908
Η ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ κεντρική παρουσιάστρια των 6ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης.
Ως διοργανώτρια «Κ», οφείλουμε με πάσα ειλικρίνεια να ομολογήσουμε: ΝΑΙ, είμαστε τυχεροί… προκλητικά τυχεροί! Ή ίσως η περίπτωσή μας δικαιώνει τον Π. Κοέλιο, «όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί να το πετύχεις». Και εμείς θέλουμε πάρα πολύ να οργανώσουμε μια εξαιρετική βραδιά τιμής για το θέατρο και καθώς φαίνεται το σύμπαν «ακούει» τον ευγενή στόχο και πόθο, υπαγορεύοντας σε μια σπουδαία καλλιτέχνιδα να πει το «ναι» στην πρόσκληση για παρουσίαση αυτής της βραδιάς. Και μάλιστα με μεγάλη χαρά και προθυμία, που αυξάνουν την ευγνωμοσύνη για το… αλληλέγγυο σύμπαν, μεταφρασμένο σε ανθρώπους με ιδιαίτερο νοιάξιμο …
Καθότι στην τιμητική τελετή θα προσφέρει τη λάμψη της και όχι μόνο, ως κεντρική παρουσιάστρια αλλά και «φωνή» της βραδιάς, η εξαίρετη Σία Κοσκινά. Μια υπέροχη περφόρμερ που η περίπτωσή της θα μπορούσε να συγκριθεί κατ’ αναλογία με τους πρωταθλητές του… δεκάθλου! Διότι οι επιδόσεις της αφορούν σε μια σειρά από καλλιτεχνικούς τομείς και ταυτόχρονα αξιολογούνται ως σύνολο στον υπερθετικό βαθμό, στο υψηλότερο βάθρο. Ίσως το ευρύ το κοινό την έχει γνωρίσει από τις επιλεγμένες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, όπου ωστόσο, μόνο αποσπασματικά μπορούν να φανούν πτυχές του ταλέντου της. Όσοι όμως είχαν την ευκαιρία να την απολαύσουν ζωντανά στη σκηνή- η γράφουσα ανήκει στους τυχερούς- μιλούν για μια σπάνια καλλιτεχνική εμπειρία και ένα πλάσμα προικισμένο γενναιόδωρα! Που συνδυάζει με τρόπο αφοπλιστικό μια φωνή –φωνάρα απίστευτα δουλεμένη και μεγάλων δυνατοτήτων στο πλέον απαιτητικό ρεπερτόριο, ταυτόχρονα με υποκριτική τέχνη, χορευτική κινησιολογία, αέρινη χάρη, αισθησιασμό, κομψότητα, μαγεία… Ένα χάρμα αισθήσεων άξιο θαυμασμού, ως απόδειξη του πόσο η πολλή δουλειά μπορεί να αναδείξει το ταλέντο σε υψηλότατα επίπεδα.

Ψάχνοντας το βιογραφικό της, πραγματικά… ζαλίζεσαι! Και εντυπωσιάζεσαι από μια θεαματική πορεία που απορείς πώς χώρεσε σε μία μόνο καριέρα νέας γυναίκας! Παρεμπιπτόντως Θεσσαλονικιάς, για όσους δεν το γνωρίζουν… Η οποία ξεκίνησε με σπουδές μπαλέτου σε τοπική σχολή και από κει και πέρα ένας απίστευτος μαραθώνιος με σπουδές Παραστατικών Τεχνών με χορό- τραγούδι- υποκριτική στο Λονδίνο… πτυχίο μπαλέτου Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου… μαθήματα κιθάρας σε Ωδείο… απανωτά σεμινάρια υποκριτικής, φωνητικής και μιούζικαλ δίπλα σε κορυφαία διεθνή ονόματα του χώρου… απανωτές υποτροφίες και διακρίσεις στο εξωτερικό… συνεργασίες με μεγάλους καλλιτέχνες της τζαζ και του μιούζικαλ σε παγκόσμιο επίπεδο… Κι όσο για την Ελλάδα, ως κορυφαία στο είδος του μουσικού θεάτρου, ιδού κάποιες από τις παραστάσεις που πρωταγωνίστησε: «Δαίμονες», «Sweet Charity», «Η Μελωδία της Ευτυχίας», «West Side Story», «Ο βιολιστής στη στέγη», «Η όπερα της πεντάρας», «Chicago», «Μίκης Θεοδωράκης- Μια ζωή Ελλάδα», μετρώντας επίσης συνεργασίες με το Εθνικό Θέατρο και την Λυρική Σκηνή σε παραστάσεις οπερέτας. Κουράγιο… έχει κι άλλο!
Διότι παράλληλα ασχολήθηκε με τηλεοπτικές σειρές και σώου (όλοι την γνωρίσαμε ως «εκπαιδεύτρια» παιχτών του YFSF με χαρακτηριστική τελειομανία και επαγγελματισμό), με τον κινηματογράφο συμμετέχοντας σε ταινίες και δανείζοντας τη φωνή της σε μεταγλωττίσεις ταινιών της Disney και βέβαια συμμετείχε σε μεγάλες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό με αφιερώματα στη τζαζ, το μιούζικαλ, το Μάνο Χατζιδάκι, τη Σοφία Βέμπο, τη Μπάρμπρα Στρέιζαντ κλπ, συνεργαζόμενη με Μίμη Πλέσσα, Μάριο Φραγκούλη, Γρηγόρη Βαλτινό, ερμηνευτές και μουσικούς διεθνούς φήμης… Από το 2006 κατοχύρωσε μια «ολοκληρωμένη μέθοδο διδασκαλίας για την συστημική εκμάθηση του μιούζικαλ» με το όνομά της, διδάσκοντας το είδος σε δραματικές σχολές, ωδεία ή μέσω προσωπικών σεμιναρίων, μέχρι που το 2010 ίδρυσε και διευθύνει την πρώτη Επαγγελματική Σχολή Μουσικού Θεάτρου στην Ελλάδα, πρόσφατα με παράρτημα και στη Θεσσαλονίκη. Όλα δε τούτα… περιληπτικά – επιγραμματικά, αφήνοντας και μερικά απ’ έξω, απλά για να πάρουμε μια γεύση από τη μοναδική Σία Κοσκινά.
Ωστόσο πλήρη και αυθεντική γεύση θα έχουμε δια ζώσης, απολαμβάνοντάς την στη σκηνή του Αριστοτέλειον, καθώς θα παρουσιάζει με τον ιδιαίτερο, γοητευτικό τρόπο της τη βραδιά των βραβείων, χαρίζοντας παράλληλα στο κοινό και ένα δείγμα από την υπέροχη φωνή της στο μουσικό μέρος.
Πραγματικά ανυπομονούμε για την εμπειρία και βέβαια την ευχαριστούμε βαθύτατα για τη θερμή της ανταπόκριση!
==================================================================================
Tα βραβεία θα απονεμηθούν τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου στο θέατρο Αριστοτέλειον της Θεσσαλονίκης όπου τα … τρία Κ «Κοινό – Καλλιτέχνες – Κουλτουρόσουπα» θα δεθούν αρμονικά και γιορτινά!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ
λ
-Facebook pages ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ: ΕΔΩ
-Facebook event: ΕΔΩ
.
.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ – ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:
-ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ (13/9): ΕΔΩ
–ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (15/9): ΕΔΩ
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΨΑΛΤΟΠΟΥΛΟΣ (15/9): ΕΔΩ
-Η ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΜΑΝΙΔΟΥ σκηνοθετεί τη βραδιά (16/9): ΕΔΩ
–Η ΣΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ κεντρική παρουσιάστρια της βραδιάς (17/9): ΕΔΩ
-Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (18/9): ΕΔΩ
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΚΑΡΥΟΦΙΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ (19/9) ΕΔΩ
-ΤΟ ΕΠΑΘΛΟ (21/9): ΕΔΩ
-ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΝΤΙΔΗΣ (22/9) ΕΔΩ
–ΜΟΥΣΙΚΟ ΜΕΡΟΣ: μαέστρος Μ. ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ – Συμφωνική Ορχήστρα Jazz Βορείου Ελλάδος (23/9) ΕΔΩ
-Τα 6α ΘΚΘ στηρίζουν το περιοδικό “ΣΧΕΔΙΑ”. Πωλητές θα το διαθέσουν στο κοινό της βραδιάς. (24/9) ΕΔΩ
-TIMHTIKO BΡΑΒΕΙΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ (25/9) ΕΔΩ
.==========================
Αναφορές, άρθρα, παρουσιάσεις, συνεντεύξεις, προσκλήσεις κ.α. για τα 6α ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΟΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΛΟΝΙΚΗΣ 2016, θα «προλογίσουν» όλο αυτό το διάστημα στην «Κ» τη σημαντική βραδιά. Δεν έχετε παρά να μείνετε συντονισμένοι: ΟΛΗ Η ΡΟΗ ΕΔΩ


