Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, οι εκδόσεις Μικρός Ήρως θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για μια ακόμα μεγάλη παρουσίαση της νέας κυκλοφορίας, ΘΒ – Η γαλέρα της ζωής μου. Εκτός από τους δημιουργούς, Σπύρο Δερβενιώτη και Θανάση Πέτρου, στην παρουσίαση θα μιλήσουν η ηθοποιός, σεναριογράφος και σκηνοθέτιδα με χρόνια εμπειρίας στον χώρο, Ισαβέλλα Μαυράκη, αλλά και η δημοσιογράφος Μίκα Αγραφιώτου.
Μαζί θα ξαναπιάσουν το νήμα της ιστορίας, αναφερόμενοι στο έργο του «δικού μας ανθρώπου», Θανάση Βέγγου, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου graphic novel διά χειρός Σπύρου Δερβενιώτη και Θανάση Πέτρου. Μια έκδοση που επιχειρεί να αποτυπώσει τη ζωή και το έργο του εμβληματικού καλλιτέχνη και ανθρώπου, με εισαγωγή από τον γνωστό τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά και επίμετρο από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Γιάννη Σολδάτο. Το κόμικς υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Finos Film και έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, ενώ έγινε best-seller καθώς προέβη σε ανατύπωση μόλις δύο μέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του!
Η παρουσίαση θα λάβει χώρα στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τη Κυριακή 2 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στον Κινηματογράφο Ολύμπιον στην αίθουσα Πράσινο Δωμάτιο. Μαζί με τις ομιλίες, θα προβληθεί και ένα αφιερωματικό video με αποσπάσματα από ταινίες του Θανάση Βέγγου σε συμπαραγωγή της Finos Film και της Παπανδρέου Εκμετάλλευση Ταινιών. Σας περιμένουμε όλες και όλους!
Ομιλητές: Μίκα Αγραφιώτου (δημοσιογράφος), Σπύρος Δερβενιώτης (δημιουργός κόμικς), Ισαβέλλα Μαυράκη (σκηνοθέτης – σεναριογράφος), Θανάσης Πέτρου (δημιουργός κόμικς)
Ημερομηνία: Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2025, ώρα 18:00-19:00
Τοποθεσία: Κινηματογράφος Ολύμπιον, αίθουσα Πράσινο Δωμάτιο, Πλ. Αριστοτέλους 2
Στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης



