«Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω» στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Θεσσαλονίκης από το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν.
Η παράσταση του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν θα παρουσιαστεί στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.
Στο αυτοδιαχειριζόμενο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν. Υποστηρίζοντας την προσπάθεια των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ και την έννοια της αυτοδιαχείρισης της παραγωγής, θα παρουσιάσει στις 15 Μαΐου την παράσταση «Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω», σε μετάφραση, διασκευή και σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη.
Πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του Ιταλού νομπελίστα Ντάριο Φο που είναι η τελευταία εκδοχή της σπουδαίας κωμωδίας «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» (1974), όπου ο ίδιος ο συγγραφέας επανέφερε το 2010 προσθέτοντας τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης στην Ιταλία του 21ου αιώνα.
Όπως αναφέρει το ίδιο το Θέατρο: «Για την οικονομική στήριξη της δράση μας, διοργανώνουμε μια ειδική παράσταση του “Δεν πληρώνομαι, δεν πληρώνω” την Δευτέρα 24 Απριλίου στις 21:00 στο Θέατρο Τέχνης, με δωρεάν είσοδο και ελεύθερη συνεισφορά. Θα έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους της ΒΙΟ.ΜΕ και θα γνωρίσουμε τα προϊόντα τους. Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων να κρατήσουν στα χέρια τους το εργοστάσιο, στηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία, στηρίζουμε την αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία».
Η δράση γίνεται με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
Περισσότερες πληροφορίες, ΠΡΟΣΕΧΩΣ
Φωτογραφικό υλικό