Η Weirdwave παρουσιάζει από τις 16 Απριλίου στους κινηματογράφους την ταινία «Ξεκινήματα» της Ζανέτε Νόρνταλ, με πρωταγωνίστρια τη σπουδαία Τρίνε Ντίρχολμ.
Η ταινία, που πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο τμήμα Πανόραμα του 75ου Φεστιβάλ Βερολίνου, έρχεται στην Ελλάδα μετά την προβολή της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα δράμα «δωματίου» που εξερευνά με τρυφερότητα τα όρια της οικογένειας, της ταυτότητας και της ανθεκτικότητας, αποδεικνύοντας πως κάθε τέλος μπορεί να κρύβει μια νέα αρχή.
Η Έινε και ο Τόμας βρίσκονται στο μεταίχμιο ενός διαζυγίου, με τον Τόμας έτοιμο να ξεκινήσει μια νέα ζωή. Η ξαφνική περιπέτεια υγείας της Έινε, που παθαίνει εγκεφαλικό επεισόδιο, ανατρέπει τα πάντα και αναγκάζει το ζευγάρι να συμβιώσει ξανά για το διάστημα της ανάρρωσης, κρατώντας τον χωρισμό κρυφό από τα παιδιά τους.
Η Τρίνε Ντίρχολμ παραδίδει ένα αληθινό ρεσιτάλ ηθοποιίας, ενσαρκώνοντας μια δυναμική γυναίκα που πασχίζει να βρει ξανά τον εαυτό της και να σταθεί στα πόδια της. Μέσα από το ώριμο γυναικείο βλέμμα της σκηνοθέτριας, η ταινία αποφεύγει την κριτική και εστιάζει στην κατανόηση και την ελπίδα που γεννιέται μέσα από τις πιο σκοτεινές στιγμές.
Πέντε χρόνια μετά τους «Αγριότοπους», η Νόρνταλ επιστρέφει στη σκανδιναβική παράδοση, προσφέροντας μια ταινία που, παρά το σκληρό της θέμα, αφήνει μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας. Είναι ένας ύμνος στη ζωή και στην αγάπη που μπορεί να μας επαναπροσδιορίσει όταν όλα γύρω μας καταρρέουν.
Σκηνοθεσία: Ζανέτε Νόρνταλ, Σενάριο: Ζανέτε Νόρνταλ, Ράσμους Μπιρτς, Ηθοποιοί: Τρίνε Ντίρχολμ, Ντέιβιντ Ντέντσικ, Μπιόρκ Στορμ, Γιοχάνε Λουίζ Σμιτ.
Ξεκινήματα («Begyndelser», Δανία-Σουηδία-Βέλγιο, 2025, 96’), από 16 Απριλίου στους κινηματογράφους από τη Weirdwave. Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=3xn5xQCtULo







