ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ! ΒΑΛΤΕ TO ΜΑΓΙΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ VOILA!
Μπήκε - επισήμως τουλάχιστον - το καλοκαίρι, η λατρεμένη εποχή του χρόνου όπου τα περιοδικά μας βομβαρδίζουν με δίαιτες εξπρές, αποτοξινωτικούς χυμούς, ταχύρυθμα προγράμματα γυμναστικής ειδικά σχεδιασμένα για εμάς τις γυναίκες, ώστε να μπορέσουμε σε χρόνο μηδέν να αποκτήσουμε ‘σώμα για παραλία’.
Έφτασε, λοιπόν, η κατάλληλη εποχή του χρόνου να αναφωνήσουμε όλες μαζί: «Δεν υπάρχει ‘σώμα για παραλία’!»
Για να αποκτήσετε σώμα για παραλία, το μόνο που χρειάζεστε είναι να βάλετε ένα μαγιό που σας αρέσει και voilà!
.

Εννοείται ότι δεν υπάρχει τίποτε κακό στο να θέλει κανείς να είναι υγιής, αλλά όλο αυτό το κόνσεπτ του «σώματος για παραλία» είναι εξοργιστικό. Ποιος θα κρίνει ποια σώματα αξίζουν να ντυθούν με δυο κομμάτια από λύκρα, τα οποία όλως τυχαίως ποτέ δεν ταιριάζουν απόλυτα στο σώμα, συνήθως γίνονται διαφανή όταν βραχούν και είναι πολύ πιθανό να γλιστρήσουν και να πέσουν όταν χοροπηδάμε μέσα στον νερό;
Μπορείτε να φοράτε μπικίνι ή ό, τι άλλο μαγιό θέλετε ακόμη κι αν δεν έχετε χάσει εκείνα τα τρία κιλά, μόλις γεννήσατε, είστε εκ φυσικού σας πολύ αδύνατη, παραλείψατε να γυμναστείτε το πρωί ή φάγατε παγωτό για πρωινό. Όλη αυτή η καμπάνια για «σώμα παραλίας» δεν έχει σε τίποτε να κάνει με την προώθηση ενός πιο υγιούς τρόπου ζωής, διατροφής και άθλησης. Αντίθετα, τα πάντα έχουν να κάνουν με φτηνά κόλπα του μάρκετινγκ σχεδιασμένα ειδικά για να εκμεταλλευτούν τις γυναικείες ανασφάλειες που αφορούν σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος τα οποία συχνά πυκνά λαμβάνουν ένα δυσανάλογο ποσοστό προσοχής. Δεν προκαλεί, λοιπόν, καμία έκπληξη ότι σε πρόσφατες έρευνες σημειώνεται ότι η αγορά μαγιό κάνει τις γυναίκες να νιώθουν άγχος και μελαγχολία.
Δεν ήταν βέβαια πάντοτε έτσι τα πράγματα. Το μπικίνι εφευρέθηκε το 1946 και μέχρι τη δεκαετία του 1960 είχε γίνει σύμβολο γυναικείας απελευθέρωσης. Τότε, μερικά παραπάνω κιλά δεν αποτελούσαν πρόβλημα για καμιά γυναίκα, καθώς η εμμονή με τις δίαιτες ήταν περίπου μια δεκαετία μακριά. Πολύ αργότερα αυτό το σύμβολο σεξουαλικής απελευθέρωσης εξελίχθηκε σε ένα ακόμη σύνολο κανόνων για γυναικείο αυτοέλεγχο.
Χρόνια πλύσης εγκεφάλου έχουν αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι τους και στην πραγματικότητα το να φορά μια γυναίκα άνετα μαγιό είναι πιο εύκολο στα λόγια παρά στην πράξη, όσες φορές κι αν επαναλάβουμε ότι «κάθε σώμα είναι σώμα για παραλία». Υπό το φως αυτής της πραγματικότητας, σας δίνουμε μερικές χειροπιαστές αλήθειες να έχετε κατά νου, εάν αισθανθείτε ντροπή που το σώμα σας με μαγιό δε μοιάζει με αυτό της Μέγκαν Φοξ.
Τουλάχιστον το 90% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα, ένα τόσο υψηλό ποσοστό που κάνει κάποιους επιστήμονες να την εκλαμβάνουν σαν ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό του φύλου. Η πλειοψηφία των γυναικών (και των ανδρών) έχουν ραγάδες. Οι άνθρωποι σαν είδος διαθέτουν τρίχες στο σώμα τους. Και κάθε σώμα θα δείχνει διαφορετικό όσες κάμψεις κι αν κάνετε, όσα χιλιόμετρα κι αν τρέξετε. Κι αυτό έχει την ομορφιά του, έτσι δεν είναι;
Το κυριότερο: η ικανότητά σας να επωφεληθείτε από το καλοκαίρι και όλες τις χαρές που το συνοδεύουν δεν έχει σε τίποτε να κάνει με το τι μαγιό θα φορέσετε ή τις αναλογίες του σώματός σας: μπορείτε να χτίσετε παλάτια στην άμμο, να κάνετε βουτιές στην πισίνα, να φάτε παγωτό, να κάνετε μπάρμπεκιου, να κάνετε ηλιοθεραπεία (με μπόλικο αντηλιακό, εννοείται), να κάνετε απλωτές στη θάλασσα, να πάτε για ιστιοπλοΐα, να παίξετε βόλεϊ, να πάτε για κάμπινγκ, να χαζέψετε το ηλιοβασίλεμα και η λίστα δεν έχει τέλος.
Ποιο είναι, λοιπόν, το ηθικό δίδαγμα;
Φορέστε ό, τι σας κάνει να νιώθετε όμορφα και άνετα και καλό σας καλοκαίρι.