook –YouTube – Instagram