Οι Εκδόσεις Βακχικόν παρουσιάζουν μια εξαιρετικά πολυσυλλεκτική σειρά νέων κυκλοφοριών, η οποία λειτουργεί ως ένας ζωντανός χάρτης της σύγχρονης πνευματικής δημιουργίας.
Η νέα αυτή εκδοτική παραγωγή δεν περιορίζεται σε ένα είδος, αλλά επεκτείνεται σε όλο το φάσμα της γραφής: από την ελληνική πεζογραφία που αναζητά τις ρίζες της στη μνήμη της Θεσσαλονίκης, μέχρι τη βραβευμένη ξένη λογοτεχνία που εξερευνά την ευρωπαϊκή και ανατολική πραγματικότητα. Η συλλογή περιλαμβάνει έργα που έχουν διακριθεί σε διεθνές επίπεδο, όπως η μακρά λίστα του βραβείου Booker, καθώς και θεατρικά κείμενα που επαναπροσδιορίζουν κλασικά αριστουργήματα μέσα από μια σύγχρονη, queer ματιά.
-
Ελληνική Πεζογραφία & Κοινωνικός Προβληματισμός:
-
Ο Παναγιώτης Γούτας στο «Η Μελωδία των Αγαλμάτων» στήνει ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα γύρω από ένα εμβληματικό μπαρ της Θεσσαλονίκης, ανασύροντας τη ροκ ατμόσφαιρα των 80s και τα διαψευσμένα οράματα της Αριστεράς.
-
Η Ελισάβετ Τζιάτα χρησιμοποιεί την επιστολογραφία για να ενώσει το όνειρο ενός εφήβου του 1915 με τις αναζητήσεις ενός σύγχρονου νέου.
-
Ο Μιχάλης Σκολιανός καταθέτει μια αιχμηρή μελέτη για την πατριαρχία που εισχωρεί στη γυναικεία ψυχοσύνθεση, ενώ ο Γιάννης Μπούζας προτείνει 15 ιστορίες που κινούνται μεταξύ φουτουρισμού και υπαρξιακού αδιεξόδου.
-
-
Διεθνείς Φωνές & Βραβεία:
-
Οι «Λευκές νύχτες» της Ουρσούλα Χόνεκ μεταφέρουν το κλίμα της πολωνικής υπαίθρου, σε ένα έργο που διακρίθηκε διεθνώς για την ανησυχητική του ατμόσφαιρα.
-
Η Ίνα Βαλτσάνοβα (Βραβείο Λογοτεχνίας Ε.Ε.) και η Λουσινέ Χαρατιάν (Βραβείο Λογοτεχνίας Ε.Ε.) εξερευνούν τα όρια της προσωπικής ελευθερίας σε Βουλγαρία και Συρία αντίστοιχα.
-
Η Σαράι Σαβίτ προσφέρει μια ελεγεία για τον έρωτα και την απώλεια μέσα από μια συνάντηση στην έρημο του Νέγκεβ.
-
-
Ποίηση & Θέατρο:
-
Η εμβληματική Άλντα Μερίνι περιγράφει τα τείχη του ψυχιατρείου ως «τείχη της Ιεριχούς», προσφέροντας μια σπαρακτική μαρτυρία ζωής.
-
Στο θέατρο, ο Δημήτρης Τσεκούρας δημιουργεί μια μαύρη κωμωδία που «συνομιλεί» τολμηρά με τον «Γυάλινο Κόσμο» του Τενεσί Ουίλιαμς, εστιάζοντας στην παθογένεια της οικογένειας και την ψευδαίσθηση της αναμονής.
-


