Το ΚΘΒΕ υποδέχεται το μήνα Νοέμβριο με έξι πρεμιέρες, καθώς έρχονται τέσσερις νέες παραγωγές ενώ επιστρέφουν στις σκηνές του επιτυχημένες παραστάσεις που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα από το κοινό.
«ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΤΟΥ», με μια ευρεία γκάμα έργων από το ελληνικό και το διεθνές ρεπερτόριο που δίνει τη δυνατότητα διαφορετικών επιλογών στο θεατρόφιλο κοινό όλων των ηλικιών. Ενδιαφέρουσες παραστάσεις, σπουδαίοι συγγραφείς, διακεκριμένοι σκηνοθέτες, σημαντικοί ηθοποιοί, δημιουργοί και καλλιτέχνες της παλαιότερης και νεότερης γενιάς συμπράττουν επί σκηνής για να μας «ταξιδέψουν», να μας προβληματίσουν, να μας ψυχαγωγήσουν, όλο το Νοέμβριο, μέσα από τη μαγεία του θεάτρου.
Πρεμιέρα: Σάββατο 9|11|2024:
«Δον Κάρλος», το έργο του Φρίντριχ Σίλλερ, του μεγάλου ρομαντικού ποιητή της γερμανικής λογοτεχνίας, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη πρεμιέρα του ΚΘΒΕ που θα δοθεί στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και σε διασκευή, δραματουργική & σκηνική επεξεργασία μετάφρασης και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.
Πρεμιέρα: Πέμπτη 21/|11|2024:
«Προσδοκώ», το έργο του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια), επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 29|11|2024:
«MANOLIS / καρδιά σε τέσσερις χορδές», ένα νέο πρωτότυπο θεατρικό έργο για τον Μανώλη Χιώτη, θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στη Μονή Λαζαριστών (Σκηνή Σωκράτης Καραντινός), σε κείμενο των Ιόλης Ανδρεάδη & Άρη Ασπρούλη και σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη.
Πρεμιέρα: Σάββατο 30|11|2024:
«Βίρα τις Άγκυρες» των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα, η επιτυχημένη παραγωγή, της περσινής σεζόν που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 30.000 θεατές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές, επανέρχεται, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Αστέριου Πελτέκη, στο Βασιλικό Θέατρο.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 15|11|2024:
«Η αγάπη άργησε μια μέρα», το εμβληματικό βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι ο οποίος συνυπογράφει μαζί με τη Ροδή Στεφανίδου και τη διασκευή- δραματουργική επεξεργασία. Μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης που θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο από την Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 22 |11| 2024:
«Η Γίδα», η ισοπεδωτική, μαύρη κωμωδία του Έντουαρντ Άλμπι, θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου στο «Artbox Fargani», σε μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την Πολιτεία Πολιτισμού.
Παράλληλα, ολοκληρώνουν τις παραστάσεις τους:
-«Πήρε τη ζωή στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, θα παρουσιάζεται στο Φουαγιέ του Θεάτρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 3|11|2024
-«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, στο Βασιλικό Θέατρο. Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 10|11|2024
-«Ρωμαίος και Αννέτα», το ρομαντικό δράμα του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου. Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 17|11|2024
Ενώ συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις του έργου της Παιδικής Σκηνής του ΚΘΒΕ «Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!», μια θεαματική παραγωγή για όλη την οικογένεια, σε κείμενο Στάθη Παχίδη – Σταυρούλας Παγώνα και σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή στο Βασιλικό Θέατρο.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων Νοεμβρίου:
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Δον Κάρλος» του Φρίντριχ Σίλλερ
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Διασκευή- Δραματουργική & Σκηνική επεξεργασία μετάφρασης -Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Πρεμιέρα: Σάββατο 9|11|2024
O «Δον Κάρλος» του Φρίντριχ Σίλλερ, του μεγάλου ρομαντικού ποιητή της γερμανικής λογοτεχνίας, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη πρεμιέρα του ΚΘΒΕ που θα δοθεί το Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Το έργο θα παρουσιαστεί μέσα από την καινοτόμο οπτική του Γιάννη Χουβαρδά, ενός από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και πλέον διακεκριμένους καλλιτέχνες της γενιάς του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η μετάφραση είναι του Γιώργου Δεπάστα, ενώ ο Γιάννης Χουβαρδάς μαζί με τη σκηνοθεσία υπογράφει και τη διασκευή, δραματουργική & σκηνική επεξεργασία μετάφρασης της πολυαναμενόμενης αυτής παραγωγής του ΚΘΒΕ.
Η παράσταση του Γιάννη Χουβαρδά αποτελεί το τελευταίο μέρος της σκηνοθετικής του τετραλογίας, με την οποία ολοκληρώνει την προσωπική του διερεύνηση πάνω στη σχέση θεάτρου και κινηματογράφου, που οργανώνεται γύρω από μια κεντρική θεματολογία, η οποία εστιάζει στην ηθική και πνευματική εξόντωση του ανθρώπου, μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία -παντελώς διεφθαρμένη από την εξουσία και το χρήμα- που αδυνατεί να βρει την ισορροπία και το μέτρο.
Το ρόλο του Δον Κάρλος υποδύεται ο Χάρης Φραγκούλης.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας, Διασκευή- Δραματουργική & Σκηνική επεξεργασία μετάφρασης -Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς, Σκηνικά: Nίκη Ψυχογιού, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική: Φώτης Σιώτας, Κίνηση- Χορογραφίες: Δημήτρης Σωτηρίου, Βίντεο Design: Παντελής Μάκκας, Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας, Βοηθός Σκηνοθέτη Α΄: Σοφία Παπανικάνδρου, Βοηθός Σκηνοθέτη Β΄: Βίκυ Κίτσιου, Βοηθός Σκηνοθέτη Γ΄: Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Βοηθός Σκηνογράφου & Ενδυματολόγου: Δανάη Πανά, Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη, Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Ιορδάνης Αϊβάζογλου (Δούκας Μεντίνα-Σιντόνια), Λουκία Βασιλείου (Βασίλισσα Ελισάβετ), Ζωή Ευθυμίου (Πριγκίπισσα Έμπολι, σε διπλή διανομή), Στέλιος Καλαϊτζής (Κόμης Λέρμα), Γιώργος Κολοβός (Μαρκήσιος Πόζα), Θάνος Κοντογιώργης (Ντομίνγκο), Βασίλης Μπεσίρης (Δούκας Φέρια), Μπέττυ Νικολέση (Μαρκησία Μοντεκάρ), Κώστας Σαντάς (Μέγας Ιεροεξεταστής), Θεοφανώ Τζαλαβρά (Πριγκίπισσα Έμπολι, σε διπλή διανομή ), Δημήτρης Τσιλινίκος (Δούκας Άλμπα), Χάρης Φραγκούλης (Δον Κάρλος, Διάδοχος του θρόνου), Ελίζα Χαραλαμπογιάννη (Λουίς Μερκάδο, ακόλουθος της Βασίλισσας), Γιάννης Χαρίσης (Φίλιππος Β΄)
Έκτακτη αντικατάσταση:
Νατάσσα Δαλιάκα, Δημήτρης Καρτόκης
Aυλή:
Λίλη Ανδρασκέλα, Ζωή Ευθυμίου, Κωνσταντίνος Καπελλίδης, Αίγλη Κατσίκη, Δηµήτρης Καυκάς, Αναστασία Κελέση, Νίκος Κουσούλης, Θεοφανώ Τζαλαβρά
Φιγκυράν: Πασχάλης Τερζής
Φιγκυράν- Βίντεο & Μοντάζ επί σκηνής: Γιώργος Ζλατάνος
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη-Παρασκευή, Σάββατο: 20.30, Κυριακή: 19:00
ΦΟΥΑΓΙΕ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Προσδοκώ» – ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Γιώργος Βέλτσος
(με 3 παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια)
Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα
Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός
Πρεμιέρα: Πέμπτη 21|11|2024
Η παραγωγή του ΚΘΒΕ «Προσδοκώ», του νέου έργου του Γιώργου Βέλτσου (με τρεις παρεμβάσεις της Ευγενίας Βάγια), επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Φουαγιέ Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Σοφίας Καρακάντζα και μουσική Δημήτρη Καμαρωτού.
Το έργο του Γιώργου Βέλτσου παρουσιάστηκε την προηγούμενη σεζόν σε πανελλήνια πρώτη από το ΚΘΒΕ και αγαπήθηκε για τα μηνύματα και τους συμβολισμούς του για την προσδοκία, τη μνήμη, τη θνητότητα και την αθανασία. Είναι ένας επικήδειος για το θέατρο, όπως το ξέρουμε μέχρι τώρα, αλλά και για την Ιστορία, ένα παιγνίδι ανταγωνισμού και επικράτησης ανάμεσα στους νεκρούς και τους ζωντανούς. Οι νεκροί καταλαμβάνουν πολύ χώρο και οι ζωντανοί εκδικούνται συρρικνώνοντας τις ιστορικές μνήμες σε ξέφτια από παλιές ρεκλάμες και απόηχους συνθημάτων. Οι μνημειώδεις φιγούρες της μεταπολίτευσης, αποκαθηλώνονται και αποσυνδέονται από την ουσία της πράξης τους. Ο θρήνος αναδύεται από τον κλαυσίγελο, το πολιτικό αποκτά καινούργιο νόημα καθώς συνδέεται με την καθημερινή αίσθηση της απώλειας, που συνεχώς γιγαντώνεται. Σε αυτόν τον αγώνα ανάμεσα στα ξέφτια της μνήμης και τον θρήνο πάνω από το κενό, που δημιουργεί η απώλεια, ποιος θα βγει νικητής;
“Εγώ δεν είμαι τίποτα. Είμαι ο αδύναμος. Θέλω να ζήσω εγώ όπως οι άλλοι Έλληνες. Μ’ακούτε; Να ζήσω” (Γιώργος Bέλτσος)
*Κατάλληλη για θεατές άνω των 12 ετών.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Σοφία Καρακάντζα, Σκηνικά-Κοστούμια: Ράνια Εμμανουηλίδου, Μουσική κειμένου-Πρωτότυπη μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός, Χορογραφία-Κίνηση: Μέλπω Βασιλικού, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Βοηθός σκηνοθέτις: Ευανθία Σωφρονίδου, Οργάνωση Παραγωγής: Ειρήνη Χατζηκυριακίδου, Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)
Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Λουίζα Μαρία Χαραλάμπους
Χορός Μίμων
Νεφέλη Ανθοπούλου, Ηρώ Δημητριάδου, Μαρία Καραμήτρη, Εύη Κουταλιανού, Θεοδώρα Λούκας, Δημήτρης Ναζίρης, Γιάννης Παρασκευόπουλος.
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19:00, Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 19.00 & 21.15, Κυριακή: 19:00
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ – ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ
MANOLIS / καρδιά σε τέσσερις χορδές– ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Κείμενο: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης
Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη
Πρεμιέρα: Παρασκευή 29|11|2024
ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Ένα νέο πρωτότυπο θεατρικό έργο για τον Μανώλη Χιώτη. Ένα έργο που σκάβει βαθιά στην ψυχή του μεγαλοφυούς και πρωτοπόρου μουσικού, συνθέτη και περφόρμερ και επικοινωνεί απευθείας με την καρδιά του ερωτευμένου, του προδομένου, του παρατημένου ή μελαγχολικού ακροατή, γιατρεύοντάς την από τον πόνο της ανθρώπινης κατάστασης.
Πάνω σε ένα μαγικό πάλκο, μέσα σε έναν κόσμο μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου, ο Μανώλης Χιώτης και τα κοντινά στη ζωή του πρόσωπα, μιλούν σε πρώτο ενικό. Εξομολογούνται. Όχι φήμες. Όχι ψευδείς ιστορίες. Εξομολογούνται τον πυρήνα του ήθους και του σύμπαντος που αποτέλεσε ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης. Έναν πυρήνα σημαδεμένο από την απώλεια, τον πόνο, τον φθόνο, τη σκληρή δουλειά, αλλά και την επιτυχία, την αναγνώριση, την έμπνευση, τον έρωτα, την τόλμη, την πρωτοπορία, την τιμιότητα και την ανθρωπιά.
Η παράσταση παρακολουθεί τη ζωή του Μανώλη Χιώτη από τη γέννηση μέχρι το θάνατό του, με σταθμούς-κλειδιά και μεγάλες στιγμές στην καλλιτεχνική του πορεία, αλλά και στην προσωπική του ζωή, εκεί όπου, ιδιωτικά, κρίνεται η επαφή του ανθρώπου με το θείο και το αν ο κάθε άνθρωπος πήρε και έδωσε εκείνο το μερίδιο αγάπης για το οποίο ήταν προορισμένος.
Με την παρουσία σημαντικών τραγουδιών, όπως «Περασμένες μου αγάπες», «Ηλιοβασιλέματα», «Ο Πασατέμπος», «Το γκαρσόνι», «Σβήσε τη Φλόγα», «Απόψε φίλα με», «Μοιάζεις κι εσύ σαν Θάλασσα» και άλλων μεγάλων επιτυχιών, ένα ανσάμπλ ηθοποιών και μουσικών καταδύεται στην ψυχή του παγκόσμιου και αιώνιου Μανώλη Χιώτη. Εκεί, όπου ο αληθινός με τον θεατρικό χρόνο περιπλέκονται, οι φωνές των ζωντανών και των νεκρών ηχούν ισότιμα και τα όνειρα των ανθρώπων δεν έχουν τελειωμό.
Η Ιόλη Ανδρεάδη και ο Άρης Ασπρούλης έχουν συνυπογράψει 15 θεατρικά έργα τα οποία αποτελούν καλλιτεχνικά και επιστημονικά προϊόντα μακρόχρονης και ενδελεχούς έρευνας, όπως η τριλογία τους για τη ζωή και το έργο του Αντονέν Αρτώ, η ιστορία της Πειραϊκής-Πατραϊκής και της Φιλικής Εταιρείας, αλλά και οι πρωτότυπες διασκευές για το θέατρο των κλασικών μυθιστορημάτων «Πόλεμος και Ειρήνη» και «Περηφάνια και Προκατάληψη». Τα έργα τους έχουν παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη σε Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Σόφια, Φιλιππούπολη και Αθήνα, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τον διεθνή και ελληνικό τύπο, έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, βουλγάρικα και έχουν εκδοθεί από την Κάπα Εκδοτική.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης, Σκηνοθεσία: Ιόλη Ανδρεάδη, Eπιστημονικός σύμβουλος: Δημήτρης Μανιάτης, Σκηνογραφία: Δήμητρα Λιάκουρα
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Δήμητρα Αντωνακούδη, Ελένη Θυμιοπούλου, Γιάννης Καραμφίλης, Χρήστος Μαστρογιαννίδης, Ηλίας Μπερμπέρης, Χρίστος Στυλιανού, Γιώργος Σφυρίδης, Φωτεινή Τιμοθέου, Μανώλης Φουντούλης
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη- Παρασκευή: 21.00, Σάββατο:18:00 & 21.00, Κυριακή: 19.00
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Βίρα τις άγκυρες» των Θανάση Παπαθανασίου & Μιχάλη Ρέππα– ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Χορογραφίες: Δημήτρης Παπάζογλου
Ενορχηστρώσεις: Γιώργος Ανδρέου
Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος
Πρεμιέρα: Σάββατο 30|11|2024
Η επιτυχημένη παραγωγή, της περσινής σεζόν, του ΚΘΒΕ «Βίρα τις Άγκυρες» που έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 30.000 θεατές, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, και έχει συγκεντρώσει εξαιρετικές κριτικές επιστρέφει στο Βασιλικό Θέατρο.
Το έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα, σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ Αστέριου Πελτέκη, είναι μια αναδρομή στην ιστορία της ελληνικής επιθεώρησης, μια μεγάλη μουσικοθεατρική παραγωγή που συνδυάζει τραγούδι, χορό, γέλιο αλλά και συγκίνηση, η οποία κέρδισε το στοίχημα, όπου παρουσιάστηκε.
Μια φαντασμαγορική, λαμπερή παράσταση που ψυχαγωγεί, σατιρίζει και, κυρίως, ταξιδεύει το κοινό, με ένα δυνατό σύνολο από σπουδαίους συντελεστές και ταλαντούχους, ηθοποιούς, μουσικούς και χορευτές.
Εκκινώντας από το 1894 και την πρώτη καταγεγραμμένη ελληνική επιθεώρηση Λίγο απ’ όλα, οι δύο συγγραφείς μας ταξιδεύουν στον χρόνο καθώς μας μεταφέρουν στον λαμπερό κόσμο της Επιθεώρησης, παρουσιάζοντας τη μάχη επιβίωσης που έδιναν οι ηθοποιοί και οι συντελεστές της, με φόντο σημαντικά ιστορικά γεγονότα της εποχής.
Αντλώντας υλικό από αυτοβιογραφίες μεγάλων πρωταγωνιστριών της εποχής, όπως η Σπεράντζα Βρανά, η Άννα Καλουτά, η Μαρίκα Νέζερ, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, και συνδυάζοντάς το με βιογραφικά στοιχεία μεγάλων κυριών του θεάτρου αλλά και με αφηγήσεις ή φήμες που κυκλοφορούσαν στον θεατρικό χώρο, οι δύο συγγραφείς συνέθεσαν τα βασικά πρόσωπα του έργου μέσα από «υπαρκτά υλικά».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Αστέριος Πελτέκης, Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης, Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης, Χορογραφία: Δημήτρης Παπάζογλου, Ενορχηστρώσεις και ηχητική επεξεργασία μουσικού υλικού: Γιώργος Ανδρέου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας, Video Art: Βαλλεντίνα Κόπτη, Βοηθός σκηνοθέτη: Εύη Σαρμή, Β’ Βοηθός σκηνοθέτη: Λίλη Αδρασκέλα, Βοηθός σκηνογράφος – ενδυματολόγος: Δανάη Πανά, Συνεργάτης ενορχηστρωτή: Στέργιος Γαργάλας, Βοηθοί χορογράφου: Στέλλα Εμίνογλου, Αναστασία Κελέση Οργάνωση παραγωγής: Χριστόφορος Μαριάδης, Ευα Κουμανδράκη, Φωτογραφίες: Mike Rafail | That long black cloud
ΔΙΑΝΟΜΗ (με αλφαβητική σειρά):
Μαίρη Ανδρέου, Νίκος Βατικιώτης, Άννα Ευθυμίου, Παντελής Καναράκης, Νίκος Καπέλιος, Αγγελική Κιντώνη, Φαίη Κοκκινοπούλου, Χριστίνα Κωνσταντινίδου, Τατιάνα Μελίδου, Δημήτρης Μορφακίδης, Χριστίνα Μπακαστάθη, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου, Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, Σπύρος Σαραφιανός, Εύη Σαρμή, Δημήτρης Σιακάρας, Γεράσιμος Σοφιανός, Νίκος Τσολερίδης, Θάνος Φερετζέλης.
Χορεύει επί σκηνής η Στέλλα Εμίνογλου
Φιγκυράν: Κωνσταντίνος Πόποβιτς
*βοηθός σκηνογράφου- ενδυματολόγου, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης: Αναστασία Λαδοπούλου
βοηθός σκηνοθέτη, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης: Αλέξανδρος Παπαδόπουλος
Ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 18.30, Πέμπτη- Παρασκευή: 20.30, Σάββατο: 20.30, Κυριακή: 18.30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
«Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου– ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Ροδή Στεφανίδου, Ένκε Φεζολλάρι
Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι
Συμπαραγωγή ΚΘΒΕ ΚΑΙ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
Πρεμιέρα: Παρασκευή 15|11|2024
Από 6/12/2024 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη
Το εμβληματικό βιβλίο της Λιλής Ζωγράφου «Η αγάπη άργησε μια μέρα» μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, σε Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι ο οποίος συνυπογράφει μαζί με τη Ροδή Στεφανίδου και τη διασκευή- δραματουργική επεξεργασία. Μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κοζάνης.
Στο έργο σκιαγραφείται αριστοτεχνικά η απάνθρωπη σκληρότητα της πατριαρχικής οικογένειας, οι κοινωνικές συμβάσεις και η ευλογία της αγάπης. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αλληγορία πάνω στο φασισμό και στον τρόπο που αυτός ποτίζει τις ανθρώπινες σχέσεις. Αναδεικνύονται τα σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα που προκύπτουν από την τήρηση των «πρέπει», τη μη αποδοχή της διαφορετικότητας, τη λανθασμένη υποταγή και την καταπάτηση της ελευθερίας, στην καθημερινότητα.
Ο άνθρωπος, του χθες και του σήμερα, οι αδυναμίες και οι επιθυμίες του βρίσκονται στο επίκεντρο.
Το έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα», βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Λιλής Ζωγράφου, γραμμένο το 1994, το οποίο έγινε τηλεοπτική επιτυχία το 1997. Η συγγραφέας εστίασε στα μυθιστορήματά της στην πάλη για την ανεξαρτησία των γυναικών και στη γυναικεία χειραφέτηση. Το έργο πραγματεύεται την τόλμη που απαιτεί η ελευθερία καθώς και τον αγώνα ενάντια στην επιβολή και τον αυταρχισμό. Μια απεικόνιση της πατριαρχικής κοινωνίας και του βαθιά ριζωμένου μισογυνισμού.
Συντελεστές
Διασκευή- Δραματουργική επεξεργασία: Ροδή Στεφανίδου, Ένκε Φεζολλάρι, Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι, Σκηνικά-κοστούμια: Δαναη Πανά, Μουσική: Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης, Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου, Βίντεο: Άντα Λιακου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Χριστόφορος Μαριάδης, Οργάνωση Παραγωγής (ΚΘΒΕ): Ηλίας Κοτόπουλος, Οργάνωση Παραγωγής (ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης): Στέλιος Σωτηρόπουλος
Κατασκευή σκηνικού: Νίκος Λαβαντσιώτης, Τάκης Συνδουκάς, Ηλεκτρολόγος: Τάσος Διδασκάλου, Φωτογραφίες: Mike Rafail | That long black cloud
Διανομή:
Υρώ Λούπη, Ιωάννα Παγιατάκη, Λίλιαν Παλάντζα, Πολυξένη Σπυροπούλου, Δανάη Σταματοπούλου, Άννη Τσολακίδου, Μαρία Χατζηιωαννίδου
Παραστάσεις στην Κοζάνη έως 24/11/24
Αίθουσα Τέχνης (Κεντρική Σκηνή Δη.Πε.Θε. Κοζάνης) Τριών Ιεραρχών 2
Πρεμιέρα: Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, 21:00
Ώρες παραστάσεων: Παρασκευή και Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 20:00
«Artbox Fargani»
«Η Γίδα» του Έντουαρντ Άλμπι
Σκηνοθεσία: Παύλος Δανελάτος
Συμπαραγωγή με την Πολιτεία Πολιτισμού
Πρεμιέρα: Παρασκευή 22/11/2024
Η ισοπεδωτική, μαύρη κωμωδία του Έντουαρντ Άλμπι «Η Γίδα», σε σκηνοθεσία Παύλου Δανελάτου, θα παρουσιαστεί στο «Artbox Fargani», σε μια συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με την Πολιτεία Πολιτισμού.
Πρόκειται για ένα από τα πιο τολμηρά (και πολυβραβευμένα) έργα του γνωστού συγγραφέα όπου το καυστικό χιούμορ και οι συναισθηματικές εναλλαγές κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης αποδομείται, σε χρόνο dt, η αστική και οικογενειακή ευτυχία μέσα στην οποία ζουν οι ήρωες. Ο… τρελός έρωτας του απόλυτα επιτυχημένου Μάρτιν για μια Γίδα φέρνει καταστροφικές συνέπειες στην οικογένεια τα μέλη της οποία έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό.
Τελικά δεν είναι όλα και τόσο «τακτοποιημένα» όσο φαίνονται; Την απάντηση την δίνει η ίδια η παράσταση όπου η κωμωδία συνυπάρχει με το τραγικό θέτοντας ερωτήματα για την ίδια μας την κοινωνία..
*Κατάλληλο για θεατές άνω των 16 ετών
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση- Σκηνοθεσία: Παύλος Δανελάτος, Δραματουργική συνεργασία: Αμαλία Κοντογιάννη, Σκηνικά- Κοστούμια: Δανάη Πανά, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Ευγενία Κουζέλη, Μιχάλης Ρίζος, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Φωτογραφίες: Mike Rafail | That long black cloud
ΔΙΑΝΟΜΗ
Κωνσταντίνος Χατζησάββας (Μάρτιν), Λίλα Βλαχοπούλου (Στήβι), Γρηγόρης Παπαδόπουλος (Ρος), Φαμπρίτσιο Μούτσο (Μπίλλυ)
Ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00
ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΦΟΥΑΓΙΕ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Πήρε τη ζωή της στα χέρια της» του Βασίλη Κατσικονούρη – ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 3|11|2024
Το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη “Πήρε τη ζωή της στα χέρια της” που παρουσιάζεται με επιτυχία από το ΚΘΒΕ, για δεύτερη χρονιά, στο Φουαγιέ του Θεάτρου Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, σε σκηνοθεσία Φρόσως Λύτρα, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2024.
Μέσα σε ένα πρωτότυπο σκηνικό και μουσικό περιβάλλον, «ζωντανεύει» μια τρελή… τρελή… τραγωδία που θίγει θέματα όπως η δύναμη της εικόνας, το «φαίνεσθαι» και το «είναι», τα παιχνίδια της φαντασίας, η αλήθεια και το ψέμα, το άπιαστο όνειρο του έρωτα.
Στη σκηνή: ο ψυχοθεραπευτής Κάρολος, η διαφημίστρια Βέρα, ο θεατρικός συγγραφέας Ανδρέας. Και οι τρεις εξαιρετικοί διαχειριστές του λόγου και τις επικοινωνίας, διανοούμενοι και επιτυχημένοι. Απέναντί τους η Φωτεινή, ένας μοναχικός άνθρωπος που δεν ξέρει να διαχειρίζεται τίποτα, εκτός ίσως από τη φαντασία και τις αναμνήσεις της, ανυπεράσπιστη, ευάλωτη, αιθεροβάμων, αλλά και απόλυτα αληθινή.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Φρόσω Λύτρα
Σκηνικά: Φρόσω Λύτρα, Δανάη Πανά
Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης
Πρωτότυπη μουσική: DNA (Μιχάλης Νιβολιανίτης, Αλέξανδρος Χρηστάρας)
Χορογραφία-επιμέλεια κίνησης-Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Κελέση
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη (1ος χρόνος) Φιλοθέη Ελευθεριάδου (2ος χρόνος)
Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)
*Τα έργα τέχνης που περιλαμβάνονται στη σκηνική σύνθεση της παράστασης είναι δημιουργίες του εικαστικού καλλιτέχνη Στέλιου Γαβαλά
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Γαλάτεια Αγγέλη (Μικρή Φωτεινή), Άννα Ευθυμίου (Βέρα), Φαίη Κοκκινοπούλου (Φωτεινή), Δημήτρης Σιακάρας (Αντρέας), Νίκος Τσολερίδης (Κάρολος)
‘Ωρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη- Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 18:30 & 21:15, Κυριακή: 19.00
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν» του Μπέρτολτ Μπρεχτ– ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 10|11|2024
«Ο καλός άνθρωπος του Σε Τσουάν», το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, ολοκληρώνει τον κύκλο παραστάσεων στο Βασιλικό Θέατρο. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, μια διαχρονική σπουδή χαρακτήρων και συμπεριφορών, μία βαθιά ανάλυση της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας της εποχής του που παραμένει, ωστόσο, έως και σήμερα επίκαιρη. Ένα έργο ποιητικό, τολμηρό, με αγωνία, σασπένς, ανατροπές που πραγματεύεται την αέναη διαμάχη του Καλού με το Κακό, «μιλάει» για την καλοσύνη και κατά πόσο αυτή μπορεί να «επιβιώσει» σε μια κοινωνία φαύλη και διεφθαρμένη, ένα έργο που προκαλεί τον θεατή να σκεφτεί. Δεν δίνει λύσεις ή απαντήσεις αλλά μας αφήνει ελεύθερους να καταλήξουμε σε δικά μας συμπεράσματα.
Ο Μπρεχτ γράφει ενώ ο Β΄ Παγκόσμιος πόλεμος είναι σε εξέλιξη και ο ίδιος εξόριστος, εκτός Γερμανίας. Μέσα από την παραβολή, την αλληγορία, την ιστορία της κεντρικής ηρωίδας, της καλοκάγαθης πόρνης Σεν Τε από το Σε Τσουάν, καταδεικνύει την ανθρώπινη φύση που πάλλεται ανάμεσα στο καλό και το κακό, τη λογική και το συναίσθημα, την εσωτερική παρόρμηση και τις κοινωνικές επιταγές.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Μετάφραση: Άννυ Κολτσιδοπούλου, Σκηνοθεσία: Δημήτρης Καραντζάς, Σκηνικά: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης, Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, Μουσική: Δημήτρης Καμαρωτός, Επιμέλεια κίνησης: Αλέξης Τσιάμογλου, Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης, Βοηθός σκηνοθέτις – Δραματολόγος: Κορίνα Βασιλειάδου, Βοηθός σκηνογράφου: Μανώλης Ψωματάκης, Βοηθός ενδυματολόγου: Σόνια Καϊτατζή, Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Χατζηιωάννου, Οδηγός σκηνής: Marleen Verschuuren, Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)
*Β’ Βοηθός σκηνοθέτη, στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης: Ελίνα Τσιομπαρτζή
Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά):
Μελίνα Αποστολίδου (Κυρία Μι Τσου), Μομώ Βλάχου (Κυρία Γιανγκ), Γιάννης Γκρέζιος (Αστυνομικός), Τζωρτζίνα Δαλιάνη (Κυρία Σιν), Ιωάννα Δεμερτζίδου (Σεν Τε), Ελένη Θυμιοπούλου (Οικογένεια: Γυναίκα), Γιάννης Καραμφίλης (Τρίτος θεός), Άγγελος Καρανικόλας (Άνεργος), Χρήστος Μαστρογιαννίδης (Οικογένεια: Άντρας), Δημήτρης Ναζίρης (Οικογένεια: Παππούς), Ιωάννα Παγιατάκη (Γριά έμπορος χαλιών), Ορέστης Παλιαδέλης (Βανγκ), Χρίστος Στυλιανού (Μαραγκός), Στέργιος Τζαφέρης (Δεύτερος θεός), Χρύσα Τουμανίδου (Οικογένεια: Κουνιάδα), Γιάννης Τσεμπερλίδης (Σουν), Αλέξης Τσιάμογλου (Σου Φου), Μαρία Χατζηιωαννίδου (Πρώτος θεός)
Μουσικοί επί σκηνής:
Δάνης Κουμαρτζής (κιθάρα), Αμαλία Σάνη (τσέλο), Κατερίνα Ταβλαδωράκη (κλαρινέτο)
Φιγκυράν: Κοσμάς Καλαϊτζίδης, Χαρά Λαμπή, Κωνσταντίνος Πόποβιτς
‘Ωρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο: 20:30, Κυριακή: 19.00
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Ρωμαίος και Αννέτα» του Ζαν Ανούιγ– ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου
Πρεμιέρα: Παρασκευή 18|10|2024
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 17|11|2024
Τελευταίες παραστάσεις για το ρομαντικό δράμα «Ρωμαίος και Αννέτα» του σπουδαίου συγγραφέα Ζαν Ανούιγ, σε σκηνοθεσία Άννας Φόνσου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.
Η Άννα Φόνσου βάζει τη σκηνοθετική της σφραγίδα στο αγαπημένο έργο του Αλέξη Σολομού, τη μετάφραση του οποίου είχε κάνει ο ίδιος, για αυτό και η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΘΒΕ παρουσιάζει για πρώτη φορά έργο του σπουδαίου Γάλλου δραματουργού.
Ένα έργο εξαιρετικής μαεστρίας, που με σαρκαστική διάθεση αναμετριέται με την απόγνωση και την απελπισία των χαρακτήρων του, μια παραγωγή του ΚΘΒΕ που ξεχώρισε την προηγούμενη θεατρική σεζόν και επανέρχεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ο «Ρωμαίος και Αννέτα» γράφτηκε το 1945. Ο Ζαν Ανούιγ επαναφέρει στο κείμενο αυτό, βασικούς προβληματισμούς του: την πάλη ανάμεσα στην ελευθερία και την κοινωνία, στο άτομο και τους θεσμούς, στην πρωταρχική δύναμη των συναισθημάτων. Στη ζωή που επιμένει και στον θάνατο που καραδοκεί δίπλα στην ανυποχώρητη δύναμη του έρωτα. Ποιος είναι ο δρόμος που απομένει στον άνθρωπο που αντιστέκεται; Που οδηγούν τα απανωτά «όχι» στον συμβιβασμό και στον κομφορμισμό;
*Κατάλληλο για θεατές άνω των 12 ετών
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Αλέξης Σολομός, Σκηνοθεσία: Άννα Φόνσου, Κοστούμια: Άννα Φόνσου, Σκηνικά- Κοστούμια: Δανάη Πανά, Μουσική: Γιώργος Ανδρέου, Φωτισμοί: Στέλιος Τζολόπουλος, Βίντεο: Βαλλεντίνα Κόπτη, Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Καραμήτρη, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη, Φωτογραφίες: Mike Rafail (That Long Black Cloud)
*Ευχαριστούμε τον κ. Γιώργο Ανδρέου για την ευγενική παραχώρηση των μουσικών του έργων, τα οποία αποτελούν αποσπάσματα από τη σουίτα εγχόρδων “Αθανασία”.
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Έφη Δρόσου (μητέρα), Χρύσα Ζαφειριάδου (Αννέτα), Χριστίνα Κωνσταντινίδου (Τζούλια), Νίκος Νικολάου (Πατέρας), Γεράσιμος Σοφιανός (Φρέντερικ), Μανώλης Φουντούλης (Ταχυδρόμος), Νίκος Βατικιώτης (Λουκιανός)
΄Ωρες παραστάσεων
Τετάρτη: 19.00, Πέμπτη- Παρασκευή: 21.00, Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή: 19.00
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ– ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!»- ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Κείμενο: Στάθης Παχίδης– Σταυρούλα Παγώνα
Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή
Η ξεκαρδιστική ιστορία μυστηρίου με συνεχείς ανατροπές, μουσικές, τραγούδια και αναπάντεχα παραμυθομπερδέματα, που «ξεσήκωσε», τη χειμερινή σεζόν, μικρούς και μεγάλους θεατές, συνεχίζεται στο Βασιλικό Θέατρο.
Το «Fake Newsical. Παρ@μυθομπερδέματα!», σε κείμενο Στάθη Παχίδη – Σταυρούλας Παγώνα και σε σκηνοθεσία Εύης Σαρμή, αποτελεί μια θεαματική παράσταση για όλη την οικογένεια, η οποία παίζοντας με την πρώτη ύλη αγαπημένων παραμυθιών, δημιουργεί μια μοναδική ατμόσφαιρα, χαρίζοντας μια ξεχωριστή εμπειρία σε όσους την παρακολουθούν.
Συντελεστές
Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών – Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Στάθης Παχίδης, Κείμενο – Στίχοι τραγουδιών: Σταυρούλα Παγώνα, Σκηνοθεσία: Εύη Σαρμή, Σκηνικά – Κοστούμια: Δανάη Πανά
Eνορχήστρωση – Μουσική παραγωγή – Ηχοληψία: Γιώργος Πεντζίκης, Κίνηση – Χορογραφίες: Ιωάννα Δεμερτζίδου, Σύμβουλος κινησιολόγου: Ευανθία Σωφρονίδου, Φωτισμοί: Γιάννης Τούμπας, Μουσική διδασκαλία: Χρύσα Τουμανίδου, Video Graphics: Mike Rafail, Video: Άντα Λιάκου, Κατασκευή ιστοσελίδας: Ecolapsis, Επιστημονική συνεργάτιδα ΑΠΘ: Αναστασία Κατσαουνίδου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρα Μαλγαρινού, Οργάνωση παραγωγής: Μαρίνα Χατζηιωάννου, Οδηγός σκηνής: Άννα Μαρία Γάτου
Διανομή (με αλφαβητική σειρά):
Αβραμάκη Μαριάννα (Μαμά Ντεντέκτιβ), Αγγελίδου Πελαγία (Ψητοπώλης, Προϊσταμένη Νοσοκόμα, Ξυπνητήρι Αναλογικό, Βάτραχος, Νταίζη Φουσκοχείλη), Γαλανής Μάνος (Γιαγιά Β, Μπριζόλας Χοιρινόποιυλος, Γιατρός, Χάρης Τούμπανος, Πρίγκιπας), Γιαννούση Ελένη (Πεντάμορφη, Κακιά αδερφή Σταχτοπούτας, Ελένη), Δισλής Θανάσης (Γιαγιά Γ. Μπέικον Χοιρινόπουλος, Τραυματιοφορέας 2, Μπάμπης Σιφώνης, Βάτραχος), Ζαφειριάδης Αλέξανδρος (Ντεντέκτιβ), Μαλγαρινού Μάρα (Σταχροπούτα, Βατραχοπριγκίππισα, Κοκκινοσκουφίτσα, Μάρα), Παρασκευοπούλου Μαρία-Νεφέλη (Άβουλη αδερφή Σταχτοπούτας, Ξυπνητήρι Digital, Βάτραχος), Σακατζής Δημήτρης (Κακός Λύκος, Τέρας), Τέτουλα Ελευθερία (Ωραία Κοιμωμένη, Πινόκιο, Πελάτισσα), Τσάτσαρης Γιάννης (Ηρακλής), Τσιακμάκης Γιάννης (Αρχιγιαγιά, Πιτόγυρος Χοιρινόπουλος, Τραυματιοφορέας 1, Λίνος Τσουλούφης, Βάτραχος).
Στο βίντεο της παράστασης συμμετέχουν: στον ρόλο του Νονού της Σταχτοπούτας ο PanosDent και στον ρόλο της Νονάς της Σταχτοπούτας η Ρούλα Μανισάνου.
Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου)
Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη – Παρασκευή: 10.30
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Κυριακή, στις 11:00