ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΤΟΝ
8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – 19 ΜΑΪΟΥ
«Το θέατρο είναι τόσο ατελείωτα συναρπαστικό, επειδή είναι τόσο τυχαίο. Μοιάζει τόσο πολύ με τη ζωή» (Άρθουρ Μίλερ).
.
Στη φετινή Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2022 μοιραζόμαστε τη συναρπαστική γοητεία του θεάτρου.
Στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, από τις 8 Απριλίου έως τις 19 Μαΐου αγκαλιάζουμε την ομορφιά της ζωής και απολαμβάνουμε τη δημιουργική προσπάθεια των θεατρικών ομάδων της πόλης. Πλουραλισμός και πολυφωνία ήταν πάντα τα χαρακτηριστικά της θεατρικής ζωής της Θεσσαλονίκης. Η αγάπη της πόλης για το θέατρο είναι τόσο μεγάλη που η θεατρική ιστορία της Θεσσαλονίκης συμβαδίζει με την ιστορία της πόλης.
Η Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού για μια ακόμη χρονιά στηρίζει τις πρωτοβουλίες της δημιουργικής, καταρτισμένης και ταλαντούχας νέας γενιάς του θεάτρου με ένα πρόγραμμα παραστάσεων και παράλληλων δράσεων για τη σχέση της θεατρικής σκηνής με την πόλη και τις άλλες μορφές τέχνης.
Η Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2022 επιστρέφει στον φυσικό της χώρο, ανοίγει αυλαία και είναι έτοιμη να υποδεχτεί το κοινό της προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και συναισθήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης για την κατάρτιση του προγράμματος, στα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτισμού που υλοποιούν τη δράση και σε όλους τους συντελεστές και δημιουργούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.
Μαρία Καραγιάννη.
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Επιτροπή Θεάτρου Δήμου Θεσσαλονίκης
Δανάη Θεοδωρίδου
Σκηνοθέτρια και Ερευνήτρια του Σύγχρονου Θεάτρου και της Περφόρμανς, Διδάσκουσα στο Τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ.
Αμαλία Κοντογιάννη
Διδάκτορας θεατρολογίας του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ., Συντονίστρια στο Τμήμα Καλλιτεχνικού Έργου – Δραματολογίου του Κ.Θ.Β.Ε.
Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ. στη Σκηνοθεσία Κινηματογράφου
Έλση Σακελλαρίδου
Ομότιμη Καθηγήτρια Θεατρικών Σπουδών Α.Π.Θ.
Γιώργος Φράγκογλου
Φιλόλογος, Πρ. Διευθυντής Δραματικής Σχολής Κ.Θ.Β.Ε.
Το Θέατρο επιστρέφει στη σκηνή και την κοινωνία.
Μετά από μια υποχρεωτική αποχή από τον φυσικό του χώρο, το θέατρο ξαναγυρίζει στις αίθουσες και η Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης στο θέατρο Άνετον.
Χαρακτηριστικό της φετινής διοργάνωσης είναι πως και οι έξι παραστάσεις του φεστιβάλ δεν βασίζονται σε καθαυτό θεατρικά κείμενα. Το ίδιο ισχύει και για την πλειονότητα του συνόλου των προτάσεων που δεχτήκαμε. Θεωρήσαμε την επιλογή αυτή ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο οι καλλιτέχνες της πόλης επιλέγουν να συγχρονιστούν με κυρίαρχες τάσεις του μεταδραματικού θεάτρου. Πήραμε, λοιπόν, την απόφαση να εξελίξουμε το ενδιαφέρον αυτό σε κεντρικό άξονα της φετινής διοργάνωσης.
Στο πλαίσιο αυτό, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν μία περφόρμανς, μία παράσταση θεάτρου της επινόησης (devised theatre), τη θεατρική απόδοση ενός (ποιητικού) «γεννητικού αγγέλματος», μία παράσταση εμπνευσμένη από μια κινηματογραφική ταινία, τη θεατρική μεταφορά ενός διηγήματος καθώς και μία παράσταση με αφορμή ένα σύγχρονο μυθιστόρημα.
Ταυτόχρονα προσφέρονται, στους καλλιτέχνες της πόλης και στο ευρύ κοινό, μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που μελετούν τη σχέση της σκηνής με την πόλη και την «πραγματικότητά» της, καθώς και τη σχέση του θεάτρου με άλλες μορφές τέχνης (λογοτεχνία, κινηματογράφο κτλ.) μέσα από τον πειραματισμό και τη σύνθεση πηγών προερχόμενων τόσο από τη μυθοπλασία όσο και από την ατομική και συλλογική κοινωνική εμπειρία, κάνοντας χρήση τεχνικών θεάτρου της επινόησης και θεάτρου ντοκουμέντο.
Καλωσορίζουμε, τέλος, τέσσερις ομάδες που παίρνουν για πρώτη φορά μέρος στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης και ευχόμαστε η φετινή συνάντηση να σηματοδοτήσει μια καινούρια άνοιξη του τοπικού θεάτρου. Καλή θέαση!
Η Επιτροπή Θεάτρου Δήμου Θεσσαλονίκης
Πρόγραμμα παραστάσεων Δημοτικό Θέατρο Άνετον
8, 9, 10 Απριλίου
AMADE: THE REAL MOZART
σε κείμενο και σκηνοθεσία Χριστόφορου Αντωνιάδη
15, 16, 17 Απριλίου
ΜΑΓΙΣΣΕΣ: ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΝ) ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
των Λέλας Μεντεκίδου, Άννας Ρίζου, Υρώς Τσάμογλου, σε σκηνοθεσία Λέλας Μεντεκίδου
27, 28, 29 Απριλίου
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
εμπνευσμένο απο την ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ THE HUNT, σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα
6, 7, 8 Μαΐου
ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Παράσχου
10, 11, 12 Μαΐου
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
του Δημήτρη Δημητριάδη,
σε σκηνοθεσία Στέλιου Βραχνή
14, 15 Μαΐου
ΕΥΑ ΙΙ Ή Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ
εμπνευσμένο στο έργο του Emmanuel Schmitt «Όταν ήμουν έργο τέχνης», σε σκηνοθεσία Γιάννη Διδασκάλου
Το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2022 έχει ως κεντρικό θεματικό του άξονα το θέατρο πέρα από το θεατρικό κείμενο και θα εξετάζει τη σχέση της σκηνής με την πόλη και άλλες μορφές τέχνης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια, ανοιχτές συζητήσεις, προβολές και άλλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Μάιο.
Αναλυτικές πληροφορίες για το σύνολο των προγραμματισμένων παράλληλων εκδηλώσεων και δράσεων καθώς και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία δήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε αυτές θα ανακοινωθούν σύντομα.
ANAΛΥΤΙΚΑ
Amadé: The Real MOZART
του Χριστόφορου Αντωνιάδη
Παρασκευή 8, Σάββατο 9 & Κυριακή 10 Απριλίου στις 21.00

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Χριστόφορος Αντωνιάδης
Σκηνικά: Μαρία Καβαλιώτη
Κοστούμια: A. Family
Headpieces – Accessories: Despotnia
Φωτισμοί: Alex
Βοηθός σκηνοθέτη: Ειρήνη Τσιαούση
Promo photos: Despotnia & Ρωμανός Χατζηπαναγιώτου Production Manager: Αλέξανδρος Καραμανλής Σκηνοθεσία Trailer: D.R.E.A.M.E.R.S
Βόλφγκανγκ Αμαντέ Μότσαρτ ο Χριστόφορος Αντωνιάδης
Σάλτσμπουργκ. Ένα διονυσιακό δείπνο. Οικοδεσπότης ο Αρχιεπίσκοπος Κολορέντο. Επίτιμος προσκεκλημένος ο μουσικός της αυλής ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΑΜΑΝΤΕ ΜΟΤΣΑΡΤ. Για να εξυμνηθεί για τις υπηρεσίες του ή για να τιμωρηθεί για τις επιλογές του;
Μέσα σε μια γιορτινή νύχτα… Ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής του μουσικοσυνθέτη που επαναστάτησε κόντρα στα μουσικά, και όχι μόνο, στερεότυπα της εποχής. Ο σκανδαλιάρης, αθυρόστομος, αιώνιος έφηβος, αυτή η σκοτεινή μουσική ιδιοφυΐα με τις πανανθρώπινες ανησυχίες, αυτοσαρκάζεται, ερωτεύεται, αποθεώνει το ταλέντο του, ασπάζεται τον τεκτονισμό, αυτομαχαιρώνεται και θεραπεύει τις πληγές του με τη μαγική δύναμη των χεριών του.
Τι λες, θα είσαι ένας από αυτούς που θα καθίσουν σε αυτό το τραπέζι;
-Μετά την παράσταση της 8ης Απριλίου, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές.
Hex Theatre Group
Μάγισσες: Αυτή η ιστορία (δεν) είναι δική μας των Λέλας Μεντεκίδου, Άννας Ρίζου, Υρώς Τσάμογλου
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Παρασκευή 15, Σάββατο 16 Απριλίου στις 21.30 & Κυριακή 17 Απριλίου στις 20.00

Σκηνοθεσία: Λέλα Μεντεκίδου
Σκηνογραφική και Ενδυματολογική επιμέλεια: Μάγδα Δήμου, Αναστασία Γιαμούζη
Μουσική σύνθεση: Αναστασία Γιαμούζη Κινησιολογία: Δημήτρης Γαλανάκης Σχεδιασμός φωτισμών: Μαριλένα Ζαπουνίδη Βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Τζιντζιός Σχεδιασμός αφίσας: Μάγδα Δήμου
Παραγωγή: Dulcinea Compania, Hex Theatre Group
Παίζουν:
Άννα Ρίζου και Υρώ Τσάμογλου
Η Ιωάννα της Λωρραίνης, οι W.I.T.C.H., οι μάγισσες του Σάλεμ, αλλά και οι μάγισσες του Σαίξπηρ ανεβαίνουν επί σκηνής σε μια παράσταση θεάτρου devised με δύο ηθοποιούς και δεκάδες αφηγήσεις. Εξιστορούν την ιστορία του κυνηγιού των μαγισσών από τον Μεσαίωνα μέχρι και τώρα, και ψάχνουν να βρουν τι σημαίνει να είσαι μάγισσα σήμερα. Γιατί οι μάγισσες βρίσκονται παντού. Ακόμη και δίπλα μας. Μπορεί να κάνουν ξόρκια, μπορεί και όχι. Αντιμιλάνε, καβγαδίζουν, βρίζουν και γι’ αυτό τιμωρούνται. Άλλα τώρα πια έχουν ξαναγράψει τους όρους του παιχνιδιού.
Και μπορεί στο θέατρο να συναντήσετε μία. Ή δύο. Ή τρεις. Για να δούμε.
-Μετά την παράσταση της 17ης Απριλίου, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Ars Moriendi
Η εποχή του κυνηγιού
Εμπνευσμένο από την ταινία του Τόμας Βίντερμπεργκ «The Hunt»
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Τετάρτη 27, Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29 Απριλίου στις 21.30

Σκηνοθεσία – Δραματουργία: Θάνος Νίκας
Σκηνικός χώρος – Κοστούμια: Ευαγγελία Κιρκινέ
Βίντεο – Φωτογραφίες: Momentum Photography Cinematography
Παίζουν:
Παύλος Δανελάτος Κατερίνα Συναπίδου Δημήτρης Φραγκούλης Μαίρη Λιόλιου Χρήστος Γαβριηλίδης Λευτέρης Παναγιωτίδης Θάνος Νίκας
Σε μια κωμόπολη ένας φιλήσυχος δάσκαλος νηπιαγωγείου προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά τον πρόσφατο χωρισμό με την γυναίκα του. Ένα εξάχρονο κορίτσι με μεγάλη φαντασία, μαθήτρια και κόρη του καλύτερού του φίλου, αναφέρει στη διευθύντρια του νηπιαγωγείου κάτι που αφήνει υπόνοιες ότι της έκανε μια νύξη σεξουαλικού περιεχομένου.
Ξεκινά έτσι μια δαιμονοποίηση ενός αθώου ανθρώπου με την κατηγορία της παιδοφιλίας. Ο κόσμος στον οποίο ζούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή καταστρέφεται, όταν ο ένας μετά τον άλλο οι κάτοικοι της κωμόπολης βλέπουν στο πρόσωπο του φιλήσυχου δασκάλου το τέρας που απειλεί τη μικρή τους κοινωνία.
-Μετά την παράσταση της 28ης Απριλίου, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές.
Ομάδα Βloom
Όνειρο στο κύμα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Παρασκευή 6, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαΐου στις 21.00

Σκηνοθεσία: Ανδρέας Παράσχος
Συνεργάτις – Δραματουργός: Λέλα Μεντεκίδου
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαρίνα Κωνσταντινίδου, Ινώ Πικιώνη
Κίνηση: Αλεξία Μαϊκίδου-Πουτρίνο Μουσική: Βάσια Τσιαούση Φωτισμοί: Μαρίνα Κωνσταντινίδου Video: Χριστίνα Τσακμακά
Παίζουν:
Λίλη Αδρασκέλα Δημήτρης Γαλανάκης Άννα-Μαρία Γάτου Άννα Ρίζου
Βάσια Τσιαούση
Special guest: Μαρία Κεβρεκίδου
«Ἤμην ὁ ἄνθρωπος, ὅστις κατώρθωσε νά συλλάβῃ μέ τάς χεῖράς του πρός στιγμήν ἕν ὄνειρον, τό ἴδιον ὄνειρόν του…». Έχοντας ως άξονα την εφηβική αθωότητα και ανεμελιά, τον αγνό έρωτα ενός βοσκόπουλου μπροστά στον γυναικείο πειρασμό, την αντιπαράθεση παρελθόντος-παρόντος και το εγκώμιο της φυσικής ομορφιάς -σε συνδυασμό με τη δύναμη της καθαρεύουσας- γεννήθηκε η παράσταση «Όνειρο στο κύμα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σε μία εποχή κατά την οποία η φύση βάλλεται καθημερινά από τον ανθρώπινο παράγοντα, η παράσταση έρχεται να αναδείξει την αλληλεξάρτηση ανθρώπου και φύσης και την αναγκαιότητα να γίνει κανείς ξανά φυσικός άνθρωπος, μακριά από την αστική αποξένωση.
Ένας βοσκός καλείται να αντιμετωπίσει το δίπολο ζωής–θανάτου και να πάρει μία απόφαση, η οποία θα τον ακολουθεί στην υπόλοιπη ζωή του.
-Μετά την παράσταση της 8ης Μαΐου, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Ομάδα Θέατρο Πρόταση
Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας του Δημήτρη Δημητριάδη
Τρίτη 10 Μαΐου στις 21.30, Τετάρτη 11 Μαΐου (διπλή παράσταση) στις 19.00 και στις 21.30 & Πέμπτη 12 Μαΐου στις 21.30

Σκηνοθεσία – Σκηνική εγκατάσταση: Στέλιος Βραχνής
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Σβάνου Μουσική: Πάνος Μητσόπουλος Φωτογραφίες: Απόστολος Λινάρδος Επικοινωνία: Ομάδα Θέατρο Πρόταση
Παίζουν:
Μαίρη Λιόλιου
Πάνος Μητσόπουλος (μουσική)
Ο Δημήτρης Δημητριάδης, ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συγγραφείς του αιώνα, εμπνέεται από το μυθικό πρόσωπο της προφήτισσας Κασσάνδρας, γράφοντας έναν φρενήρη μονόλογο, ένα ποιητικό σώμα στο οποίο η Κασσάνδρα καταρρίπτει όλες τις δεσμεύσεις του παρελθόντος, αποκαλύπτοντάς τες αποτυχημένες και διακηρύσσει την ολική επικράτηση και απόλυτη αποδοχή του ανθρώπινου πόθου στη ζωή όλων.
Αναλαμβάνοντας η ίδια πια την πραγμάτευση του προσωπικού της μύθου, η Κασσάνδρα απευθύνεται σε όλους όσους την ακούν. καλώντας τους να αφήσουν πίσω την εποχή των απαγορεύσεων, των ενοχών, των δεσμεύσεων, των σεξουαλικών αγκυλώσεων, του φόβου, των περιορισμών και να μεταβούν σε κάτι νέο, σε κάτι που δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που είναι τώρα.
-Μετά την παράσταση της 12ης Μαΐου, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Πειραματική Ομάδα θεάτρου
«Από τον Πέμπτο στίχο κιόλας Φάλτσοι»
EYAII ή Η αφήγηση μιας απόπειρας
Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα
«Όταν ήμουν έργο τέχνης» του Eric Emmanuel Schmitt σε μετάφραση της Σοφίας Διονυσοπούλου
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Μαΐου στις 21.00

Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Φωτισμοί: Γιάννης Διδασκάλου
Δραματουργική επεξεργασία – Επιμέλεια κειμένου:
Φελίς Τόπη, Γιάννης Διδασκάλου
Ενδυματολογία / Βοηθός σκηνογράφος: Μαρία Μαργκέρα Βυζαρέλη
Μάσκα: Ηλέκτρα Παπά
Σύνθεση μουσικής: Γιώργος Χρυσικός
Φωτογραφία – Trailer: Γιάννης Τόμτσης Σχεδιασμός αφίσας και προγράμματος: Σοφία Τόπη Επικοινωνία: Librart Performing Arts Ensemble
Παίζουν:
Φελίς Τόπη, Θέμης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρυσικός (μουσική)
Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο μαθήματος σκηνοθεσίας του Μιχαήλ Μαρμαρινού, με επόπτη τον ίδιο, στο τμήμα Θεάτρου της Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.
Η ιστορία ενός ανθρώπου που παλεύει μάταια να βρει την θέση του στο σύμπαν. Μιλάει στο κοινό για την προσωπική του τραγωδία: δεν ανήκει πουθενά. Παραμένει μετέωρος. Αόριστος. Ασαφής. «Πόσο χρονών να ‘μαι; Καμιά φορά δέκα, καμιά φορά πέντε, καμιά φορά είκοσι χρονών… Πότε είμαι σήμερα; Πότε είμαι χθες;»
Κανένας άνθρωπος δεν ζει γραμμικά. Ζει, ας πούμε, κβαντικά. Σε στιγμές. Έρχεται σε κάθε άνθρωπο μία στιγμή, συνήθως ερήμην του, κατά την οποία δίνεται (ολοφάνερα) η δυνατότητα επιλογής – σαν μια συμφωνία με το σύμπαν – να ανατρέψει τη μέχρι τώρα ζωή του. Αυτή, η ύστατη επιλογή του παρόντος, μετουσιώνεται πάντα, συγχρόνως, σε παρελθόν και μέλλον.
Υ.Γ.: Είμαστε όλοι μελλοθάνατοι. Φελίς Τόπη & Γιάννης Διδασκάλου
-Μετά την παράσταση της 15ης Μαΐου, θα ακολουθήσει σύντομη συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές
Παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις
Το Θέατρο και η Πόλη διήμερο εργαστήριο θεάτρου επινόησης για ηθοποιούς και σκηνοθέτες Ακύλλας Καραζήσης
-Τετάρτη 18 και Πέμπτη 19 Μαΐου, 12.00-17.00 Δημοτικό Θέατρο Άνετον

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξετάσει τη σχέση της σκηνής, του θεάτρου και της μυθοπλασίας, με την «πραγματική» ζωή και εμπειρία της πόλης. Μέσα από διαδικασίες και τεχνικές του θεάτρου της επινόησης, που μπορεί να περιλαμβάνουν υπάρχοντα λογοτεχνικά κείμενα, προσωπικές αφηγήσεις και εμπειρίες των συμμετεχόντων αλλά και το ίδιο το αστικό τοπίο, οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον συγκεκριμένο τρόπο θεατρικής δημιουργίας (υποκριτικά και σκηνοθετικά) και να πειραματιστούν με άλλα και μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης.
Το εργαστήριο είναι δωρεάν και απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές θεατρικών σχολών καθώς και σε άτομα με προηγούμενη θεατρική εμπειρία.
Για δήλωση συμμετοχής παρακαλούμε στείλτε ένα μικρό κείμενο (μέχρι 150 λέξεις) για την εμπειρία και τη σχέση σας με το θέατρο στο politismos@thessaloniki.gr με θέμα «Εργαστήριο Ακύλλα Καραζήση» μέχρι τις 10 Μαΐου 2022.
Το Θέατρο Πέρα από το Θεατρικό Κείμενο: Περιπέτειες μυθοπλασίας και πραγματικότητας στην πόλη και στην εξοχή
-Πέμπτη 19 Μαΐου, 20.00 Δημοτικό Θέατρο Άνετον
Ανοιχτή συζήτηση με τον Ακύλλα Καραζήση Συντονίζει η Δανάη Θεοδωρίδου
Και διαδικτυακά στο: Youtube του Τμήματος Διοργάνωσης Πολιτιστικών
Εκδηλώσεων – Δράσεων και Φεστιβάλ
Θέμα της ανοιχτής συζήτησης είναι οι μορφές μεταδραματικού θεάτρου που κινούνται πέρα από το θεατρικό κείμενο και εξετάζουν τη σχέση της σκηνής με άλλες τέχνες και επιστήμες (όπως τη λογοτεχνία, την πολιτική θεωρία, την ιστορία κ.ά.) αλλά και με την πόλη και το «πραγματικό». Στο πλαίσιο αυτό, θα συζητηθούν διαδικασίες και μορφές θεατρικών ειδών όπως το θέατρο της επινόησης ή το θέατρο ντοκουμέντο που πειραματίζονται με τη σχέση αυτή δραματουργικά, υποκριτικά και σκηνοθετικά.
20 21
Πληροφορίες – Εισιτήρια
-AMADE: THE REAL MOZART
Είσοδος ελεύθερη
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6982 997542
Ώρες επικοινωνίας : 10.00 – 13.00 & 18.00 – 20.00
-ΜΑΓΙΣΣΕΣ: ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ (ΔΕΝ) ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό
8€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων και άνω των 65 Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6983 343126
Ώρες επικοινωνίας: 11.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
-Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ
Τιμές εισιτηρίων: 14€ κανονικό
10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων και άνω των 65
-ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΟ ΚΥΜΑ
Τιμές εισιτηρίων: 10€ κανονικό
7€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων και άνω των 65 Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6971 926162
Ώρες επικοινωνίας: 10.00 – 19.30
-Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ
Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό
10€ φοιτητών, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων Εισιτήρια: Viva.gr
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 6970 623600, 6949 150750
-ΕΥΑ ΙΙ Ή Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΜΙΑΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ
Τιμές εισιτηρίων 8€ κανονικό
5€ φοιτητών, ανέργων, ατέλειες Πληροφορίες – Κρατήσεις:: 6986 614274
22
ΑΝΟΙΧΤΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της Πόλης 2022
Για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των παραστάσεων τηρείται το ισχύον υγειονομικό
πρωτόκολλο αναφορικά με τους καλλιτέχνες, το προσωπικό του θεάτρου και τους θεατές.
Η οργάνωση της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2022 υλοποιήθηκε από το Τμήμα Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων-Δράσεων και Φεστιβάλ της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης
.
-Κ-
Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν έως 15/05/2022 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022