Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Σειρά καταστροφικών άθλων – αθλιοτήτων

1658 Views
Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Σειρά καταστροφικών άθλων – αθλιοτήτων Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη! Σειρά καταστροφικών άθλων – αθλιοτήτων

Μεταξύ των πολλών θεσμικών πραξικοπημάτων όπως ο έλεγχος της δικαιοσύνης και η αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, ο έλεγχος των ΜΜΕ, το ιστορικό σχέδιο εφόδου στο Νομισματοκοπείο, τα capital controls και η εθνική καταστροφή των βεβαιωμένων 200 δις χαμένων ευρώ της περιόδου Βαρουφάκη, η «Πρώτη φορά Αριστερά – Ακροδεξιά» έχει να επιδείξει μια σειρά καταστροφικών άθλων – αθλιοτήτων.


Ενδεικτικά:  Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη…

- που δεν καταργήσαμε τα μνημόνια «με ένα νομό κι ένα άρθρο» αλλά σας φορτώσαμε άλλα δυο να έχουμε να πορευόμαστε!
Τι θα γένουμε χωρίς …μνημόνια!
- που ξεπουλήσαμε για πλάκα και κοψοχρονιά τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό μας κεφάλαιο. Που υποθηκεύσαμε την δημόσια περιουσία για ένα αιώνα.
(Δεσμευόμαστε ότι δεν παραχωρούμε, δεν ξεπουλάμε τα δίκτυα και τις υποδομές της χώρας που αποτελούν εθνικό μας κεφάλαιο. Δεν ξεπουλάμε τον φυσικό και ορυκτό μας πλούτο, διότι άλλο η αξιοποίηση του εθνικού κεφαλαίου και της δημόσιας περιουσίας και άλλο το ξεπούλημα.)
- που μετατρέψαμε το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» σε «κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη»
(Επίσης, θεωρούμε αναγκαία την ίδρυση ενδιάμεσου φορέα για την διαχείριση των κόκκινων και επιχειρηματικών δανείων, που από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών […] Επίσης, απαγορεύεται η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα τραπεζικά ιδρύματα, σε Έλληνες ή ξένους κερδοσκόπους.)
που δεν καταργήσαμε τον ΕΝΦΙΑ αλλά τον αυξήσαμε
(Το 2015 δεν θα υπάρχει ΕΝΦΙΑ. Και αυτό είναι δέσμευση.)  
- που μειώσαμε δραματικά τους μισθούς και τις συντάξεις.
(Το ίδιοι πιστοί θα μείνουμε και στη δέσμευσή μας για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώΚαμία, λοιπόν, αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων!)
- που δεν καταργήσαμε «τις στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων των Υπουργών».
- που δεν καταργήσαμε «σχεδόν κατά το ήμισυ τον στόλο των επτακοσίων περίπου αυτοκινήτων στα Υπουργεία».
που δεν πουλήσαμε (για να σωθούμε δηλαδή) «τα  κυβερνητικά αυτοκίνητα που κοστίζουν προκλητικά ποσά, άνω των 700.000 ευρώ, τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας πολίτης υποφέρει».
που δεν προωθήσαμε  άμεσα (ούτε ποτέ) «τη ρύθμιση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια».
που δεν κάναμε τίποτα ώστε «καμία δημόσια υπηρεσία να μην ζητά πιστοποιητικά από πολίτες ή επιχειρήσεις που πιστοποιούν πληροφορίες ή στοιχεία που ήδη κατέχει κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία».
που την παλιά διαφθορά την αντικαταστήσαμε με τη νέα που είναι φρέσκια – φρέσκια και λιμασμένη. Σχοινοτενής η λίστα.
- που δεν κάναμε τίποτα απολύτως ώστε «να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών, η λίστα της αρχής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές ενέργειες, οι περιβόητες λίστες Λαγκάρντ και Λιχτενστάιν».  Αντίθετα βοηθήσαμε να ξεχαστούν. 
που δεν κάναμε τίποτα «για  την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου, που οδηγεί σε ετήσια απώλεια εσόδων του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, μεγαλύτερη από ενάμισι δισεκατομμύριο ευρώ κατ’ έτος».
Αντίθετα αυξήσαμε το πετρέλαιο και το φόρο καπνού για να πληρώνουμε τους στρατηγικούς μας συμβούλους.
που σας κοροϊδέψαμε χοντρά  όταν λέγαμε ότι «Δεσμευόμαστε να επεξεργαστούμε και να υιοθετήσουμε ένα σταθερό, απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα κατανέμει ισότιμα τα βάρη και θα δημιουργεί ταυτόχρονα την αίσθηση της ασφάλειας, που είναι αναγκαία για τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές επενδύσεις». Αντίθετα αυξήσαμε το ΦΠΑ και τσακίσαμε την κοινωνία στη φορολογία.
που δεν κάναμε τίποτα άλλο παρά να στήσουμε το δικό μας καθεστώς, με τους δικούς μας εγκάθετους, τα δικά μας παιδιά, τα καλά και συμφέροντα!
ΥΓ. Μένουν πολλά ακόμα στα οποία δεν αναφερθήκαμε, κυρίως τα εθνικά ζητήματα τα οποία αποφύγαμε σκοπίμως.  Θα ήταν άδικο να μην αναγνωρίζαμε, ωστόσο, μιαν εθνικής σημασίας συνεισφορά αυτού του εθνικολαϊκίστικου μορφώματος: την αποκαθήλωση των μύθων της Αριστεράς!  Επιτέλους, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη! 
.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Πώς πέρασα το φετινό θεατρικό καλοκαίρι»… | Στον Παλμό των Φουαγιέ
Πώς πέρασα το φετινό θεατρικό καλοκαίρι»… | Στον Παλμό των Φουαγιέ
με 0 Σχόλια 3174 Views

Φέτος εντόπισα πιο συνειδητά ορισμένα θέματα που συνέβαλαν σε έναν θεατρικό απολογισμό με αρνητικό κατ’ εμέ πρόσημο…Γράφει η Πίτσα Στασινοπούλου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή