ΟΙ ΚΑΙΟΜΕΝΟΙ από την NO LAND THEATRE GROUP στη 10η Θεατρική Kουλτουροβραδιά της «Κ» στο θέατρο Σοφούλη. Πληροφορίες – Προσκλήσεις.
Το πολιτιστικό web site www.kulturosupa.gr στα πλαίσια των 6ων Θεατρικών Κουλτουροβραβείων Θεσσαλονίκης, θεατρική σεζόν 2015/16, διοργανώνει για δεύτερη χρονιά ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ με σκοπό να προωθήσει ενδιαφέρουσες δράσεις στα θέατρα της πόλης.
Μετά την επιτυχία που είχαν οι 9 προηγούμενες Κουλτουροβραδιές, [δείτε αναλυτικά εδώ], με μεγάλη χαρά η “Κ“ διοργανώνει τη 10η κατα σειρά Θεατρική δράση και πρώτη αλλα όχι τελευταία… για τη φετινή σεζόν.
======================================================================================
Πρόκειται για το σπουδαίο έργο Οι Καιόμενοι της Δέσποινας Καλαϊτζίδου, που κέρδισε το Β΄Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2010 και θα παρουσιαστεί σε νεο ανέβασμα απο την θεατρική ομάδα No Land Theatre Group, αποκλειστικά για την “Κ” και τους αναγνώστες της, την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 9μμ στο θέατρο Σοφούλη της Θεσσαλονίκης.
Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με όλους τους συντελεστές του θιάσου συνοδεία κρασιού, ενω το κοινό θα την αξιολογήσει ψηφίζοντας σε θεατρική κάλπη για τα Βραβεία Κοινού των 6ων Θ.Κ.Θ.
ΕΙΣΟΔΟΣ για την 10η ΘΕΑΤΡΙΚΗ Κουλτουροβραδιά της «Κ» ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ που θα διατεθούν μέσω διαγωνισμού στο WWW.KULTUROSUPA.GR απο την ερχόμενη Δευτέρα 14/3 ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Μια παράσταση σε σκηνοθεσία Χαράς Τόπα και Δέσποινας Καλαϊτζίδους, όπου σύμφωνα με το δελτίο Τύπου:
Ελλάδα. Μετά τις «καταστροφές», ένα αυταρχικό καθεστώς βρίσκει την ευκαιρία και εγκαθίσταται στην έρημη, πια, χώρα. Πείνα, λειψυδρία, βασανιστήρια, εκκαθαρίσεις. Οι χαρακτήρες του έργου διαλέγουν στρατόπεδα: ο Παπάς, η Γριά, η Μαντάμ, ο Λοχαγός, το Κορίτσι, το Αγόρι, ο Στρατιώτης. Και κάπου ανάμεσά τους ο Καιόμενος εκείνος που έλουσε το σώμα του με φωτιά στο κέντρο της πλατείας, μήπως και μπορέσει να ξεσηκώσει τον λαό που χωρίς να το ξέρει, καιγόταν κι εκείνος μαζί του.
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Νίκος Καλαϊτζίδης – Βοηθοί Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνα Κατράνα, Δήμητρα Κουλαξίζη – Βοηθός Ενδυματολόγου: Αθηνά Μπατσίλα – Τσέλο: Δημήτρης Καράς – Φωτογραφίες: Διάνα Σεϊτανίδου – Βίντεο: Δημήτρης Καράς
Παίζουν: Δημήτρης Δάγκαλης, Δημήτρης Ελιάς, Βαλεντίνα Κάντα, Γιώργος Ρήγας, Ρόζα Σταμούλη, Χαρά Τόπα.
«Οι ΚΑΙΟΜΕΝΟΙ»: Η συγγραφέας Δέσποινα Καλαϊτζίδου και η σκηνοθέτρια Χαρά Τόπα μιλούν για την παράσταση στην «Κ» ΕΔΩ
-Ο θίασος ανεξάρτητα απο τις προσκήσεις της “Κ”, θα διαθέσει και κανονικά εισιτήρια για το κοινό, δείτε πληροφορίες εδώ.
-facebook events εδώ
=====================================================================================
-δείτε και αυτό:
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ KULTUROΒΡΑΔΙΕΣ – ANΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΘΙΑΣΟΥΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Και μη ξεχνάτε, ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ καθόλη τη διάρκεια της σεζον 2015/16 σε ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΛΠΕΣ της “Κ” που έχουν τοποθετηθεί σε όλη την πόλη. Για πρώτη φορά –πανελλαδικά- δίνεται η δυνατότητα στους θεατές να ανακηρύξουν με την ψήφο τους την καλύτερη παράσταση της Θεσσαλονίκης για τα 3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ.
–ΘΕΑΤΡΙΚΑ KULTUROβραβεία ΘΕΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κάντε like στη σελίδα, εδώ
Φωτογραφικό υλικό