Ετοιμάζουμε πιλάφι και το συνοδεύουμε με σπαράγγια, σαφράν και αμύγδαλα. Γευστικό και χορταστικό πιάτο, ιδανικό και για όσους ακολουθούν χορτοφαγική διατροφή.
- 3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κρεµµυδάκια φρέσκα, σε ροδέλες
- 300 γρ. ρύζι basmati
- 1 µεγάλη πρέζα σαφράν σε σκόνη διαλυµένο σε 500 ml βραστό νερό
- 1 µατσάκι σπαράγγια
- ½ µατσάκι άνηθο, ψιλοκοµµένο
- ½ µατσάκι κόλιανδρο, ψιλοκοµµένο
- 60 γρ. ωµά αµύγδαλα χωρίς φλούδα, ελαφρώς καβουρδισµένα
Σε µεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα, ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο και σοτάρουµε ελαφρώς τα φρέσκα κρεµµυδάκια µέχρι να µαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφένιο χρώµα. Προσθέτουµε το ρύζι και ανακατεύουµε για 2΄-3΄.
Προσθέτουµε το νερό µε το σαφράν και λίγο αλάτι και πιπέρι, κλείνουµε την κατσαρόλα µε το καπάκι και σιγοβράζουµε σε χαµηλή θερµοκρασία για 10΄-15΄ µέχρι να πιει όλο το νερό (αν το ρύζι κολλάει στο τηγάνι χωρίς να έχει βράσει, προσθέστε λίγο επιπλέον νερό). Μόλις βράσει αποσύρουµε από τη φωτιά, σκεπάζουµε µε µια καθαρή πετσέτα και κλείνουµε µε καπάκι.
Ψιλοκόβουµε τα σπαράγγια σε κοµµάτια του 1 εκ. (κρατάµε τα µαλακά µέρη του σπαραγγιού). Σε µικρή κατσαρόλα µε αλατισµένο νερό που κοχλάζει τα βράζουµε για 4΄-5΄ να µαλακώσουν. Οταν το ρύζι βράσει, προσθέτουµε στην κατσαρόλα τα σπαράγγια, άνηθο και κόλιανδρο και ανακατεύουµε. Ελέγχουµε για αλάτι και πιπέρι και προσθέτουµε ανάλογα. Σερβίρουµε σε ένα βαθύ πιάτο γαρνίροντας µε τα καβουρδισµένα αµύγδαλα.
Φωτογραφικό υλικό