Η ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ
.
ΡΕΒΥΘΟΣΑΛΑΤΑ (για δύο)
Υλικά :
1 ποτήρι ρεβύθια
3 ΚΣ λάδι ελιάς
1 κόκκινο κρεμμύδι
1 κόκκινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί
½ φλ. ντοματοπελτέ
½ φλ. φρέσκο κολίανδρο
½ κγ. κύμινο
½ κγ. πάπρικα
αλάτι
Παρασκευή:
- Μουλιάζουμε για 8 ώρες τα ρεβύθια σε νερό. Στραγγίζουμε και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10’ στη χύτρα ή 1 ώρα στην κατσαρόλα). Ξαναστραγγίζουμε.
- Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μπαχαρικά. Δοκιμάζουμε για αλάτι.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια.
ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ
απο την Κατερίνα Ψιμοπούλου την οποία και ευχαριστούμε. Στείλτε και εσείς τη δικιά σας συνταγή προς δημοσιεύση στο kulturosupa2@gmail.com με τη σημειώση “συνταγή για την “Κ”.
Φωτογραφικό υλικό