Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα πραγματοποιήσει Πολύχρωμη Κυριακή με τίτλο «(Απ)Εξάρτηση». Οι Πολύχρωμες Κυριακές προσφέρουν στο κοινό της πόλης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δωρεάν βιωματικά εργαστήρια, να παρακολουθήσουν δράσεις, συζητήσεις και διαλέξεις και να ενημερωθούν για καίρια κοινωνικά ζητήματα.
Η Πολύχρωμη Κυριακή έχει ως κεντρικό της θέμα τον εθισμό από εξαρτησιογόνες ουσίες καθώς και τις συμπεριφορικές εξαρτήσεις, και θα κινηθεί γύρω από ζητήματα πρόληψης αλλά και επανένταξης. Θα συζητηθούν μύθοι που συνδέονται με τις εξαρτήσεις αλλά και κοινωνικά/ψυχολογικά αίτια που οδηγούν σε εξαρτητικές συμπεριφορές. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια για τη σχέση με το διαδίκτυο, που θα απευθύνονται σε γονείς και σε εκπαιδευτικούς. Την ίδια μέρα, σημαντικοί φορείς της πόλης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της επανένταξης, θα παρουσιάσουν τους τρόπους λειτουργίας τους. Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με την παρουσίαση σκηνών από το έργο του Sergei Belbel Μετά τη βροχή, από φοιτητές του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών δημοτικού, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους, καθώς και εικαστικές εκθέσεις από μέλη προγραμμάτων απεξάρτησης.
Οι δράσεις της Πολύχρωμης Κυριακής στο ΚΘΒΕ πραγματοποιούνται σε χώρους του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το ΚΘΒΕ στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του, παραμένει πιστό στο ραντεβού του με το κοινό, αναδεικνύοντας ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, με στόχο την ενημέρωση αλλά και τη συμβολή στο έργο των φορέων της πόλης, που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτόν.
Το πρόγραμμα αναλυτικά: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
• Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά 8-12 ετών
«Χακάροντας το Μυαλό: πώς µας επηρεάζουν οι οθόνες»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί περνάς τόσες ώρες μπροστά στο κινητό; Σκέφτηκες πώς μια οθόνη μπορεί και σε κρατάει µέσω των likes, μέσα από τις καρδούλες ή/και τα μηνύματα που σου στέλνουν οι φίλοι σου; Τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σου όταν µπαίνεις στον αχανή κόσμο των social media;
Μέσα από ένα διαδραστικό εργαστήριο µε παιχνίδια και δράσεις για παιδιά δημοτικού, ο Κωστής Δηµολιός του «Media Owl» και του «Σπιτόδενδρου» αλλά και η Ελένη Καλαθά και Χριστίνα Ροδοπούλου του «Μή.λο.», θα ταξιδέψουν στη δομή του ανθρώπινου εγκεφάλου, θα δείξουν πώς τα social media και οι οθόνες τον επηρεάζουν και θα προτείνουν λύσεις για να βοηθήσουν τα παιδιά να βρουν την ισορροπία στη χρήση των τεχνολογιών στην καθημερινότητα και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Κωστής Δηµολιός (Εκπαιδευτικός, Ιδρυτής του «Media Owl», συν-ιδρυτής του βρεφονηπιακού σταθµού «Σπιτόδενδρο»)
Ελένη Καλαθά (Ειδική Παιδαγωγός)
Χριστίνα Ροδοπούλου (Λογοθεραπεύτρια)
Μέχρι 15 άτομα
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής
• Βιωματικό Εργαστήριο για ενήλικες και εφήβους
«Ψηφιακή δημιουργία VS Ψηφιακός εθισμός»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 13.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 180 λεπτά
Το εργαστήριο βιωματικής προσέγγισης των ψηφιακών μέσων, είναι ένα μεικτό εργαστήριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε εφήβους αλλά και φοιτητές/φοιτήτριες. Στόχος του εργαστηρίου είναι η εξερεύνηση των δημιουργικών δυνατοτήτων που προσφέρουν τα ψηφιακά μέσα αλλά και ο εντοπισμός των κινδύνων που εμπεριέχουν, καθώς η επίτευξη της ισορροπίας στη χρήση τους αποτελεί ένα από τα βασικά ζητούμενα. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα χρησιμοποιηθούν θεατρικά εργαλεία διαμόρφωσης ομάδας και αυτοσχεδιασμού καθώς και ψηφιακά εργαλεία.
Οι συντονιστές και οι συντονίστριες μετέχουν στην εθελοντική ερευνητική ομάδα για το ψηφιακό θέατρο που έχει δημιουργήσει η Έλενα Σταματοπούλου. Η ομάδα οργάνωσε και συντόνισε στις 22 Δεκεμβρίου 2023, συζήτηση σχετικά με το ψηφιακό θέατρο, μετά το πέρας της παράστασης Polarity 01: work in progress Clytemnestra vs Agamemnon, σε σκηνοθεσία Έλενας Σταματοπούλου και Δημήτρη Βάρκα που δόθηκε στο θέατρο Κλειώ στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου Theatre in Palm, με στήριξη του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Cube, της θεατρικής κολεκτίβας Facta Non Verba και του Τμήματος Θεάτρου του ΑΠΘ.
Συντονιστές/Συντονίστριες
Έλενα Σταματοπούλου (σκηνοθέτρια, πληροφορικός, θεατρολόγος, διδάσκουσα στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ – μέλος ΕΕΠ).
Γιώργος Χατζησταμάτης-Βολονάκης (φοιτητής του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ)
Ραφαέλα Νιβορλή (φοιτήτρια του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ)
Μέχρι 24 άτομα
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής
• Βιωματικό Εργαστήριο για γονείς παιδιών και εφήβων
«Η σχέση παιδιών και εφήβων με το διαδίκτυο και ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 13.30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά
Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς γύρω από το θέμα της σχέσης των παιδιών με το διαδίκτυο στην καθημερινότητά τους μέσα από προσωπικές εμπειρίες. Στη συνέχεια και βάσει των όσων αναδειχθούν, θα συζητηθεί ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι ίδιοι/ες στην πρόληψη μέσα στην οικογένεια.
Εισηγήτριες:
Μαριάννα Ζάχου & Ισμήνη Καραμπίλια (Ψυχολόγοι, Στελέχη Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης)
Μέχρι 20 άτομα
Απαιτείται δήλωση συμμετοχής
ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
• Συζήτηση
«Μύθοι και αλήθειες γύρω από τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων εξάρτησης»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 12:15
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 40 λεπτά
Ο Σωτήρης Λαϊνάς και ο Στέλιος Γκιουζέπας συζητούν για τις κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις των προβλημάτων εξάρτησης, για τους μύθους που αναπαράγονται γύρω από τα ζητήματα αυτά αλλά και για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Ομιλητές:
Σωτήρης Λαϊνάς (Ψυχολόγος, MSc, PhD, Αναπλ. Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγραμμάτων Προαγωγής Αυτοβοήθειας)
Στέλιος Γκιουζέπας (Κλινικός Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ)
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.
• Διάλεξη για γονείς εφήβων και νεαρών ηλικιών
«“Όχι για μένα, για τη φουκαριάρα τη μάνα μου”: η χρήση ως λύση στην εφηβική ηλικία»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 13.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 λεπτά
Η Εύη Μαυροπούλου, Υπεύθυνη του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ, θα παρουσιάσει μια διάλεξη, που απευθύνεται σε γονείς εφήβων και ατόμων νεαρής ηλικίας, με στόχο την ενημέρωση πάνω σε ζητήματα πρόληψης.
Εισηγήτρια: Εύη Μαυροπούλου (MSc Σχολικής Ψυχολογίας, Υπεύθυνη ΚΕΘΕΑ ΑΝΑΔΥΣΗ)
• Παρουσίαση προγραμμάτων – συζήτηση
«Παρουσίαση φορέων θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης απεξαρτημένων ατόμων»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 14.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά
Εκπρόσωποι του ΟΚΑΝΑ (Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών), του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας και του ΑΡΓΩ (Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους και θα εξηγήσουν τον τρόπο λειτουργίας τους. Στο πλαίσιο αυτό, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας θα παρουσιάσει δύο δράσεις του: την Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη (Ένταξη με όχημα τον πολιτισμό και την ενεργή δράση στην κοινότητα) και την Τρελή Ροδιά Κοιν.Σ.Επ Ένταξης (Δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη πρόταση για κοινωνική και εργασιακή ένταξη απεξαρτημένων ατόμων).
Παρουσίαση δράσεων ΟΚΑΝΑ Θεσσαλονίκης
Εισηγητής: Παναγιώτης Ζούπας (ψυχολόγος, προϊστάμενος δικτύου υπηρεσιών άμεσης πρόσβασης νομού Θεσσαλονίκης – ΟΚΑΝΑ)
Παρουσίαση του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ και προβολή ταινίας μικρού μήκους με τίτλο «Νόστος Οδυσσέων».
Εισηγητής: Αντώνης Ραφτόπουλος, (Ψυχολόγος, Υπεύθυνος Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ για την Βόρεια Ελλάδα).
Παρουσίαση Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης:
Εισηγήτρια: Έρση Ρουμελιώτη, (Υπεύθυνη Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης)
Παρουσίαση κοινοτικών και επανενταξιακών δράσεων Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας:
Εισηγητές/τριες: Αναστασία Χαμαλίδου, (Υπεύθυνη Επανένταξης Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης)
Νικηφόρος Λογαράς (Στέλεχος Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Θεσσαλονίκης)
• Παρουσίαση – Προβολή ντοκιμαντέρ – Συζήτηση
«Το Θέατρο Ντοκουμέντο- από την εθελοντική ομάδα θεάτρου EXODUS του Π.Ε.Θ.Ε.Α ‘ΑΡΓΩ’».
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 15.ΟΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 30 λεπτά
Η 3η βασική αρχή της απεξάρτησης, η Δημιουργικότητα ξεπηδά από την εκτεταμένη χρήση δημιουργικών μεθόδων και τεχνικών, που αναπτύσσονται στις δημιουργικές ομάδες του προγράμματος. Και εδώ, ο ρόλος της τέχνης του θεάτρου είναι καταλυτικός. Πειραματιζόμενοι στη σκηνή για το εάν είναι γόνιμο και εφικτό να εκθέσει κανείς τον εαυτό του ως αυτοβιογραφία ή ως μέρος ενός γενικότερου συνόλου, πειραματιζόμενοι ως προς το εάν μπορεί να ανακαλύψει κανείς τον βαθύτερο δικό του εαυτό συγκριτικά με αυτό που «είναι» ή νομίζει πως «είναι», η ομάδα EXODUS του Π.Ε.Θ.Ε.Α. «ΑΡΓΩ» ερευνά τη συμπεριφορά ενός απεξαρτημένου ατόμου με τη σκηνή να λειτουργεί ως διαλεκτικός τόπος σύγκρουσης και σύνδεσης με την κοινωνία.
Αντιγόνη Μπάρμπα (Συντονίστρια Σκηνικής Δράσης)
Θοδωρής Ελευθεριάδης (Ειδικός Θεραπευτής, πρώην μέλος του προγράμματος και μέλος της ομάδας θεάτρου EXODUS)
«DOCUMENTARY aCt-diction»
Η ομάδα θεάτρου EXODUS του ΠΕΘΕΑ ΑΡΓΩ τον Ιούνιο του 2019 παρουσιάζει, σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ, την performance TRUE STORY, Η αληθινή ιστορία του Άμλετ της Σελήνης. Μια βιωματική performance, ένα Θέατρο Ντοκουμέντο, με τους experts να αφηγούνται την ιστορία ενός χρήστη ουσιών και την πορεία του προς την Απεξάρτηση. Στο 12λεπτο ντοκιμαντέρ “act-diction” που περιέχει πλάνα από την διαδικασία των προβών, ο θεατής γίνεται “μάρτυρας” του πώς η σύλληψη μίας ιδέας γίνεται σκηνική πράξη και του πώς εκθέτει κανείς τον εαυτό του ως αυτοβιογραφία.
Σκηνοθεσία: Buba Gabedava
Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
ΔΡΑΣΕΙΣ
«Μετά τη βροχή – παρουσίαση Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 13:15
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 20 λεπτά
Στο πλαίσιο του μαθήματος ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗΣ VIII του Τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, με διδάσκουσα την σκηνοθέτρια Χριστίνα Χατζηβασιλείου, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα παρουσιάσουν επιλεγμένες σκηνές από το έργο του Sergio Belbel Μετά τη βροχή.
Το Μετά τη Βροχή διαδραματίζεται στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη όπου ανεβαίνουν για να καπνίσουν κρυφά όλοι οι υπάλληλοι μιας ανώνυμης εταιρείας η οποία όχι μόνο απαγορεύει ρητά το κάπνισμα, αλλά και κάθε είδους εξάρτηση των υπαλλήλων της, ανεξαρτήτως ιεραρχίας.
Όπως λέει ο ίδιος ο Μπελμπέλ «είναι έργο που μιλάει για το φαινόμενο της εξουσίας στο χώρο μιας σύγχρονης, απάνθρωπης και ανταγωνιστικής επιχείρησης». Και όλα αυτά στο μακρινό 1993. Μηχανορραφίες, ερωτικές αντιζηλίες, ξεσπάσματα συσσωρευμένης οργής και καταπίεσης ετών (άλλωστε έχει να βρέξει δύο χρόνια). Όλα βρίσκονται εκεί στην ταράτσα ανάμεσα σε γρήγορες τζούρες και στο τρομακτικό κενό που χάσκει μπροστά τους σαν μια δεύτερη αλλόκοτη εξάρτηση.
«Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πόσα δευτερόλεπτα κάνει ένα τσιγάρο για να φτάσει στο έδαφος από κει ψηλά; Πόσο μπορεί να κάνει ένα σώμα».
Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς
Σκηνοθεσία: Χριστίνα Χατζηβασιλείου
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Κοστούμια-τεχνικές κομμωτικής: Ζωή Κατσαρέα
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Νικολάτου
Διανομή με σειρά εμφάνισης
Γιάννης Δάφνης (Διευθυντής Διοικητικού), Δημήτρης Μωυσίδης (Προγραμματιστής), Έλμα Βλαστοπούλου (Ξανθιά Γραμματέας, Κοκκινομάλλα γραμματέας), Αλέξανδρος Μαυρουδόπουλος (Διευθυντής Διοικητικού), Δημοσθένης Μιχαηλίδης (Κούριερ), Ραφαέλλα Καβάση (Μελαχρινή γραμματέας), Ελευθερία Μαϊστράλη (Διευθύνουσα σύμβουλος)
Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής
• Δημιουργική απασχόληση για παιδιά 6 έως 12 ετών
«Γνωριμία και παιχνίδι με τα “Παιχνίδια του Κόσμου”»
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 13.30
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 90 λεπτά
Τα «Παιχνίδια του Κόσμου» είναι ξύλινα παραδοσιακά παιχνίδια από διάφορους πολιτισμούς και εποχές του κόσμου, κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Στόχος της δράσης είναι μικροί και μεγάλοι να συναντηθούμε και να αλληλεπιδράσουμε παίζοντας παρέα παιχνίδια από όλο τον κόσμο. Όσοι γονείς επιθυμούν, μπορούν να παραμείνουν στον χώρο και να συμμετέχουν στη δράση μαζί με τα παιδιά τους.
Τα παιχνίδια συντονίζει η Εύα Φιλίππου (ψυχολόγος, στέλεχος του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας)
Δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας
ΕΚΘΕΣΕΙΣ
• Έκθεση ζωγραφικής
«Έκθεση Ζωγραφικής από την Ομάδα Εικαστικής Θεραπείας του ‘ΑΡΓΩ’»
Η ζωγραφική ως όχημα διευκόλυνσης της έκφρασης του ψυχοσυναισθηματικού κόσμου του μέλους. Το εικαστικό δημιούργημα ως απεικόνιση του εσώτερου εαυτού του θεραπευόμενου.
Συντονίστρια Εικαστικής Θεραπείας: Μολυβά Σουζάνα
Τα 10 έργα είναι δημιουργήματα των μελών του προγράμματος.
• Έκθεση φωτογραφίας
«Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα Φωτογραφίας του ‘ΑΡΓΩ’»
Η ομάδα φέρνει τα μέλη του προγράμματος κοντά στην τέχνη της φωτογραφίας, μέσα από την κατανόηση των βασικών αρχών και των τεχνικών φωτογράφισης. Μέσα από τη φωτογραφική αποτύπωση, τα μέλη της ομάδας μαθαίνουν να εντοπίζουν και να συνθέτουν εικόνες και να εκφράζουν μέσα από αυτές τα συναισθήματά τους και τις ξεχωριστές τους προσωπικότητες. Τα μέλη της ομάδας έχουν συμμετάσχει με τα έργα τους σε διαγωνισμούς φωτογραφίας του Δικτύου Φορέων Πρόληψης και Θεραπείας των Εξαρτήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, όπου έχουν διακριθεί με το 1ο βραβείο την πρώτη χρονιά και το 2ο και 3ο βραβείο τη δεύτερη.
Συντονίστρια Ομάδας Φωτογραφίας: Πάνου Νίκη
Τα 10 έργα είναι δημιουργήματα των μελών του προγράμματος.
• Παρουσίαση – δράση
«ΒΙΟκοφινάκι – δράση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ένταξης ΑΡΓΩ»
Το ΒΙΟκοφινάκι είναι μία δράση της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ένταξης ΑΡΓΩ, που φέρνει στον χώρο σας μία φορά την εβδομάδα ένα τελάρο με φρέσκα βιολογικά προϊόντα. Η δράση υλοποιείται από τους εργαζόμενους της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ΑΡΓΩ, που είναι στην πλειοψηφία τους απόφοιτοι του Προγράμματος Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων «ΑΡΓΩ». Θα παρουσιάσουν τη δράση τους και θα γνωριστούν με το κοινό.
• Παρουσίαση – δράση
«Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη & Τρελή Ροδιά Κοιν.Σ.Επ. Ένταξης/ Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας»
Η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας (ΠΠΑ) και αποτελείται από μέλη του προγράμματος, προσωπικό, εθελοντές και εταίρους στο κοινωνικό πεδίο με σκοπό την από κοινού δράση για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της θρυλικής περιοχής του Βαρδάρη. Κεντρικός στόχος της ομάδας είναι η επανασύνδεση των μελών της με τον κοινωνικό τους χώρο, η υλοποίηση παρεμβάσεων μικρής κλίμακας για την βελτίωση της εικόνας του Βαρδάρη, η συνεργασία με άλλους φορείς και συλλογικότητες της πόλης καθώς και ο προβληματισμός σχετικά με το μέλλον της περιοχής του Βαρδάρη.
Η «Τρελή Ροδιά» είναι μια δράση επανένταξης του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας. Τα μέλη της ομάδας ασχολούνται με τη βιολογική καλλιέργεια και τη διαχείριση ενός φυτωρίου που βρίσκεται στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης (πρώην Agriherb). Ωστόσο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο στόχος της επαγγελματικής αποκατάστασης των μελών, ένας πυρήνας εργαζομένων και παλιών μελών του ΠΠΑ βρίσκεται σε διαδικασία σύστασης μιας Κοιν.Σ.Επ. Η Κοιν.Σ.Επ αυτή θα συνεχίσει πιο δυναμικά το έργο της ήδη υπάρχουσας ομάδας.
Στον χώρο θα βρίσκονται ενημερωτικά σταντ με τα προϊόντα και τις εκδόσεις των δύο δράσεων, καθώς και περαιτέρω πληροφόρηση από τα μέλη σχετικά με την κάθε ομάδα.
Οι εκθέσεις θα βρίσκονται στους χώρους του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων της ημέρας.
Πληροφορίες-Κρατήσεις
• Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με ελεύθερη είσοδο.
• Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούμε επικοινωνείτε με το Γραφείο Δραματολογίου του ΚΘΒΕ.
• Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2315200023 και 2315200033 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00–15.00) / email: drama@ntng.gr
• Δηλώσεις συμμετοχής για τα εργαστήρια μέχρι Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου.
• Σε περίπτωση που δεν γίνει κράτηση θέσης στα εργαστήρια, θα τηρηθεί εκείνη την ώρα σειρά προτεραιότητας.
• Για τις συζητήσεις δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής.