Τελευταία βδομάδα του Μαΐου και ενώ το ημερολόγιο θα δείξει Ιούνιος η Θεσσαλονίκη θα βλέπει ακόμη νέες παραστάσεις λες και δεν έφταναν οι 133 που τους τελευταίους εννιά μήνες κατέκλυσαν τις σκηνές της πόλης.
Ωστόσο και επειδή η Κουλτουρόσουπα κρατά αρχείο παραστάσεων η φετινή χειμερινή σεζόν δεν ήταν τόσο φουλαρισμένη σε σχέση με την περσινή καθώς έφτασαν τις 150, ζωή να΄ χουν φυσικά δεν θα πούμε… καθώς τις πήρε ο εφήμερος θεατρικός άνεμος και όσοι είδαν θα τις θυμόνται για τους δικούς τους και μόνο λόγους.
Πάντως κανείς δεν πρέπει να έχει παραπάνω, ούτε οι θεατρόφιλοι που δεν στερήθηκαν από θεατρική μυσταγωγία, λέμε τώρα, αλλά ούτε οι παραγωγοί που είδαν τις παραστάσεις τους, οι περισσότεροι τουλάχιστον, να γεμίζουν τους θεατρικούς χώρους φυσικά και τις μεγάλες… τσέπες τους.
Δεν θα μιλήσουμε σε αυτό το σημείωμα για το τι έρχεται τους καλοκαιρινούς μήνες, όρεξη και λεφτά να΄ χετε… ήδη ετοιμάζουμε νέες φουλ ατζέντες για το που να πάτε και τι να δείτε, αλλά προέχει για μας η Τελετή Απονομής για τα 14α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης που ετοιμάζουμε στις 16 του Ιούνη στο θέατρο Μετροπόλιταν και είστε όλοι καλεσμένοι, η είσοδος θα είναι ελεύθερη όπως πάντα.
Εκεί δηλαδή θα βραβεύσουμε αυτές τις παραστάσεις που παίχτηκαν και διακρίθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι έως τις μέρες μας.
Όσο αφορά τη νέα και επιτέλους τελευταία θεατρική βδομάδα έρχονται 3 παραστάσεις που πριν ρίξουν αυλαία, θα μας ευχηθούν καλό καλοκαίρι. Τους το ευχόμαστε και εμείς.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 26 ΜΑΙΟΥ – 01 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΑΥΛΑΙΑ
«Άνθρωπος χωρίς όνομα» του Ονορέ Ντε Μπαλζάκ. SOLD OUT
Πρεμιέρα: Δευτέρα 26 /05, 21:00
Ο συνταγματάρχης Σαμπέρ, ήρωας της μάχης του Εϊλό και μέγας ταξιάρχης της Λεγεώνας της Τιμής, επιστρέφει κυριολεκτικά από τον τάφο στο αγαπημένο του Παρίσι το 1817, ύστερα από μια οδύσσεια δέκα ετών. Όμως, αυτός ο Οδυσσέας δεν βρίσκει την πιστή Πηνελόπη επιστρέφοντας.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη . Ερμηνεύουν: Θανάσης Κουρλαμπάς, Ορέστης Τρίκας, Έρρικα Μπίγιου, Τάσος Τυρογαλάς.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 26 & Τρίτη 27 Μαΐου στις 18:30 & 21.00
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ
«Girls & Boys» του Ντένις Κέλι
-Είδαμε βαθμολογήσαμε με 5,6 και σχολιάζουμε εδώ
Μια τυχαία συνάντηση σε ένα αεροδρόμιο οδηγεί σε έναν κεραυνοβόλο έρωτα. Ένας γάμος, ένα σπίτι, δυο παιδιά, παράλληλες καριέρες – μια συνηθισμένη οικογενειακή ζωή. Όμως, καθώς ο χρόνος περνά, οι ισορροπίες διαταράσσονται και τα πράγματα παίρνουν μια αναπάντεχα σκοτεινή τροπή.
Σκηνοθεσία: Λητώ Τριανταφυλλίδου . Ερμηνεύουν: Νατάσα Εξηνταβελώνη.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 29 Σάββατο 30 και Κυριακή 31/05 στις 21:00
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
ΦΑΡΓΚΑΝΗ
«Contra στην Πρόοδο» του Εστέβα Σολέρ.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 30/05, 21.15
Σε ένα τοπίο όπου η απώλεια, η νοσταλγία και το τεχνολογικό άγχος συνυπάρχουν, η παράσταση εστιάζει στον αγώνα του ανθρώπου να ορίσει την ύπαρξή του, αναζητώντας νόημα και προσανατολισμό σε έναν κόσμο που αλλάζει με αμείλικτο ρυθμό.
Σκηνοθεσία: Άννα-Μαρία Ιακώβου. Ερμηνεύουν: Αλέξανδρος Καλτζίδης, Δημήτρης Καπετάνιος, Μάρω Καραγεώργου, Κατερίνα Συναπίδου, Κώστας Χατζηγεωργίου.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 30, Σάββατο 31 Μαΐου και Κυριακή 1 Ιουνίου, 21.15
Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν έως 18/05/2025 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν αυτόματα για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 14α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2025 που θα πραγματοποιηθούν 16/06/2025 .
Δείτε & αυτά: Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, εδώ –Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, εδώ
Είδαμε & Σχολιάζουμε: Θέατρο εδώ. Συναυλίες εδώ. Σινεμά εδώ. Βιβλίο: Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε, εδώ. Κερδίστε προσκλήσεις εδώ.