Προφανώς τα σαΐνια της Σοσιαλιστικής Διεθνούς αποφάσισαν να βραβεύσουν δια της πλαγίας τον Γιώργο Παπανδρέου με το βραβείο Ηγεσίας, γιατί με αυτόν τον τρόπο θέλησαν ή να σαρκάσουν την ελληνική κοινωνία ή να σαρκάσουν την ιστορία.
Το ενδιαφέρον σε αυτή την υπόθεση είναι ότι αμέσως έσπευσε η Φώφη Γεννηματά να συγχαρεί τον πρώην πρωθυπουργό αποδεικνύοντας ότι έχει απόλυτη συναίσθηση της έννοιας του αυτοσαρκασμού. Διότι μόνο ως αυτοσαρκασμός νοείται η επιβράβευση του ηγετικού συμβόλου που ακούει στο όνομα Γ. Παπανδρέου. Πολύ θα ήθελε η Φώφη Γεννηματά να τον μιμηθεί. Έχει και εκλογές μπροστά της.
======
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Α. Παπανδρέου, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στο 19ο Συνέδριο της International Leadership Association (ILA).
Εκεί θα του απονεμηθεί το Βραβείο Ηγετικής Προσφοράς της ILA, για το έργο του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας την περίοδο 2009 - 2011.
Μεταξύ άλλων η International Leadership Association στην απόφασή της να τιμήσει τον κ. Παπανδρέου, τονίζει:
«Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας από το 2009 έως το 2011, ο Γιώργος Παπανδρέου συνειδητοποίησε πολύ καλά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στην ηγεσία μιας χώρας σε μια ταραχώδη περίοδο».
Η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, σχολιάζοντας τη βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου από τον ILA, δήλωσε:
Η απόφαση της International Leadership Association να τιμήσει με το βραβείο Ηγεσίας, τον Γιώργο Παπανδρέου αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Ελλάδα και το Διεθνές Σοσιαλιστικό Κίνημα. Σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη, ο Γιώργος Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργός και η παράταξη μας έδωσαν σκληρό αγώνα να κρατήσουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη.
Αν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στέκονταν στο ύψος των ευθυνών τους, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει ξεπεράσει την κρίση.
Η Εθνική, Ευρωπαϊκή και Διεθνής διαδρομή του Γιώργου Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αποτελεί διαρκή συμβολή στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης, της άμβλυνσης των ανισοτήτων, της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.
Γιώργο θερμά Συγχαρητήρια!
ΠΗΓΗ: ΖΟΥΓΚΛΑ