Το φεστιβάλ του καλοκαιριού έρχεται για 5η συνεχή χρονιά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσει στο κοινό της πόλης ένα πρόγραμμα γεμάτο με μουσική από αγαπημένους καλλιτέχνες αλλά και πολλές θεατρικές παραστάσεις. Με ανανεωμένο τίτλο «Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου», από 5 Ιουνίου έως 19 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστούν συνολικά 38 εκδηλώσεις με τις 23 να αφορούν τη μουσική και τις 15 το θέατρο.

Η έναρξη θα γίνει με τους Ονιράμα και τον Πασχάλη ενώ οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία της Μελίνας Κανά και του Αλέξανδρου Κτιστάκη. Στο φετινό πρόγραμμα για πρώτη φορά συμμετέχουν επτά θεατρικές παραστάσεις για παιδιά, ενώ μια εξ αυτών, με τίτλο «Μικροί Κύριοι – Μικρές Κυρίες», φέρει την υπογραφή του Γιάννη Σερβετά.

«Το Φεστιβάλ “Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου” αντανακλά την πρόθεσή μας να εξελιχθεί η Θεσσαλονίκη σε μια ανοιχτή σκηνή Πολιτισμού με δράσεις 365 ημέρες το χρόνο. Δημιουργούμε πολιτιστικά δρώμενα αναφοράς και εξωστρέφειας», ανέφερε ο κ. Αγγελούδης. Όπως σημείωσε, στόχος της δημοτικής αρχής είναι μέσα από τις διαδρομές του Πολιτισμού να αναδειχθεί «η ταυτότητα της πολυπολιτισμικής, πολυσυλλεκτικής και συμπεριληπτικής Θεσσαλονίκης». Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι άμεσα θα προχωρήσει ο δήμος στη συγκρότηση του ανοιχτού Συμβουλίου Πολιτισμού, «υλοποιώντας μια ακόμη προεκλογική μας δέσμευση, με απώτερο στόχο  να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία, η συνέργεια των πολιτιστικών φορέων της πόλης και να αναδειχθεί το σύγχρονο πρόσωπο της Θεσσαλονίκης».

Το συγκεκριμένο Φεστιβάλ πραγματοποιείται για πέμπτη χρονιά, με ανανεωμένο τίτλο.

Οι «Γιορτές Ανοιχτού Θεάτρου» έγιναν «Γιορτές Θεάτρου Κήπου», στη συνέχεια «Φεστιβάλ Καλοκαιριού» και από φέτος ονομάζεται «Φεστιβάλ Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου». «Μία από τις βασικές μας δεσμεύσεις είναι η διοργάνωση ενός νέου θεσμού που θα συνδέει τον πολιτισμό με τα μνημεία της πόλης κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Άρα επειδή θέλουμε να έχει μία ταυτότητα, γι’ αυτό ακριβώς το Φεστιβάλ Καλοκαίρι στο Θέατρο Κήπου ενισχύει και χρησιμοποιεί το τοπόσημο, που είναι -νομίζω- βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση των Θεσσαλονικέων», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας Βασίλης Γάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ