Η οπερέτα «Θέλω να δω τον Πάπα», σε μουσική διεύθυνση τουΝίκου Βασιλείουκαι σκηνοθεσία της Νατάσας Τριανταφύλλη, μια παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, στις 4 & 5 Οκτωβρίου.
Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
Στο έργο, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις όταν ανέβηκε το 1920, ξεδιπλώνεται στο έπακρο η θεματολογία του Θεόφραστου Σακελλαρίδη.

O συνθέτης υπογράφει και το λιμπρέτο, το οποίο αποτελεί διασκευή στα καθ’ ημάς της φάρσας του Μωρίς Ενεκέν «Οικιακές χαρές» (1894), με πρωταγωνιστές ένα νεόνυμφο αστικό ζευγάρι η σχέση του οποίου διαταράσσεται όταν, κατά τη διάρκεια του γαμήλιου ταξιδιού τους στη Ρώμη, η νεαρή σύζυγος εκφράζει την επιθυμία να δει από κοντά τον Ποντίφικα! Ύφος, γλώσσα, χαρακτήρες, μουσική και ρυθμός αποκαλύπτουν έναν σαγηνευτικό σκηνικό κόσμο όπου σατιρίζονται αξιοθαύμαστα η υποκρισία, η υπερβολή, η επιδειξιμανία αλλά και η άκριτη εξιδανίκευση κάποιων κοινωνικών θεσμών.
- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
- Αποκατάσταση ενορχήστρωσης και προσαρμογή για μικρό σύνολο:Γιάννης Μπελώνης
- Μουσική διεύθυνση:Νίκος Βασιλείου
- Σκηνοθεσία:Νατάσα Τριανταφύλλη
- Δραματουργική επεξεργασία, διασκευή:Έλενα Τριανταφυλλοπούλου
- Σκηνικό, κοστούμια:Τίνα Τζόκα
- Κινησιολογία: Δήμητρα Μητροπούλου
- Σχεδιασμός φωτισμών:ΧρήστοςΤζιόγκας
- Βαρονάς:Δημήτρης Σιγαλός
- Λατρούδης:Βαγγέλης Μανιάτης
- Κυρία Λατρούδη:Τζούλια Σουγλάκου
- Άννα:ΧρύσαΜαλιαμάνη
- Αδριανός: Νικόλας Μαραζιώτης
- Ρίτα: Μαρισία Παπαλεξίου
- Δημοσθένης: Αντώνης Κυριακάκης
- Ενωματάρχης: Νίκος Βασιλείου
Μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη Μουσική Διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου.
Ιδρυτικός Δωρητής Εναλλακτικής Σκηνής: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
Εισιτήρια:more.com


