Συνομιλεί (και γράφει) η Ζωή Ταυλαρίδου για την Κουλτουρόσουπα.
Στη σκηνή ένας τραγουδιστής παίζει, μια ηθοποιός τραγουδάει, μια συγγραφο-ηθοποιός και μια σκηνογράφος – ενδυματολόγος επεμβαίνει σε όλα…
Τι σχέση μπορεί να έχουν ένας λογοθεραπευτής, ένας ψυχίατρος, ένας ψυχολόγος και μία λουλουδού στη σκηνή του Αθήναιον;
Οι Ομιλούσες Νότες μάς σερβίρουν μια ερωτική ιστορία, με πολύ τραγούδι, πρόζα κι ένα πολύχρωμο σκηνικό υπό την επήρεια της μαγικής μουσικής του πιάνου. «Ο Τραυλός Ηθοποιός Φάλτσος Τραγουδιστής» είναι μια οπτικοποιημένη συναυλία, ένα μουσικό παραμύθι, όπου κυριαρχεί η στεντόρεια μελωδική φωνή του Ιωάννη Λάκη, η μουσική του Αλέξανδρου Τσακιρίδη και η ευρηματική σκηνοθεσία του Νικόλαου Παπάζογλου. Οι λάτρεις του μουσικού θεάτρου -και όχι μόνο- θα εκτιμήσουν μια παράσταση, στον θεματικό πυρήνα της οποίας βρίσκεται ένας άνθρωπος που μοχθεί να απεξαρτηθεί από την επιβλητική φιγούρα της μητέρας του και να σταθεί στα δικά του πόδια. Η αλλαγή αυτή μέσα του γίνεται όταν ερωτεύεται. Τότε όλα αλλάζουν.
Ποιος μπορεί να ζήσει δίχως έρωτα…
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε ο Νικόλαος Παπάζογλου, ηθοποιός και σκηνοθέτης της παράστασης, μας περιγράφει την πορεία που ακολούθησε στην επιλογή των μουσικών-ηθοποιών του και τη σκηνοθεσία του έργου. Μας παρουσιάζει το έργο ως μια οπτικοποιημένη συναυλία, ένα μουσικό ταξίδι, με εκπλήξεις, εντυπωσιακά ωραίες εικόνες κι άρωμα παλιού κινηματογράφου.
Ο Ιωάννης Λάκης, τενόρος και ηθοποιός, βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό μουσικό και «τραγουδιστικό» ρόλο της παράστασης. Είναι ο Τραυλός Ηθοποιός και Φάλτσος Τραγουδιστής. Υποδύεται έναν άνθρωπο που τραυλίζει λόγω της κακής επιρροής της μητέρας του στην προσωπική του ζωή. Όταν ωστόσο τραγουδά, σταματάει να τραυλίζει, καθώς το τραγούδι συνιστά την απελευθέρωσή του από τα μητρικά του δεσμά. Ο ρόλος του ηθοποιού είναι κάτι πρωτόγνωρο γι αυτόν και μια τεράστια πρόκληση. Τον απολαμβάνει με μια τρυφερή κι αληθινή διάθεση, απόλυτη πειθαρχία κι αυτοσεβασμό. Η παράσταση αυτή αφορμάται από μια δική του πρωτόλεια ιδέα που υλοποιήθηκε με τη συγγραφική πένα της Μαρίας Δεμίσογλου και τη σκηνοθετική μαεστρία του Νικόλαου Παπάζογλου.
Η Βασιλική Γιαννακού μάς παρουσιάζει τα ρομαντικά κι ευαίσθητα στοιχεία του έργου και του ρόλου της με γλυκύτητα κι ένα πολύ όμορφο χαμόγελο. Στην παράσταση απολαύσαμε την αιθέρια κίνησή της και την πολύ ωραία φωνή της.
Η Μαρία Δεμίσογλου είναι υπεύθυνη τόσο για το θεατρικό κείμενο όσο και για τους στίχους κάποιων από τα τραγούδια της παράστασης. Το θεατρικό κείμενο το συνέγραψε κατόπιν ανάθεσης. Πηγή έμπνευσης στη συγγραφή του Τραυλού Ηθοποιού Φάλτσου Τραγουδιστή αποτέλεσε ένας αγαπημένος της φίλος με πρόβλημα ομιλίας. Ο ρόλος της ως καταπιεστικής μαμάς είναι καίριος και ιδιαίτερα κωμικός.
Ο Αλέξανδρος Τσακιρίδης, μουσικός πιάνου, έχει συνθέσει τη μουσική των τραγουδιών της παράστασης. Πρώτη φορά συνθέτει μουσική για θέατρο και ο ρόλος του αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση. Η μουσική του ειλικρινά μας ταξιδεύει και μας συγκινεί.
Η Αντωνία Δροσινάκη, σκηνογράφος κι ενδυματολόγος, παρουσιάζει τη δική της διαδρομή στον χώρο του θεάτρου και τη φιλοσοφία που υπηρετεί το σκηνικό του Τραυλού Ηθοποιού. Δημιούργησε τον σκηνικό χώρο ενός παραμυθιού για ενήλικες. Θαυμάσαμε το πολύχρωμο, ευφάνταστο και λειτουργικό σκηνικό της, που προσδίδει στο έργο αυτό κάτι το μαγικό.
Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Νικόλαο Παπάζογλου, Ιωάννη Λάκη, Βασιλική Γιαννακού, Μαρία Δεμίσογλου, Αλέξανδρο Τσακιρίδη και Αντωνία Δροσινάκη για την εμπιστοσύνη τους και την όμορφη επικοινωνία μας. Ευχόμαστε η παράσταση αυτή να ταξιδέψει όμορφα στον χώρο και τον χρόνο.
Πάρτε λοιπόν το ποτό σας, τα ποπ κορν σας και χαλαρώστε με τις μουσικές και τα κωμικά και ρομαντικά στιγμιότυπα της παράστασης αυτής που δεν πρέπει να χάσετε.
Κάθε Κυριακή στις 21:00. Στο Κινηματοθέατρο Αθήναιον. Αναλυτικά για τη παράσταση κλικ εδώ
Παρακολουθήστε τη συνέντευξή μας στο κανάλι της Σωφέρ:
Βιντεοσκόπηση και μοντάζ: Τάσος Πέππας
Για δελτία τύπου, ραντεβού συνεντεύξεων επικοινωνείτε: zozotav@gmail.com