Πασχαλινά μεθεόρτια της άπαιχτης «ελληνοφρένειας»….

4361 Views
Πασχαλινά μεθεόρτια της άπαιχτης «ελληνοφρένειας»…. Πασχαλινά μεθεόρτια της άπαιχτης «ελληνοφρένειας»….

 

 Γράφει για την Κουλτουρόσουπα.

.
Θαρρώ ότι το επόμενο που εμπεδώσαμε άπαντες, βεβαίως μετά τη… χρήση της κεταμίνης, τη σχέση Ρούλας-Μάνου και τις απόκρυφες σκέψεις του Πούτιν, είναι το τσιτάτο «μετά από δύο χρόνια πανδημίας θα γιορτάσουμε κανονικό Πάσχα», με το οποίο εδώ και δίμηνο κάθε δελτίο που σέβεται τον εαυτό του και τον καλοπληρωμένο ρόλο του μας γάνωνε εμμονικά τον εγκέφαλο… που λες, σώνει επιτέλους, το ξέρουμε, το καταλάβαμε, το ζήσαμε στο πετσί μας, δεν χρειάζεται η αυτιστική επανάληψη για να πειστούμε! Ναι οκέυ, θα κάνουμε «κανονικό» Πάσχα με μέτρα προφύλαξης, μάσκες και τεστ, αλλά μας επέτρεψαν να πάμε στην εκκλησία, να πάμε στο χωριό, να σουβλίσουμε με παρέα χωρίς μετρημένα κεφάλια, να αγκαλιάσουμε συγγενείς και φίλους, καθότι θα ήταν κομματάκι γελοίο να επέβαλαν περιορισμούς λόγω… συναχιού που εκφυλίστηκε ο κορωνοϊός, άσε που δεν γίνεται να εγκαινιάζεις τουριστική περίοδο και να μαντρώνεις τους ιθαγενείς, έτσι δεν είναι;

Βέβαια με τη φετινή «απελευθέρωση» συνέπεσε και μια ακρίβεια- φωτιά σταμπατζάκια μας, να μη σβήνει ούτε με κάνουλα!Τα πάντα όλα στο θεό κι ο μισθός με το ζόρι να βγάζει το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, μετά μη τον είδατε, μη τον απαντήσατε, άφαντος! Φτώχεια καταραμένη για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού που τη βγάζει με επιδόματα της συμφοράς, με δανεικά κι αγύριστα, με φέσια απανταχού, με μοιρολόγια και μιζέρια και λες μα τί γκαντεμιά ρε γαμώτο! Να μπορείς μετά από δυο χρόνια αποκλεισμού, επιτέλους να ταξιδέψεις, και τα ρημάδια να μη φτάνουν  ούτε για βόλτα με μοτοσακό, καθότι τα καύσιμα απλησίαστα και μόνη ελπίδα καμιά ποδηλατάδα ή καβάλα σε ζωντανό… τουλάχιστον λες, ο αέρας ο κοπανιστός για τις ρόδες ποδηλάτου είναι (ακόμα) τζάμπα, κι όσο για τον σανό του ζωντανού, περισσεύει μπόλικος απ’ αυτόν που μπουκώνουν κι εμάς, άρα έξοδα μηδέν…Λοιπά ταξίδια σε χωριά και νησιά, με αμάξια και βαπόρια, ούτε  στο πιο τρελό όνειρο και τζάμπα η  απελευθέρωση! Στο μπαλκόνι ξανά μανά, άντε στην αυλή του γείτονα στην καλύτερη- αν δηλαδή περισσέψει για κανά κοψίδι ή κανά κεφτέ…



Λογικές συνέπειες μιας ζόρικης κατάστασης που σφίγγει σαν θηλιά τον λαιμό και σηκώνεις τα χέρια ψηλά, οικτίροντας την τύχη σου τη μαύρη… ΟΧΙ όμως στην Ελλάδα της «ελληνοφρένειας» με ντοκτορά στη λογική του παραλόγου! Διότι ακούς  στα δελτία  «είναι γεγονός ότι η ακρίβεια στα καύσιμα και η οικονομική κρίση επηρέασε σοβαρά τις μετακινήσεις των πολιτών για το Πάσχα, ενώ τα πλοία για τα νησιά αναχωρούν με πληρότητα 100%, στα διόδια παρατηρείται το αδιαχώρητο και οι τουριστικοί προορισμοί δηλώνουν πληρότητα  100%»!!! Όλο αυτό το σχιζοφρενικό μέσα στην ίδια πρόταση ρε φίλε! Που λες, άραγε ακούει το βλήμα τί εκφωνεί;; Καταλαβαίνει τί διαβάζει;; Έχει συναίσθηση της παρανοϊκής αντίφασης που τρελαίνει;; Διότι αν με την «ακρίβεια που επηρέασε σοβαρά» οι πληρότητες έφτασαν το 100%, αν ΔΕΝ υπήρχε, πού ακριβώς θα έφταναν, στο 200%, στο 300%;;; Τα καράβια θα φόρτωναν διπλάσιους στ’ αμπάρια μέχρι βουλιάγματος και τα ξενοδοχεία θα φιλοξενούσαν τριπλάσιους σε ταράτσες κι αποθήκες;;; Ο θεός μας φύλαξε δηλαδή και η κρίση… συγκράτησε την πληρότητα οριακά στο 100% να μην έχουμε τα χειρότερα και κλαίμε κόσμο!



Ο οποίος κόσμος, η κλάψα- κλάψα αλλά και η χλιδή- χλιδή, με μαγικά ακατάληπτα που μόνο η φυλή μας κατέχει και κρατά σαν επτασφράγιστο μυστικό που θα πάρει στον τάφο! Όπου από τη μια οι πάντες  οδύρονται για την ανέχεια, τον άφαντο μισθό, τα χρέη, το λειψό φαί, το απλήρωτο ρεύμα, το παγωμένο σπίτι, σε σημείο να βάζει τα κλάματα το κοριτσάκι με τα σπίρτα που κατά τα λεγόμενα μπροστά τους φαντάζει κροίσος, και από την άλλη δώστου ταξίδια και καλοπέραση και πληρότητες 100%, να μη βρίσκεις πασχαλιάτικα ούτε κατάρτι ελεύθερο σε πλοίο, ούτε κοτέτσι διαθέσιμο σε κατάλυμα, ούτε σκαμνάκι να κάτσεις σε ταβέρνα! Και μη ρωτάς πώς γίνεται! Εδώ κοτζάμ επιστήμονες που το ψάχνουν, έχουν σκίσει πτυχία, έχουν κόψει φλέβα, έχουν πάρει τα βουνά… κι αυτό επειδή στη μέση της έρευνας σαλτάρουν, ενώ σίγουρα αξίζει να αντέξουν μέχρι τέλους, παρά το μεγάλο ρίσκο, διότι μπορεί να προκύψει η ανακάλυψη του αιώνα, που τί να μας πουν τα κινέζικα κορωνο-γατάκια! Εδώ μιλάμε για θαυματουργά γονίδια με απίθανες δυνατότητες!



Και κάπως έτσι μαγικά και συνοδεία κλαψουρίσματος με απαραίτητο σεκόντο από τα κανάλια,ολοκληρώθηκε η μαζική φυγή των «εξαθλιωμένων» εκδρομέων του Πάσχα, τιγκάροντας λόγγους και ραχούλες και λιμάνια, αφού βεβαίως προμηθεύτηκαν και πάλι με το γλαφυρό κλαψούρισμα, αμνοερίφια- κοκορέτσια- κοντοσούβλια συν καφάσια σόδες για τη χώνεψη από το φαγοπότι μέχρι σκασμού… άλλωστε η φτώχεια θέλει καλοπέραση και δεν θα διαψεύσουμε ξαφνικά το παραδοσιακό ρητό, ούτε θα στερήσουμε το φουμπού από τις γιορτινές σέλφις με τη σούβλα! Διότι τί άλλο μας έμεινε;;Ο αποψυγμένος Γαϊτάνος που βάλε- βγάλε από την κατάψυξη στο τέλος θα πάθουμε δηλητηρίαση από το αλλοιωμένο προϊόν;; Ή τα τηλεοπτικά μπουζουκομάγαζα της παρακμής, λες κι έχουν τάμα κάθε Πασχαλιά να μας πετάνε στη μάπα ό,τι ληγμένο κυκλοφορεί στην πιάτσα κι όποιον πικραμένο είδε φως και μπήκε άδοντας περί καψούρας;;; Ή οι καμένες επαναλήψεις προ Χριστού που μας φλομώνουν πασχαλιάτικα και δεν θυμούνται ούτε αυτοί που έπαιζαν;; Ή μήπως η «Ρουλιάδα» σε συνέχειες για την κρίσιμη ενημέρωση πώς πέρασε το Πάσχα η φυλακισμένη, αν έκανε Ανάσταση, τί λαμπάδα κράτησε, αν τσούγκρισε αυγό, αν έφαγε κατσίκι και λοιπά καθοριστικά;; Να μας λείπει το βύσσινο, δεν θα πάρουμε, γκώσαμε!



Θα πάμε ένα ωραίο ταξιδάκι με τα μαγικά μας κόλπα και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν για το «πού τα βρήκαμε» εν μέσω αφραγκίας, λες και του ζητήσαμε δανεικά… θα φωτογραφηθούμε ποικιλοτρόπως να τιγκάρουμε το προφίλ μας, να σκάσουν από ζήλεια οι φτωχοί οχτροί μας… θα σουβλίσουμε ό,τι σουβλίζεται και θα ντερλικώσουμε δίχως αύριο  παρέα με τις σόδες, διότι  μετά θα ανεβάσουμε και τα mustκλισέ αστειάκια με «κιλά ελέφαντα», «ζυγαριές που κλατάρουν»,  «παντελόνια που δεν κουμπώνουν» κλπ., καθότι κατά βάθος Πάσχα σημαίνει «η γιορτή του κοιλιόδουλου» και κάτι ψιλά περί Θείου Δράματος είναι απλά γαρνιτούρες για πρόσχημα… Απόδειξη η φετινή Ανάσταση που ΠΙΟ βουβή, υποτονική, σχεδόν ανύπαρκτη ΔΕΝ ματάγινε! Ζήτημα να έσκασαν 5-6 βεγγαλικά για δευτερόλεπτα, όσο ήχησαν και οι καμπάνες στον περίβολο και στις 12.15 η απόλυτη μούγκα! Σε σημείο όσοι έμειναν σπίτι, αν δεν άκουγαν από το χαζοκούτι το «Χριστός Ανέστη», χαμπάρι δεν θα έπαιρναν για το γεγονός που άλλοτε δονούσε το σύμπαν και ειδικά πρόπερσι, επί πρώτης καραντίνας επέφερε απίστευτο χαλασμό από… παράκρουση βεγγαλικών να κάνουν τη νύχτα μέρα, καμπάνες στη διαπασών, κόρνες, πυροβολισμούς, σειρήνες, τρελός χαμός μιας ώρας και βάλε!


Φέτος εκκωφαντική βουβαμάρα… προφανώς γιατί οι έγκλειστοι απελευθερώθηκαν, δραπέτευσαν από τα αστικά κέντρα, απαλλάχθηκαν από την καταπίεση, εξέλειπε η αιτία «αντίδρασης» και βρήκαν προσωπικούς τρόπους «εκτόνωσης», οπότε σιγά μην ασχοληθούν με αναστάσιμους πανηγυρισμούς… Η εγκόσμια ζωή εκεί έξω περιμένει καρτερικά εδώ και δυο χρόνια δράση να αναπληρώσει το κενό και επ΄αυτού πώς να τους αδικήσω, έστω κι αν η ουσία χάνεται στη μετάφραση… απλά θέλω βρε αδερφέ να μου μαρτυρήσουν τα μαγικά τους κόλπα, αυτό είναι όλο!

Φωτογραφικό υλικό






Αρθρογραφος

Πίτσα Στασινοπούλου
Πίτσα Στασινοπούλου

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
In TempoThess με τις υπέροχες Fortissimo | Interview
με 0 Σχόλια 2198 Views

Μετρούν αναρίθμητες εμφανίσεις και χαίρουν μεγάλης δημοφιλίας. Η χαρισματική σκηνική τους παρουσία, καθώς και η μοναδική τους ικανότητα να συνδυάζουν ετερόκλητα μουσικά ακούσματα διαμορφώνουν επί σκηνής ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα! Οι Fortissimo μιλούν στο TempoThess της Βένιας Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα. 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο