Αντιδράσεις του Fix Factory of Sound για τα «κάγκελα». Επιστολή διαμαρτυρίας προς Κουλτουρόσουπα.
Αντίδραση προκάλεσε η δημοσίευση της Κουλτουρόσουπας «Τα ΚΑΓΚΕΛΑ του Fix factory of sound, η αλλιώς της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβεντο… γεννημένους, Χαρούλη μου…» στους υπεύθυνους του συναυλιακού χώρου Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης.
.
Πρόθεση μας στα 8 χρόνια παρουσίας μας στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, δεν είναι ούτε να προσβάλουμε, ούτε να βρίζουμε, ούτε να κιτρινίζουμε, ούτε να καιροσκοπούμε εις βάρος κανενός καλλιτέχνη, ούτε κανενός χώρου ψυχαγωγίας εφόσον δεν δίνουν οι ίδιοι ποικιλότροπος το δικαίωμα να ασχοληθούμε μαζί τους. Αυτά μακριά από εμάς. Άλλος είναι ο σκοπός και άλλη η δουλειά μας, το καλλιτεχνικό έργο, ο πολιτισμός γενικότερα. Γεγονός που έχουμε αποδείξει πολλαπλά με τις εκατοντάδες πια δημοσιεύεις οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων εχουν και την αποδοχή του αναγνωστικού κοινού που μας επισκέπτονται κατά χιλιάδες καθημερινά.
Η «Κ» στηρίζει απόλυτα όλους τους συντάκτες της άσχετα αν η Διεύθυνση δεν συμφωνεί πάντα με τις επιλογές των θεμάτων τους καθώς εχουν το ελεύθερο να εκφράζονται μέσα από τον γραπτό τους λόγο δημόσια και επώνυμα. Εν προκειμένου, η κυρία Καμενίδου αποτελεί μια από τις νέες μας κορυφαίες αρθρογράφους με σθένος, αντίληψη και γνώση και δεν υπήρξε κανένας απολύτως δόλος στο συγκεκριμένο δημοσίευμα.
Όσο για τις φωτογραφίες –η μία φωτογραφία δηλαδή- που δεν χαρακτηρίσαμε ποτέ «Γκουαντάναμο», πως θα υποστηρίζαμε κείμενο χωρίς μια εικόνα που να βεβαιώνει το γεγονός.
Θεωρούμε, τέλος, λήξαν το θέμα, καταλήγοντας από πλευρά μας ότι με τον συγκεκριμένο χώρο δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα, καθώς και με τους συγκεκριμένους ανθρώπους που διαχειρίζονται επιτυχημένα το χώρο τους και η μέχρι τώρα συνεργασία μας υπήρξε άψογη. Σαφώς κατανοούμε την δυσαρέσκεια τους.
Παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας προς την «Κ» αυτούσια όπως οφείλουμε.
“Κ”
“Θα θέλαμε για αρχή να ξεκαθαρίσουμε πως η συνεργασία μας με το site Kulturosupa.gr αλλά και προσωπικά με τον διαχειριστή του κύριο Τσιρόγλου είναι άψογη και με αμφίδρομο σεβασμό.
Από εκεί και πέρα όμως θα θέλαμε να σταθούμε στο παρόν δημοσίευμα, καθώς εκπροσωπώντας το συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο αισθανόμαστε θιγμένοι για τη διατύπωση συγκεκριμένων εκφράσεων.
Καταρχήν όσοι έχουν έρθει στις δεκάδες συναυλίες που οργανώσαμε σε μόλις 1,5 χρόνο λειτουργίας μας, αν μη τι άλλο γνωρίζουν πως βρισκόμαστε πολύ μακριά από τη λογική των “βαρβάτων” χρεώσεων ανά άτομο και των υποχρεωτικών μπουκαλιών.
Για αυτό και η μοναδική επιβάρυνση των καθήμενων σε σχέση με τους ορθίους, στις εμφανίσεις του Γιάννη Χαρούλη ήταν ένα ποτό.
Σε ποιο ακριβώς “διαχωρισμό πλουσίων και φτωχών” αναφέρεστε λοιπόν κα Καμενίδου;
Τα όποια διαχωριστικά από εκεί και πέρα εξυπηρετούν στοιχειωδώς την εύρυθμη λειτουργία του χώρου, χωρίς να δημιουργείται οποιαδήποτε διάκριση. Οι κάτοχοι εισιτηρίου ορθίων στο Fix Factory of Sound βρίσκονται στα πλάγια της σκηνής, σε απόσταση αναπνοής από τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, ενώ έχουν αντίστοιχα στη διάθεση τους σκάλες για άμεση πρόσβαση στην έξοδο, το μπαρ και τις τουαλέτες.
Θεωρούμε λοιπόν ότι οι φωτογραφίες τύπου “Γκουαντάναμο” που δημοσιεύτηκαν, αν μη τι άλλο μας αδικούν.
Για να ολοκληρώνουμε. Σεβόμαστε το δημοσιογραφικό δικαίωμα και τους συνεργάτες μας, τους οποίους θεωρούμε αναπόσπαστο κομμάτι της επιτυχίας μας, παρά τη σύντομη λειτουργία μας, όπως εξίσου σεβόμαστε το δικαίωμα στη κριτική ακόμη και αν δεν είναι θετική. Τα λάθη εξάλλου είναι αναπόφευκτα, αρκεί να μην επαναλαμβάνονται.
Από εκεί πέρα όμως ο έμπειρος δημοσιογράφος ξεχωρίζει από τον άπειρο και καιροσκόπο, στην επιτυχία του να διατυπώνει την όποια κριτική χωρίς να προσβάλλει και να “κιτρινίζει” το ρεπορτάζ που δημοσιεύει. Και αυτό θεωρούμε πως έγινε στο συγκεκριμένο κείμενο.
Με εκτίμηση και στη διάθεση σας για όποιες διευκρινίσεις, η ομάδα του Fix Factory of Sound.