22 & 23 Απριλίου 2025
Μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων στην Αθήνα, το έργο του Μάρτιν ΜακΝτόνα,«Μοναξιά στην Άγρια Δύση», σε σκηνοθεσία Κώστα Δελακούρα και παραγωγή της θεατρικής ομάδας «Οι Άλλοι», έρχεται στη Θεσσαλονίκη για δύο παραστάσεις, την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Απριλίου στις 21:30 στο Θέατρο Τ. Πρόκειται για μια θεατρική εμπειρία που εξερευνά την ανθρώπινη αποξένωση, ισορροπώντας ανάμεσα στο μαύρο χιούμορ και την τραγικότητα.
Λίγα λόγια για το έργο
Σε ένα απομονωμένο χωριό της δυτικής Ιρλανδίας (ή σε ένα χωριό οπουδήποτε στη Δύση), δυο αδέρφια, ο Κόλμαν και ο Βαλίν, ζουν σε μια διαρκή μάχη εξουσίας και συναισθηματικής εξάρτησης. Στο κέντρο της σύγκρουσής τους βρίσκεται ο Πατέρας Γουέλς, ένας ιερέας που πασχίζει να αποκαταστήσει την ειρήνη ανάμεσα στα αδέρφια, ενώ ταυτόχρονα παλεύει με τη δική του πίστη και τα ηθικά του διλήμματα, αλλά και η Γκερλήν, ένα κορίτσι γεμάτο ζωντάνια που πασχίζει να επιβιώσει μέσα σε έναν ανελέητο κόσμο.
Στη σκιά της απώλειας, της ενοχής και της κοινωνικής απομόνωσης σε έναν κόσμο που το μέλλον φαντάζει όλο και πιο σκοτεινό, το έργο αναδεικνύει τη λεπτή γραμμή που χωρίζει τη βία από την αγάπη, τη σύγκρουση από την ανάγκη για επικοινωνία.
Με τον γνώριμο τρόπο του, ο Μακντόνα προσφέρει ένα θεατρικό πορτρέτο που εναλλάσσεται ανάμεσα στο γέλιο και τη συγκίνηση, τον σαρκασμό και την ελπίδα.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Σκηνοθεσία: Κώστας Δελακούρας Σκηνικά / Κοστούμια: Ελένη Καλπάκα Μουσική επιμέλεια: Κώστας Δελακούρας Φωτογραφίες: Ανδρέας Μάρκου Γραφιστικός σχεδιασμός: Αναστασία Γούναρη Παραγωγή: Θεατρική ομάδα «Οι Άλλοι»
Παίζουν:
Δέσποινα Καραγιάννη, Χρήστος Ντόβας, Νικόλας Πανταζής, Χρήστος Παρδάλης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Θέατρο Τ, Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Θεσσαλονίκη
Παραστάσεις: Τρίτη 22 Απριλίου και Τετάρτη 23 Απριλίου 2025 στις 21:30
Διάρκεια: 120’
Τιμές εισιτηρίων: 17€ κανονικό | 14€ φοιτητών, ανέργων &ΑμεΑ
Earlybird εισιτήριαμε 12€
Πληροφορίες / Κρατήσεις: 2310 854 333& 6955 681 856