Παντελής Καναράκης: 7 ιερείς τον μηνύουν που πόζαρε ως Ιησούς με... ντεκολτέ και ακάνθινο στεφάνι

2115 Views
Παντελής Καναράκης: 7 ιερείς τον μηνύουν που πόζαρε ως Ιησούς με... ντεκολτέ και ακάνθινο στεφάνι Παντελής Καναράκης: 7 ιερείς τον μηνύουν που πόζαρε ως Ιησούς με... ντεκολτέ και ακάνθινο στεφάνι

 

Το περιοδικό «ΚΟΙΤΑ», μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αποσύρει την κυκλοφορία του τεύχους με τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Παντελής Καναράκης φωτογραφήθηκε για γνωστό περιοδικό με ακάνθινο στεφάνι ως άλλος Ιησούς, ξεσηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων στον εκκλησιαστικό χώρο. Στο πλαίσιο της φωτογράφισης μάλιστα, ο ηθοποιός πόζαρε μαζί με τους συνεργάτες του, αναπαριστώντας τον Μυστικό Δείπνο.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Καλύτερα Δε Γίνεται»,  αναφέρθηκε πως επτά ιερείς, μηνύουν τον Παντελή Καναράκη και το περιοδικό, για τη συγκεκριμένη φωτογράφιση.

Ο Ανδρέας Καραγιάννης, διευθυντής του ekklisiaonline.gr, σε σύνδεση που είχε με την εκπομπή, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι δεν θέλουν να φιμωθεί η ελευθερίας έκφρασης, όμως ο τρόπος αμφίεσης έχει μεγάλη σημασία:


Το περιοδικό ΚΟΙΤΑ, στο οποίο πραγματοποιήθηκε η φωτογράφιση του Παντελή Καναράκη, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση:

«Κάθε εξώφυλλο του καλλιτεχνικού free press KOITA έχει σαν στόχο να προβληματίσει και να αποτελέσει ένα κοινωνικό σχόλιο. Το συγκεκριμένο concept... είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Γι' αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά το ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά.

Γι' αυτό και τα μαύρα υγρά μάτια του Παντελή, σχόλιο για τα όσα υποφέρει σήμερα ο άνθρωπος. Και από πού θα αντλήσει δύναμη για να αντέξει όλα αυτά τα «μαρτύρια»;;; Φυσικά από την Πίστη και τον Θεό. Γι' αυτό και «φορά» επάνω του σύμβολα πίστης που συμβολίζουν την ελπίδα του κόσμου σε μια ανώτερη δύναμη που στην Ελλάδα είναι η θρησκεία μας.

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι το αντίθετο από αυτό που κάποιοι εισέπραξαν... Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει, διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε... 

Θα ήθελα επίσης να θυμίσω και να τονίσω ότι η Τέχνη έχει την υποχρέωση να προβληματίζει και η ελευθερία της Τέχνης είναι συνταγματικό δικαίωμα (άρθρο 16 του Συντάγματος παράγραφος 1).

... Με σεβασμό προς όλους τους παρευρισκόμενους»

kanarakis_8


kanarakis1


Νωρίτερα στην ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr είχε δημοσιευθεί η μήνυση των ιερέων, η οποία αναφέρει:

«Μετά από μια δύσκολη διετία πανδημίας που δοκίμασε τα όρια της ανθρωπότητας, εν καιρώ ενός πολέμου με χιλιάδες θύματα μετά την εισβολή μιας Ορθοδόξου χώρας σε μια άλλη και ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή, με τους Χριστιανούς να νηστεύουν και σήμερα να ψάλλουν τους Α Χαιρετισμούς της Παναγίας, κάποιοι κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια εις βάρος των Χριστιανών, επιλέγουν να εξευτελίσουν το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφήσεις σε περιοδικά.

Με βαση το νομικό τμήμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη εναντίον του κου Παντελή Καναράκη και ζητούμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού».

ΑΘΗΝΑ, 11 Μαρτίου 2022
π. Θεόφιλος Σκλάβος
π. Λ. Αρμενιάκος
π. Σπυρίδωνας Φωκάς
π Τιμόθεος Λύτρας
π Σπύρος Μαράντος
π Γεώργιος Νικάνδρου


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Περσεφόνη Παπαδάκη
Περσεφόνη Παπαδάκη
Τι ακούν τα αυτάκια μου και βγάζουν φλόγες και τι βλέπουν τα ματάκια μου και αλληθωρίζουν… Ελλάς το μεγαλείο σου!

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο