|
.
Φτιάχνουμε #πατατοκεφτέδες με #φέτα γιατί μας αρέσει η υγιεινή διατροφή και γιατί δεν τρώμε τους φίλους μας και παντοτινοί φίλοι μας, είναι όλα τα ζωάκια του #θεού.
,
Μια πεντανόστιμη, θρεπτική και απλή συνταγή.
.
Χρόνος ετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 30 λεπτά
Κατηγορία: ορεκτικά/συνοδευτικά
Κουζίνα: Ελληνική
Servings: 25 πατατοκεφτέδες
.
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.τ.σούπας μαϊντανό
- ½ πιπεριά
- 200 γραμμάρια φέτα
- 3 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
- φρυγανιά τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν.
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τρίβουμε στο μούλτι μαζί με τον μαϊντανό.
- Τρίβουμε τη φέτα στον τρίφτη.
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στη λεκάνη.
- Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι με την πιπεριά και το μαϊντανό, την φέτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας.
- Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτέδες και τους αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο και περνάμε τους πατατοκεφτέδες από πάνω σιγά να πιάσει η φρυγανιά παντού.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Όταν τους βγάζουμε τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.
Φωτογραφικό υλικό