Αποκλειστικές φωτογραφίες
Περίεργα παιχνίδια έπαιζε και παίζει η ζωή, κυρίως όταν αυτά δεν περιέχουν το θετικό στοιχείο της έκπληξης πόσο δε περισσότερο όταν έχουμε να διαχειριστούμε και μια πανδημία. Αλλά και από ποιόν να ζητήσεις τα ρέστα όταν ένας απρόβλεπτος παράγοντας έρχεται να σου ανατρέψει προς το χειρότερο την ήδη επιβαρημένη καθημερινότητά σου.
«Ήρωας» του επεισοδίου ο γνωστός ηθοποιός της Θεσσαλονίκης, Νίκος Κορεξιανός που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Το γεγονός συνέβη πριν από 2 σχεδόν βδομάδες όταν οι ανάγκες της ζωής τον υποχρέωσαν να αναζητήσει εργασία σε γνωστή εταιρεία όπου ένα βασικό μέρος ήταν οι μετακινήσεις με δίκυκλο. Το τραγικό της υπόθεσης, με βεβαιότητα το λες και ειρωνεία, πως η μέρα που συνέβη το ατύχημα στην Θεσσαλονίκη, ήταν και η πρώτη μέρα που έπιασε δουλειά… ο ηθοποιός.

Η «κακιά στιγμή» συνέβη όταν μια απερισκεψία ενός οδηγού αυτοκινήτου είχε ως αποτέλεσμα να στραφεί προς την μηχανή με φόρα, να την ανατρέψει και να βρεθεί με σοβαρά χτυπήματα στο δεξιό του πόδι ο Νίκος Κορεξιανός. Στην μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο της πόλης, οι εξετάσεις έδειξαν άσχημο χτύπημα και όχι ένα απλό σπάσιμο… Άμεσα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, τοποθετώντας σε όλο το μήκος του δεξιού ποδιού λάμες και πριν πάρει το εξιτήριο, πολύ αργότερα, όφειλε να εξοπλιστεί με δύναμη και υπομονή.
Σε χθεσινή μας τηλεφωνική επικοινωνία για τα περαστικά, όπως μας ανέφερε, η διαχείριση του εγκλεισμού γι’ αυτόν φυσικά δεν έχει καμιά σχέση με των υπολοίπων. Κυκλοφορεί με πατερίτσες, σηκώνεται μόνο για τουαλέτα, τα περισσότερα βράδια του είναι ανήσυχα (κράμπες, μουδιάσματα), ενώ η αναγκαστική «ξάπλα» (ακινησία) στο κρεβάτι, επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση του. Κοντά σε αυτά ένας επίμονος πόνος που ευτυχώς δεν διαρκεί πολύ.

Ευτυχώς, ο Νίκος, για όσους δεν τον ξέρουν προσωπικά, είναι ένας σκληραγωγημένος άνδρας που αντιμετωπίζει όλες τις καταστάσεις με αρκετή ψυχραιμία, πείσμα και με χιούμορ, ενώ παραμένει φύση αισιόδοξος αναμένοντας την ερχόμενη εβδομάδα να βγάλει τον γύψο και να ξεκινήσει φυσιοθεραπείες κάνοντας ένα βήμα προς την ολοκλήρωση μιας δυσάρεστης περιπέτειας.
Όμως στον άπλετο χρόνο που διαθέτει και ως ανήσυχο πνεύμα, έχει βάλει μπρος τα επόμενα του σχέδια καθώς όλα τα προηγούμενα, επανάληψη της επιτυχημένης παράστασης «Λαχείο», παιδικές εκδηλώσεις, φυσικά έπαυσαν, πιάνοντας «μολύβι και χαρτί» και γράφοντας το επόμενό του θεατρικό έργο. Όπως μας εκμυστηρεύτηκε, πρόκειται για ψυχολογική κωμωδία που αφορά τρία πρόσωπα, 2 γυναίκες. ένας άνδρας σ’ ένα παιχνίδι αυτογνωσίας και αυτοκυριαρχίας…
Μια παράσταση που θα είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στο κοινό την άνοιξη, αλλά να’ χουμε ξεμπερδέψει και με αυτόν τον ιό που λέγεται κορωνοϊός… και βέβαια, να αποτελεί παρελθόν η περιπέτεια που βιώνει αυτόν τον καιρό.
.
Τα περαστικά μας Νικόλα…
Φωτογραφικό υλικό