2 κονσέρβες γάλα καρύδας
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
2½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα για το σερβίρισμα
Κρατάτε στην άκρη ¼ φλιτζανιού γάλα καρύδας και ρίχνετε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα. Προσθέτετε τη ζάχαρη με το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να σιγοβράσει το μίγμα και να διαλυθεί η ζάχαρη.
2 μπανάνες κατεψυγμένες
1½ φλιτζάνι κεράσια χωρίς κουκούτσι, κατεψυγμένα
30ml γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
σταγόνες μαύρης σοκολάτας για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Αφαιρείτε το κουκούτσι από τα κεράσια, τα απλώνετε σε ταψί και τα καταψύχετε, φροντίζοντας να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Καθαρίζετε και τις μπανάνες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις καταψύχετε.
3 μπανάνες κατεψυγμένες
3 κουτ. σούπας βούτυρο αμυγδάλου ή άλλο βούτυρο ξηρών καρπών της επιλογής σας
αμύγδαλα ψιλοκομμένα
ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
Καθαρίζετε και τις μπανάνες, τις κόβετε σε ροδέλες και τις καταψύχετε.
2 φλιτζάνια νερό
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη κρυσταλλική
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη καστανή
¾ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
¼ κουτ. γλυκού χοντρό αλάτι
170γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Σε μια μεσαία κατσαρόλα ρίχνετε 1½ φλιτζάνι νερό, την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη, το κακάο και το αλάτι. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να βράσουν. Το αφήνετε να βράσει για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
1 φλιτζάνι αμύγδαλα μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό
1 φλιτζάνι νερό
3-4 ροδάκινα
5 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
4 σταγόνες υγρή στέβια
4 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλ. γλυκού χυμό λεμονιού
Σουρώνετε τα αμύγδαλα, τα ξεφλουδίζετε, τα ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το 1 φλιτζάνι νερό και χτυπάτε καλά να γίνει ένα λείο μίγμα. Προσθέτετε λίγο ακόμη νερό αν χρειάζεται.
2 ώριμα αβοκάντο
1 κονσέρβα γάλα καρύδας των 400ml
½ φλιτζάνι κρέμα καρύδας
¾ φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λάιμ
1/2 φλιτζάνι τσιπ καρύδας
Καθαρίζετε τα αβοκάντο. Δείτε τη διαδικασία σε αυτό το βίντεο.
Φωτογραφικό υλικό