Μήπως τώρα έγινες vegan και δεν ξέρεις από πού θα παίρνεις την πρωτεΐνη σου; Ή μήπως ξεκίνησες να γυμνάζεσαι και θέλεις να αυξήσεις την ποσότητα που παίρνεις για να χτίσεις μύες;
Ό,τι από τα δύο και να σού συμβαίνει, αυτό το κείμενο θα σε βοηθήσει πολύ!

Κάνε την πρωτεΐνη προτεραιότητα από την αρχή της μέρας, επιλέγοντας πρωτεϊνούχα πιάτα, όπως πόριτζ και σάντουιτς με τόφου για πρωινό.

Βρες μια vegan σκόνη πρωτεΐνης που να σού αρέσει και συνδύασέ τη με γάλα σόγιας, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, βούτυρο ξηρών καρπών και φρέσκα φρούτα για να φτιάξεις τα πιο νόστιμα και θρεπτικά smoothies. Ένα scoop μπορεί σκόνης πρωτεΐνης μπορεί να σού δώσει μέχρι και 20γρ. Πρωτεΐνης και σε συνδυασμό με όλα τα υπόλοιπα υλικά, το σνακ σου μπορεί να περιέχει μέχρι και 30γρ!

Αντικατάστησε το ρύζι με πιο πρωτεΐνούχες επιλογές, όπως φαγόπυρο και κινόα και τα κλασικά ζυμαρικά με μακαρόνια από σογιάλευρο ή αλεύρι αρακά και οσπρίων.

Πλούσιο σε πρωτεΐνη (8γρ/φλιτζάνι), το γάλα σόγιας είναι η τέλεια εναλλακτική για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Vegan μπάρες πρωτεΐνης, φασολάκια ενταμάμε, λαχανικά με χούμους και φρούτα με φυστικοβούτυρο είναι μόνο μερικές από τις πολύ νόστιμες πρωτεϊνούχες χορτοφαγικές επιλογές που έχεις για σνακ.
Τα ρεβίθια είναι μία από τις πιο ευέλικτες πηγές φυτικής πρωτεΐνης. Πασπάλισε μερικά βρασμένα ρεβίθια με τα αγαπημένα σου μπαχαρικά, όπως σκόρδο και πάπρικα, και ψήσ’τα στο φούρνο για το πιο νόστιμο και τραγανό σνακ ή topping για τη σαλάτα σου.

Οι μικρές αλλαγές είναι εκείνες που κάνουν στην πραγματικότητα τη διαφορά. Οι σπόροι τσία, αλλά και οι κάνναβης μπορούν να «μπουστάρουν» τα γεύματά σου με πρωτεΐνη και καλά λιπαρά με τον πιο εύκολο τρόπο. Πρόσθεσέ τα στα smoothies, τη σαλάτα και το vegan γιαούρτι σου για να αυξήσεις την ποσότητα πρωτεΐνης της διατροφής σου.
Να θυμάσαι πως όσο πιο σκουρόχρωμο είναι ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, τόσο πιο θρεπτικό είναι!

Είναι ένας πολύ εύκολος τρόπος να κάνεις τις μακαρονάδα σου πολύ πιο υγιεινές και θρεπτικές!

Μόλις δυο κουταλιές της σούπας, περιέχουν 9γρ. πρωτεϊνης! Πρόσθεσέ τη στις μακαρονάδες σου, αλλά και σε ό,τι άλλα φαγητά θέλεις να δώσεις μια «τυρένια» γεύση.
Φωτογραφικό υλικό