8977
Ευτυχής για δύο λόγους…
3 περιοδείες…
Στο Χυτήριο και στο Αθηνά…
…και Δάφνες…
Για το ΘΕΑΤΡΟ, για το ΘΕΑΤΡΟ, για το ΘΕΑΤΡΟ
Ο θεατρόκοσμος της Νταίζης Λεμπέση επέστρεψε, όπως δειλά δειλά ανοίγουν και τα θέατρα.
.
Καλώς σας ξαναβρήκα!!
Αγαπητέ μου κόσμε όπως λέμε αγαπητό μου ημερολόγιο καλώς σε βρήκα πάλι. Με όλο αυτό που μας συνέβη που διάθεση για θεατρική στήλη. Όταν είναι κλειστά τα θέατρα τι να γράψεις. Σιωπή μόνο.
Τώρα που καλοκαιριάζει, ζεσταίνει ο τόπος, μοσχοβολά το γιασεμί, η θάλασσα έχει βάλει τα καλά της χρώματα και μας περιμένει και δειλά δειλά ανοίγουν και τα θέατρα.
Τα Κουλτουροβραβεία πραγματοποιήθηκαν στο Βασιλικό θέατρο κάτω από συνθήκες καραντίνας. Είμαι ευτυχής για δύο λόγους. Πρώτον πήραν το βραβείο Α’ και Β’ ερμηνείας οι Ηρώ Μουκίου για την εξαιρετική της Λουντμίλα στο θέατρο Αυλαία και η Χριστίνα Σαχινίδου για το «Ομμάτα Δακρωμένα» στο Ράδιο Σίτυ και στο Δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη.

Είχα την χαρά να συμμετέχω και στις δύο παραστάσεις και ειλικρινά χάρηκα πολύ γιατί το άξιζαν. Δεύτερον και επειδή είμαι χρόνια στην επιτροπή των βραβείων, ομολογώ πως είχα ψηφίσει σχεδόν όσες παρατάσεις βραβεύθηκαν. Γιατί καλό είναι να επικροτούμε το ταλέντο και όχι μόνο τις παραστάσεις που συμμετέχουμε.

Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι η βραβευμένη πλέον Λουντμίλα θα επανέλθει στην Θεσσαλονίκη και στο θέατρο Αυλαία για συγκεκριμένο αριθμό παραστάσεων.
.
.
.
Εάν κάτι μου έμαθε ο ιός είναι το πόσο μου έλειψε το θέατρο. Δεν μπορώ να μην δουλεύω. Είμαι άρρωστη και μαζί με εμένα είναι κι άλλοι άρρωστοι.
Τώρα που ξεκινούν οι καλοκαιρινές περιοδείες και ανοίγουν τα καλοκαιρινά θέατρα όλοι κάνουμε τον σταυρό μας. Έχω την χαρά να “είμαι” σε τρεις θεατρικές περιοδείες, στο «Παγκάκι» με τον Γιώργο Κιμούλη και την Φωτεινή Μπαξεβάνη, στον «Κήπο» με τον Στέλιο Μάινα και την Κάτια Σπερελάκη και στο «Σκηνές από έναν γάμο» με τον Αντώνη Λουδάρο και την Παυλίνα Χαρέλα.
.

.
Είναι υπέροχο το συναίσθημα του να συνεργάζεσαι με τόσο ταλαντούχα πλάσματα.
Θα είμαι και στο θέατρο Χυτήριο, με τον μαγικό του κήπο σε ένα πολύ όμορφο έργο που έχει μεταφράσει η Βάσια Παναγοπούλου και σκηνοθετεί ο Γιάννης Αιβάζης. Λεπτομέρειες θα γράψω άλλη φορά.
Στο θέατρο Αθηνά θα παιχθεί ο «Συλλέκτης» με τους Αργύρη Αγγέλου και Ιωάννα Πυλιχού σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν, πολύ ωραία δουλειά που παιζόταν με επιτυχία στο θέατρο Άλμα αλλά σταμάτησε μαζί με όλα τα άλλα λόγω ανωτέρας βίας.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης θα περιοδεύσει με το “Δάφνες και Πικροδάφνες” και θα τον απολαύσουμε για ακόμα μια φορά.
.

.
Είναι ευτυχία α δουλεύουν οι άνθρωποι, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Να λέμε ευχαριστώ, το έχω ξαναπεί και να μην το βάζουμε κάτω.
Υ. Γ. Θέλω να ευχαριστήσω όσους με διαβάζουν και όσους έστελναν e-mail στην καραντίνα με την απορία του γιατί δεν γράφω. Καλέ έχω ανθρώπους που με διαβάζουν και δεν εννοώ του χώρου.
Καλή μας αρχή και καλό μας θεατρικό καλοκαίρι!!
.
Για το ΘΕΑΤΡΟ, για το ΘΕΑΤΡΟ, για το ΘΕΑΤΡΟ
#ΟθεατρόκοσμοςτηςΝταίζης #Κουλτουρόσουπα
.
Φωτογραφικό υλικό


