Κατά των «Ράδιο Αρβύλα» οι εκπαιδευτικοί (Video)

2901 Views
Κατά των «Ράδιο Αρβύλα» οι εκπαιδευτικοί (Video) Κατά των «Ράδιο Αρβύλα» οι εκπαιδευτικοί (Video)

 

Με ανακοίνωση τους οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας, διαμαρτύρονται για απόσπασμα της σατιρικής εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» που προβλήθηκε στις 28/1/2021 και τους παρουσιάζουν ως «τεμπέληδες».

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση των εκπαιδευτικών της Μεσσηνίας

«Απαράδεκτη επιεικώς κρίνεται η παρουσίαση της κινητοποίησής μας και του απολύτως αιτιολογημένου και τεκμηριωμένου αιτήματος του κλάδου μας, σχετικά με τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, στην εκπομπή του “Ράδιο Αρβύλα” στις 28/1/2021. 

Επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο το όνομα της εκπομπής τους οι παρουσιαστές σπιλώνουν και διασύρουν τους εκπαιδευτικούς. Μας παρουσιάζουν ως «τεμπέληδες» και ρίχνουν νερό στο μύλο της επιχειρηματολογίας του υπουργείου Παιδείας. 

Ενώ προσπάθησαν να ανασκευάσουν σε δεύτερη εκπομπή, στις 29/1/2021 και να διορθώσουν τις ανακρίβειες των όσων είπαν, εξέθεσαν τον εκπρόσωπο των εκπαιδευτικών απομονώνοντας μία φράση δευτερολέπτων και εστιάζοντας εκεί, με σαφή στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ταυτόχρονα δημοσίευση σε τοπική εφημερίδα παρουσιάζει τα αιτήματά μας ανεδαφικά και εξωπραγματικά.
Καταδικάζουμε αυτές τις αναφορές και τονίζουμε πως οι εκπαιδευτικοί σε αντίξοες συνθήκες εργάζονται για να προσφέρουν έργο και να στηρίξουν το δημόσιο σχολείο, την ώρα που το υπουργείο «εργάζεται» για τη διάλυσή του. Η κακόβουλη κριτική τους μας γεμίζει υποψίες πως δεν είναι ούτε τυχαία ούτε ευκαιριακή.
Έχουμε δεχτεί ως κλάδος πλήθος επιθέσεων από τα ΜΜΕ (ευτυχώς όχι από όλα) που στόχευαν κάθε φορά να «νομιμοποιήσουν» στα μάτια της κοινωνίας τις πιο βάρβαρες κυβερνητικές επιθέσεις. Δεν μας πτοούν αυτές οι κριτικές και δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για το σχολείο που ονειρευόμαστε και δικαιούνται οι μαθητές μας.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να καταδικάσει τέτοιες ενέργειες που στόχο έχουν να δυσφημήσουν τον εκπαιδευτικό της τάξης, να ευτελίσουν τα αιτήματά μας, να υποβαθμίσουν και να ταπεινώσουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να υπερασπιστεί το έργο των συλλόγων και των συνδικαλιστών».

Το επίμαχο απόσπασμα μετά το 10:15


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Ράδιο Αρβύλα

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη