


Φωτογραφικό υλικό
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΘΒΕ
(σχόλιο “Κ“, στο τέλος)
-k-
Επενδύουμε στον πολιτισμό, στηρίζουμε τους ανθρώπους του και αναδεικνύουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής», τόνισε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, στην τελετή απονομής των βραβείων «Λήκυθος», που θεσμοθετήθηκαν πρόσφατα από την Περιφέρεια Αττικής.
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για vegans με ψωμί σικάλεως, μανιτάρια και λάχανο τουρσί.
Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10΄ μέχρι τα μανιτάρια να σκουρύνουν και να μαλακώσουν. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν. Αναμιγνύουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη σάλτσα horseradish, το ψιλοκομμένο αγγουράκι, το κρεμμύδι, την καυτερή σος και το μπαχάρι, αλατίζοντας ελαφρά.
Αλείφουμε τη μια πλευρά της κάθε φέτας ψωμιού με το μείγμα από σος. Στη μία φέτα βάζουμε τα μανιντάρια, το τυρί και το λάχανο τουρσί. Καλύπτουμε με την άλλη φέτα ψωμιού σε σάντουιτς
Αλείφουμε και τις δύο πλευρές του σάντουιτς με το λάδι και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ από τη μία πλευρά πιέζοντας προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να χρυσίσει. Το ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο και από την άλλη πλευρά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε σε πιάτο με επιπλέον αγγουράκι τουρσί.