2190
Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη, του σπιτιού του δηλαδή και περιφέρεται στο διάστημα, προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι.
Μια παράσταση, η οποία αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα που μαγεύει με μια πρωτότυπη σκηνοθετική και ερμηνευτική προσέγγιση στο σήμερα. Ένα φιλοσοφημένο έργο, το οποίο μιλά για την αναζήτηση, την αξία της αγάπης και της φιλίας, οι οποίες για να αναπτυχθούν χρειάζονται αλήθεια.
.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ-AΠΡΙΛΙΟΣ 2023
«Αθώος ή Ένοχος» του Τζέφρι Άρτσερ.
ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ,1 & 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ19:00 & 21:00 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21:00 ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 8 & 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 19:00 & 21:00

Ένας διακεκριμένος γιατρός κατηγορείται ότι δολοφόνησε την γυναίκα του για να κληρονομήσει την περιουσία της. Ο καλύτερος του φίλος, γνωστός ποινικολόγος αναλαμβάνει την υπεράσπιση του. Μια γιατρός ισχυρίζεται ότι είχαν ερωτική σχέση και πως το βράδυ του φόνου ήταν μαζί.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Φρατζεσκάκης.
Ερμηνεύουν: Νόνη Ιωαννίδου, Αντώνης Ραμπαούνης, Γιώργος Φρατζεσκάκης, Αννέτα Παπαθανασίου, Σαράντος Γεωγλερής, Κώστας Ζέκος, Βαρβάρα Λάρμου.
.
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 6,2 και σχολιάζουμε εδώ
.
«Συνάντηση» του Στίβεν Μπέλμπερ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η “συνέντευξη” αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένο μυστικό του παρελθόντος του.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης.
Ερμηνεύουν: Γιώργος Κιμούλης, Άννα Μονογιού, Στάθης Παναγιωτίδης.
.
-Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 7,4 και σχολιάζουμε εδώ
«Ο Μικρός Πρίγκιπας σε χρόνο ενεστώτα»
Σάββατο 22 Απριλίου στις 17:45 & Κυριακή 23 Απριλίου στις 12:00
Ένας παράξενος ταξιδιώτης που εγκαταλείπει την ασφάλεια του μικρού του πλανήτη, του σπιτιού του δηλαδή και περιφέρεται στο διάστημα, προσπαθώντας να κατανοήσει τον τρόπο που σκέφτονται οι μεγάλοι.
Μια παράσταση, η οποία αναδεικνύει χαρακτήρες, προβάλει αξίες, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα που μαγεύει με μια πρωτότυπη σκηνοθετική και ερμηνευτική προσέγγιση στο σήμερα. Ένα φιλοσοφημένο έργο, το οποίο μιλά για την αναζήτηση, την αξία της αγάπης και της φιλίας, οι οποίες για να αναπτυχθούν χρειάζονται αλήθεια.
«Κατά Μάρκον» του Λάμπρου Λιάβα.
ΔΕΥΤΕΡΑ & ΤΡΙΤΗ 24-25 AΠΡΙΛΙΟΥ 2023, ΩΡΑ 21:00

Στον θεατρικό μονόλογο ξεδιπλώνονται ανάγλυφα η ξεχωριστή θέση και ο ρόλος των μουσικών ανάμεσα στους μάγκες, η τελετουργία του καφενείου και του τεκέ, η βιωματική σχέση με το μπουζούκι, η σημειολογία του ζεϊμπέκικου, το κυνηγητό από την αστυνομία, η λογοκρισία και οι εκτοπισμοί από τη δικτατορία του Μεταξά, ο ρόλος της δισκογραφίας, η διαφοροποίηση στην επιτέλεση του ρεμπέτικου μετά τον Πόλεμο με την αστικοποίηση και το πέρασμα στους επώνυμους δεξιοτέχνες-σταρ του τραγουδιού.
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος.
Ερμηνεύουν: Τάκης Χρυσικάκος.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
Είδαμε, βαθμολογήσαμε με 7,1 και σχολιάζουμε εδώ
«Πατέρα στο σπίτι/Το χριστόψωμο» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
Από Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Απριλίου στις 21:15
Από Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Απριλίου στις 21:15
Ο Παπαδιαμάντης είναι διαχρονικός. Που σημαίνει αξίζει να τον διαβάζει κανείς πάλιν και πολλάκις. Γιατί δεν καμώνεται, αλλά είναι. Κι έχουμε ανάγκη κι εμείς να είμαστε, οπότε ψάχνουμε βοηθούς πάνω στην προσπάθειά μας αυτή. Οι ιστορίες του σφύζουν από ζεστασιά. Όσο δραματικές κι αν είναι, όσο πόνο κι αν περιέχουν, σου αφήνουν χώρο να μπεις να ξεκουραστείς κι εσύ μέσα σ’ αυτές. Δεν σε διώχνουν, δεν σε προσβάλλουν. Και η γλώσσα του. Σε γυρνά στα εξ ων συνετέθης. Άμα δεις ότι δεν καταλαβαίνεις μια λέξη και ψάξεις να βρεις το νόημά της, τότε σου αποκαλύπτεται η λέξη και αποκαλύπτει κι εσένα μαζί. Ποιος είσαι και πού πας.
.
-Κ-
12α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2023: Όλες οι πρεμιέρες που θα δοθούν έως 14/05/2023 στην πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετέχουν στα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής & Βραβεία Κοινού
.
Δείτε & αυτά:


