Όταν οι φόροι μας στην ΕΡΤ γίνονται εμετικό «Φόρτσα πατρίδα». 13.840 ευρώπουλα, πληρωμένα φίλε συμπολίτη από σένα κι από μένα.

8176 Views
Όταν οι φόροι μας στην ΕΡΤ γίνονται εμετικό «Φόρτσα πατρίδα». 13.840 ευρώπουλα, πληρωμένα φίλε συμπολίτη από σένα κι από μένα. Όταν οι φόροι μας στην ΕΡΤ γίνονται εμετικό «Φόρτσα πατρίδα». 13.840 ευρώπουλα, πληρωμένα φίλε συμπολίτη από σένα κι από μένα.


Δεν ξέρω πόσοι άλλοι εκτός από μένα που έπεσα τυχαία, έχετε δει το εν λόγω έκτρωμα του «διασκεδαστή» Γιάννη Ζουγανέλη και της θλιβερής παρέας του στην ΕΡΤ. Είμαι όμως σίγουρη ότι πρόκειται για ελάχιστους, διότι αφενός η ΕΡΤ έχει μακριά παράδοση - εθισμό στα πολικά νούμερα τηλεθέασης και στα παλιά της παπούτσια η απήχηση των εκπομπών της, του στυλ «να κι αν αρέσει, να κι αν δεν αρέσει!»…. αφετέρου, όσοι τυχαία πέσατε όπως εγώ- καθότι η «προώθηση» εκπομπών για το κρατικό κανάλι είναι άγνωστη λέξη ακόμα και για αξιόλογα προγράμματα- είναι πολύ λογικό να θέλετε να προστατέψετε τον εαυτό σας από την απόλυτη ξεφτίλα, οπότε… ό,τι πιάνει το κλάσμα δευτερολέπτου στο ζάπινγκ, κι αυτό αποστρέφοντας το βλέμμα από την οθόνη!
 
Προσωπικά άντεξα για λίγα λεπτά τρεις φορές, καθώς την πρώτη ήταν αδύνατο να πιστέψω στα μάτια και τα αυτιά μου, έμεινα με το στόμα ανοιχτό και είπα «ΔΕΝ μπορεί να είναι αυτό το επίπεδο της εκπομπής, ίσως έπεσα σε άτυχη στιγμή, ίσως ψάχνουν ακόμα το κόνσεπτ, ίσως είναι ανέτοιμοι, ίσως…», παρότι δεν έχω σε καμία υπόληψη τον Ζουγανέλη και τις «καλλιτεχνικές ιδέες» του, που μεταξύ μας, πιο θολή κι αλλοπρόσαλλη ταυτότητα καλλιτέχνη δεν έχω συναντήσει… Διότι άλλο «πολυσχιδής» κι άλλο «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν». Ωστόσο, παρ’ όλα αυτά, το δείγμα που εισέπραξα και με χτύπησε κατακέφαλα σαν κεραμίδα, δεν ανταποκρινόταν ούτε καν στο δικό του αφελές, κακόγουστο επίπεδο… ήταν πολύ πιο κάτω, και γι αυτό προσπάθησα να βρω κάποιο στοιχειώδες άλλοθι!
 
Με συνέπεια όταν το ξαναπέτυχα, έμεινα συνειδητά από περιέργεια, μήπως την πρώτη φορά τους αδίκησα και μετά από κάποιες εκπομπές το «βρήκαν», έστω αξιοπρεπώς... αυτό όμως που βρήκαν ήταν η απόλυτη γελοιότητα και παρότι δεν διατηρούσα πλέον την παραμικρή ελπίδα για βελτίωση, πάνω σε μια κρίση μαζοχισμού, έκανα και το τρίτο απονενοημένο, έτσι για την τελική επιβεβαίωση και εννοώ των προσωπικών μου αντοχών! Οι οποίες στο δεκάλεπτο με εγκατέλειψαν κι όταν ένιωσα το εγκεφαλικό να πλησιάζει απειλητικά, πάτησα το σωτήριο κουμπί, κι ας έπεσα πάνω στον γλυκανάλατο Αθερίδη και τις σελέμπριτυ- αθλοπαιδειές του. Που τη δεδομένη στιγμή φάνταζαν σαν όαση στην έρημο, σαν σανίδα σωτηρίας στον φουρτουνιασμένο ωκεανό, σαν φως σε κατασκότεινο τούνελ!
.
 
Για τέτοια απελπισία μιλάμε! Και μόνο όποιος έχει το κουράγιο να παρακολουθήσει έστω ένα δεκάλεπτο από το άθλιο κατασκεύασμα με τίτλο «Φόρτσα πατρίδα» (ζουγανελίστικο λογοπαίγνιο- και καλά), θα μπορέσει να καταλάβει το μέγεθος του ξεπεσμού για εκπομπή κρατικής τηλεόρασης. Ένας ανεκδιήγητος αχταρμάς- καρκατσουλιό, όπου στριμώχθηκε ό,τι πιο γελοίο, φτηνιάρικο, παιδαριώδες, παρωχημένο, ανέμπνευστο θα μπορούσε να κατεβάσει η (άδεια) κούτρα των δημιουργών του αίσχους, και ΑΥΤΟ το έκτρωμα «αξιολόγησε» το κρατικό κανάλι ότι μπορεί να φιλοξενηθεί στον προγραμματισμό του, πληρωμένο με λεφτά των φορολογούμενων πολιτών!!! Ένα επίπεδο που δεν συναντάς ούτε στο πιο ανόητο stand up της πλάκας, ούτε στις πιο γελοίες σχολικές φάρσες, ούτε καν στις κρυάδες του πιο ξενέρωτου της παρέας, η κρατική τηλεόραση της… «κουλτούρας», έκρινε ότι αξίζει να το «προσφέρει» στους τηλεθεατές- χορηγούς της, προσβάλλοντας χυδαία τη νοημοσύνη ακόμα και καθυστερημένου, συν κάθε έννοια αισθητικής και αξιοπρέπειας.
 
Μεταφράζοντας την (ήδη πληρωμένη) «προσφορά» στο κυνικό: «φάτε στη μάπα ηλίθιοι ό,τι μας βρέθηκε κι αν σας κάτσει βαρύ στο στομάχι, σόδα για τη χώνεψη! Ο βαρβάτος μισθός μας μια φορά, δεν κινδυνεύει από τις προτιμήσεις σας!» Διότι ΔΕΝ μπορεί οι «ειδικοί προγράμματος» του καναλιού να είδαν περί ποιας μεγαλειώδους αηδίας πρόκειται και να «ευθύμησαν» ή να είπαν «Ουάου, μα τί έμπνευση, φέρτε αμέσως να υπογράψουμε», γιατί τότε το πρόβλημά τους είναι πολύ σοβαρότερο και χρήζει άμεσης επέμβασης, αφού φυσικά απομακρυνθούν από θέσεις ευθύνης ως επικίνδυνοι. Όχι ότι αποκλείουμε τη γενικότερη εγκεφαλική ανεπάρκεια- άλλωστε τελευταία έχουμε εθιστεί σε αυτήν- ωστόσο, το πιθανότερο είναι η πλήρης αναισθησία για την ποιότητα των «παρεχομένων υπηρεσιών», ίσως σε συνδυασμό με το ανωτέρω, για πιο… εκρηκτικό μείγμα!
 
Κατά την πάγια δημοσιουπαλληλική νοοτροπία του «μήνας μπαίνει- μήνας βγαίνει… ξύνοντας ολημερίς», δεν έχουν κανένα λόγο στο κρατικοδίαιτο κανάλι να ασχοληθούν με την ποιότητα και περιεχόμενο των προγραμμάτων και μάλιστα των ψυχαγωγικών, σαφώς υποδεέστερων κατά την κρίση των κομπλεξικών κρετίνων από τα ενημερωτικά ή εκπαιδευτικά με το ανάλογο «κύρος» και «πρεστίζ». Εν προκειμένω τους έλειπε από τη σούπα μια σατιρική- χιουμοριστική εκπομπή, κι αφού ο βλάκας τηλεθεατής θέλει αντί υψηλής κουλτούρας να χαχανίζει με τα χάλια του… πέτα του στη μούρη τον «γελαστικό» Ζουγανέλη που είναι βολικός και πρόθυμος κι άστον να βολοδέρνει. Άλλωστε ως «κρατικά στελέχη» έχουν γερά δεμένο τον γάιδαρο, δεν πρόκειται να λογοδοτήσουν πουθενά ή να τους ζητηθεί ευθύνη για τα ανύπαρκτα νούμερα γενικώς όπως στην ιδιωτική τηλεόραση- φτου, μακριά απ’ τον κόρφο τους! Σιγά μη σπαταλούν εργατοώρες και φαιά ουσία (λέμε τώρα) για να αξιολογούν την ποιότητα μιας (πφ!) γελαστικής εκπομπής. Αρκεί να μη σατιρίσει τίποτα «επικίνδυνο», γιατί τότε θα πέσουν κεφάλια.
 
Και κάπως έτσι, έκαστο επεισόδιο της απαράδεκτης γελοιότητας κοστίζει παρακαλώ 13.840 ευρώπουλα, πληρωμένα φίλε συμπολίτη από σένα κι από μένα! Για να (ΜΗ) βλέπουμε και να (ΜΗΝ) ακούμε τον βασιλιά της φαιδρότητας Ζουγανέλη και το παρεάκι του- μεταξύ τους και η Τζόυς Ευείδη που εκτιμούσαμε - να μας υποτιμούν αισχρά, επιδιδόμενοι σε πανηλίθιες  φάρσες του προηγούμενου αιώνα, σε κρυάδες να σου σηκώνεται η τρίχα, σε «αστεία» που ούτε απελπισμένος σκάει χαμόγελο, σε φτηνιάρικα καρναβάλια για τα πανηγύρια… με «καλλιτεχνικό επιμελητή»(!) του καρακιτσαριού τον  Ζουγανέλη (ποιον άλλον!), συναυτουργό επίσης στα άθλια κείμενα μετά των φωτισμένων εγκεφάλων Μιχάλη Ανθή και Νίκου Κεραμίδα. Άξιος ο μισθός τους από τον κρατικό κορβανά! Άλλωστε ο γλοιώδης βασιλιάς της φαιδρότητας και αμετροέπειας, δεν είναι αχάριστος... μπορεί να στήριξε λυσσαλέα ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί στη συνέχεια να μετάνιωσε δηλώνοντας απογοητευμένος, όμως τώρα με τη συνεργασία ξαναβρίσκει να πει καλά λόγια και να χαϊδέψει εκεί που πρέπει… αν μη τι άλλο, ξέρει να τιμά το χέρι που του δίνει  παντεσπάνι…
 
Όσο για σένα δύστυχε τηλεθεατή της ΕΡΤ που τρως παξιμάδι για να ανταποκριθείς σε ανελέητα χαράτσια σαν αυτό στο κρατικό κανάλι, βολέψου «ανταποδοτικά» μεταξύ  άλλων παπαριών και με μια «Φόρτσα πατρίδα»… έτσι για να στανιάρεις από την πολλή κουλτούρα και να έρθεις στα ίσα σου! Κι όπως είπαμε, αν σου ανακατεύει το στομάχι, σόδα για τη χώνεψη! Κι αν σου καίει το μυαλό η διαχείριση των φόρων σου… μια λοβοτομή να ξεμπερδέψεις μια και καλή! Μήπως και που το έχεις το ρημάδι, βοηθάει σε κάτι;

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Πίτσα Στασινοπούλου
Πίτσα Στασινοπούλου

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή