Τι είναι το «pranic-healing» που κάνει η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου

1752 Views
Τι είναι το «pranic-healing» που κάνει η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου Τι είναι το «pranic-healing» που κάνει η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου

 Τι είναι το «pranic-healing» που κάνει η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου...

Πολύς λόγος έχει γίνει τις τελευταίες μέρες για ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει την νέα Υπουργό Πολιτισμού, κυρία Λυδία Κονιόρδου, σε ρόλο “θεραπευτή”.

Όχι, οι σκηνές αυτές δεν είναι μέρος κάποιου ρόλου της καταξιωμένης ηθοποιού, αλλά αφορούν την ενασχόληση της ίδιας με ένα είδος ενεργειακής θεραπείας, το λεγόμενο “pranic-healing”.


 

Τι είναι όμως το “Pranic healing”;

Πρόκειται για μία ενεργειακή θεραπεία, «ικανή» όπως ισχυρίζονται όσοι την κάνουν για την «ίαση» πολλών παθήσεων με βάση το ενεργειακό πεδίο.

Το “pranic healing”, είναι μία πανάρχαια μέθοδος που βρίσκει τις ρίζες της στους αρχαίους πολιτισμούς της Κίνας, της Αιγύπτου και της Ινδίας, ενώ στον σύγχρονο κόσμο έγινε ευρέως γνωστή μέσω του Grand Master Choa Kok Sui.

Η βασική φιλοσοφία της συγκεκριμένης μεθόδου είναι ο «καθαρισμός» της αύρας καθώς θεωρείται ότι αιτία για τις διάφορες ασθένειες και νοσογόνες καταστάσεις είναι η ύπαρξη συσσωρευμένης αρνητικής ενέργειας. “Δουλειά” επομένως του θεραπευτή είναι να “απομακρύνει” την εν λόγω ενέργεια. Μάλιστα δεν υπάρχει φυσική επαφή θεραπευτή-θεραπευόμενου, αφού το pranic healing εφαρμόζεται όχι στο φυσικό αλλά στο... ενεργειακό σώμα του δέκτη.

Μια τυπική συνεδρία είναι ως εξής:

Ο ασθενής κάθεται αναπαυτικά, φορώντας τα κανονικά του ρούχα, σε μία καρέκλα, σε χαλαρή στάση. Ο θεραπευτής, προσπαθεί με απλές κινήσεις των χεριών (χωρίς να ακουμπά τον δέκτη) να αισθανθεί το ενεργειακό του πεδίου, προκειμένου να βρει τι είναι αυτό που τον μπλοκάρει, κάνοντας το λεγόμενο “scanning”.

Στη συνέχεια καθαρίζει την αρνητική ενέργεια που βάλλει την αύρα του δέκτη και την εξισορροπεί. Τέλος, βοηθάει τον ασθενή να διατηρήσει την αύρα του καθαρή.

Το “Pranic -healing” χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση τόσο σωματικών όσο και συναισθηματικών ασθενειών, όπως άγχος, κατάθλιψη, ψυχαναγκαστικές συμπεριφορές, διαταραχές του νευρικού συστήματος καθώς όγκων αλλά και καρκίνου.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η συγκεκριμένη μέθοδος δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την ιατρική θεραπεία, αλλά συνίσταται να γίνονται συνεδρίες συνδυαστικά, καθώς έχουν παρατηρηθεί, θεαματικά αποτελέσματα.

Το pranic -healing έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια και στην Αθήνα με συνέδρια και σεμινάρια να πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της πόλης.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή