Άσχετες φωτογραφίες νιου σιζον

788 Views
Άσχετες φωτογραφίες νιου σιζον Άσχετες φωτογραφίες νιου σιζον

 ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ 2021/22

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης. 
.
Όλες οι προγραμματισμένες πρεμιέρες, αυτές που συνεχίζουν αλλά και αυτές που ετοιμάζουν βαλίτσες... να μας έρθουν...  
.
ΌΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ. 
.
Η πιο έγκυρη θεατρική ατζέντα της πόλης με συνεχή online ενημέρωση

Αποστολή δελτίων Τύπου προς ενημέρωση κοινού στο  kulturosupa@yahoo.gr

Νούμερο 1 στη μηχανή αναζήτησης της Google. 

Τελευταία ενημέρωση 23/11/202

..
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 22-28/11  - ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

-k-
  
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Η δεύτερη έκπληξη του έρωτα» του Μαριβώ.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, 21.00
 
Μια απαρηγόρητη Μαρκησία, που έχασε τον άντρα της έναν μήνα μόλις μετά τον γάμο τους. Η Λιζέτ, η πονηρή της υπηρέτρια. Ο εγκαταλελειμμένος απ’ την ερωμένη του Ιππότης. Ο Λουμπέν, ο αφελής υπηρέτης του. Ένας ερωτευμένος Κόμης που διεκδικεί τη Μαρκησία ενώ ο λογοτεχνικός της σύμβουλος, σταχυολογεί ψυχαγωγικά αναγνώσματα για να απαλύνουν τη μοναξιά της.
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου.
Ερμηνεύουν: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Γιώργος Καύκας, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Zωή Μυλωνά, Γιώργος Κολοβός.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00).

-k-
-
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Ελεύθερο Ζευγάρι» των Ντάριο Φο και Φράνκα Ράμε.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Σάββατο 27 Νοεμβρίου, 21.00
Είδαμε διαδικτυακά βαθμολογήσαμε με 6,2 και σχολιάζουμε εδώ

«Πόσο ανοιχτή μπορεί να είναι μια σχέση»; «Πόσο υποτάσσεται στις νόρμες μιας κοινωνίας συγκεκριμένων δομών και μέσα στα όρια της ταξικής πολιτικής κατάστασής»; «Γιατί ένας άνδρας δε μπορεί να έχει και γυναίκα και ερωμένη»; «Τι γίνεται όταν τελικά οι όροι αντιστρέφονται»;
 
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας.
Ερμηνεύουν: Γιάννης Σαμψαλάκης, Στέφανος ΠίτταςΣέργιος Σωτηρούδης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00).

-k-
 .

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Ι....

-k-
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» του Mitch Albom
- Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ ΜΙΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ "Κ" εδώ
.
Ο Μόρι σε μια φιλοσοφική κατάδυση στα αιώνια ζητήματα της αγάπης, του έρωτα και της συγχώρεσης, των ανθρώπινων σχέσεων και της οικογένειας κάνει μια ανατομία της ανθρώπινης ψυχής. Ο Μιτς θα επαναπροσδιορίσει τη δική του ύπαρξη και στάση ζωής και θα φανερώσει το εσωτερικό του φως, που πρώτος ο δάσκαλος του είχε διακρίνει. 
 
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης.
Ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Γιάννης Σαρακατσάνης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη: 19:00, Παρασκευή & Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00
 .  
-k-
 
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Η Δολοφονία του Μαρά» του Πέτερ Βάις.
Πρόκειται για μια παράσταση «θεάτρου μέσα στο θέατρο», με τους ήρωες που εν έτη 1964 να δίδουν ως τρόφιμοι του ψυχιατρικού ασύλου του Charenton το 1808, με την καθοδήγηση του Μαρκησίου Ντε Σαντ, παράσταση με θέμα την δολοφονία ενός εκ των πρωταγωνιστών της Γαλλικής Επανάστασης, του αρχιεπαναστάτη Ζαν Πωλ Μαρά, από την Σαρλόττα Κορνταί στις 13 Ιουλίου του 1973.
 
Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης.
Ερμηνεύουν: Κώστας Σαντάς, Δημήτρης Σιακάρας, Άννη Τσολακίδου, Μαριάννα Πουρέγκα, Ορέστης Παλιαδέλης, Δημήτρης Μορφακίδης, Θάνος Φερετζέλης, Δημήτρης Τσιλινίκος, Γιολάντα Μπαλαούρα κ.ά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00). 
 
-k-
 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Βαβυλωνία» του Βυζάντιου.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 7 και σχολιάζουμε εδώ
Στη λοκάντα ενός Χιώτη, στο Ναύπλιο το 1827, ένας Αρβανίτης τραυματίζει έναν Κρητικό και εξαφανίζεται. Το περιστατικό συμβαίνει μετά την επιτυχημένη έκβαση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, την ώρα που Έλληνες από διαφορετικά μέρη, έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο και γιορτάζουν τη νίκη. Ένας αστυνόμος προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση αλλά οι παράξενες ντοπιολαλιές θολώνουν τα γεγονότα με αποτέλεσμα οι ανακρίσεις να οδηγηθούν σε φιάσκο.
 
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος.
Ερμηνεύουν: Τάκης Χρυσικάκος, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κώστας Ίτσιος, Ηλίας Μπερμπέρης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Αλέξανδρος Μούκανος, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Λιθαρής, Γιώργος Σφυρίδης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
.
-k-
 
ΦΟΥΑΓΙΕ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΜΣ
«Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα.
Η Μπερνάρντα, μια μορφή ηγετική και μαζί τυραννική, έχοντας χάσει τον δεύτερο σύζυγό της, επιβάλει οκταετή εγκλεισμό στις θυγατέρες της. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσει την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς της, θέτει αυστηρούς κανόνες, όρους και όρια, στερώντας την ελευθερία τους.
 
Σκηνοθεσία:  Εύη Σαρμή.
Ερμηνεύουν: Μαρία Χατζηιωαννίδου, Λίλιαν Παλάντζα, Χρύσα Ζαφειριάδου, Μομώ Βλάχου, Ελένη Θυμιοπούλου, Ιωάννα Δεμερτζίδου, Χρυσή Μπαχτσεβάνη, Ιωάννα Παγιατάκη, Ελευθερία Αγγελίτσα, Μάρα Μαλγαρινού.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00).
.
-k-
.
ΆΡΑΤΟΣ
«Άδεια Πιάτα 2» του Βασίλη Τσικάρα.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,1 και σχολιάζουμε εδώ
Ο Δημήτρης ή για τους φίλους του…Μήτσος, είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας. Μότο του είναι «όχι άδεια πιάτα» και γι’ αυτό το λόγο προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη. Η ταβέρνα του αποτελεί σημείο συνάντησης για φίλους, αναξιοπαθούντες και παράξενους χαρακτήρες. Μετά το lockdown προσπαθεί…
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας.
Ερμηνεύουν: Σοφία Αϊβάζογλου, Μαρία Βαγιωνά, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Εύα Καντούρου, Αριστείδης Σιναπίδης, Βίκυ Τσιγαρά, Νάντια Φαλέγκα. 
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 (έως 21/11)

-k-

ΑΜΑΛΙΑ
«Στο λόφο με τα άλικα πεύκα» του Ούγκο Φόσκολο.
 Είδαμε βαθμολογήσαμε με 5,6 και σχολιάζουμε εδώ

Η παράσταση ακολουθώντας τα βήματα του νέου Τζιάκοπο που τον οδηγούν ανεπιστρεπτί σε μια λυτρωτική αυτοκτονία, θέλει να σκιαγραφήσει την εικόνα μιας εποχής και μιας κοινωνίας που δεν απέχει και πολύ από τη δική μας. Μιας κοινωνίας που θέτει τη λογική απέναντι στο συναίσθημα, τη μετριοπάθεια απέναντι στην αρετή και την ανικανότητα απέναντι στο πάθος..
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορτετζάτος.
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Δάγκαλης, Μαρία Αλεξανδρίδου, Άγγελος Γουγούσης.
 .
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη - Κυριακή στις 21:00 (έως 28/11)
.   
-k-
 
METROPOLITAN URBAN THEATER
«Το Κλάμα Βγηκε από τον Παράδεισο» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,8 και σχολιάζουμε εδώ
Η σύγκρουση δύο οικογενειών, της πάμπτωχης οικογένειας Μπισμπίκη και της βαθύπλουτης οικογένειας Δελαφράγκα, με αφορμή το ναυάγιο του πλοίου Τζέλα Δέλτα (που δεν είχε φουγάρα), φέρνει στο φως παλιές ιστορίες και κρυμμένα μυστικά. Στην δίνη αυτής της σύγκρουσης με φόντο την Αθήνα, εμπλέκονται μοιραίες γυναίκες, λαϊκά αγόρια, γάμοι σκοπιμότητος, χαμένα παιδιά, αδιάφθοροι δικηγόροι, κοσμικά κορίτσια.
 
Σκηνοθεσία:  Άγγελος Κουρέπης.
Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Κασιούμη, Μαρία Ράπαντα, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Δημήτρης Ελιάς, Μαρία Προδρόμου, Θωμαή Ουζούνη, Δημήτρης Μέξης, Άλκης Στασινός, Μάριος Τσικές, Δήμητρα Θεοδουλίδου, Ασπασία Δήμου κ.ά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15
.
-k-
.
ΤΑΦ
«Το Καθαρό Σπίτι» της Sarah Ruhl 
 
Μία οικιακή βοηθός που απεχθάνεται το καθάρισμα και ονειρεύεται να γίνει κωμικός. Μία πετυχημένη γιατρός που θέλει οι άλλοι να κάνουν όλα όσα πρέπει, χωρίς να τους το ζητάει. Μία αδερφή, νοικοκυρά, που λατρεύει τη σκόνη γιατί το ξεσκόνισμα την κάνει να νιώθει ότι προοδεύει. Ένας σύζυγος, επίσης γιατρός, που χωρίζει επειδή βρήκε την αδερφή ψυχή
 
Σκηνοθεσία:  Γλυκερία Καλαϊτζή.
Ερμηνεύουν: Άννα Σωτηρούδη, Νανά Παπαγαβριήλ, Ευγενία Παναγιωτίδου, Ειρήνη Σεβαστοπούλου, Κυριάκος Δανιηλίδης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00 (έως 28/11)
..
-k-
  
ΡΟ(ντίδης)
«Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου.
 
Ήρωας, ένας πλούσιος έμπορος, που ο αρχοντοξεπεσμός του τον κάνει να θέλει να φανεί καλύτερος από ότι γεννήθηκε, δηλαδή να γίνει αριστοκράτης, με αποτέλεσμα να τον ξαλαφρώνουν οι επιτήδειοι…. δάσκαλοι, ή να τον ¨χειροτονούν¨, ευτελίζοντας τον, με τίτλους και παράσημα.        
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Ροντίδης.
Ερμηνεύουν: Νίκος Ζώκας, Γιώργος Χατζαρίδης, Στέλλιος Σταυρίδης, Φένια Σαλούκα, Χριστίνα Νασιάδου, Στέλλα Αθανασιάδου, Πρόδρομος Ροντήρης, Κωνσταντίνος Κουτσοκώστας και ο Γιώργος Ροντίδης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 20:30
   
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Στα σκουπίδια» του Σάιμον Στίβενς.
Η Κάθυ, μια δεκαεπτάχρονη ανύπαντρη μητέρα, γνωρίζει τον Τζων, έναν σεσημασμένο διαρρήκτη. Τον ερωτεύεται παράφορα. Ονειρεύεται να αλλάξει τη ζωή της στο πλάι του. Φαίνεται πώς έχει δρομολογήσει τη μεγάλη αλλαγή στη μίζερη ζωή της, όμως τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν απροσδόκητη τροπή… 
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαυρόπουλος.
Ερμηνεύουν: Χρύσα Γούτου, Γιώργος Μιχαλάκος, Γιάννης Μονοκρούσος, Βικτώρια Παπαδοπούλου - Σισκοπούλου, Σμαράγδα Περόντση.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:15 (έως 7/12) 

-k-
  
ΑΥΛΑΙΑ
«Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη.
 
Η καταραμένη ερωτική ιστορία της Γκόλφως και του Τάσου. Η πένθιμη, αιμάτινη γραμμή που τους κυνηγά από τη γέννησή τους και η σκούρα πηχτή μοίρα που ξεχειλίζει από το κοινωνικό χάσμα που δημιουργούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Μια τραγωδία, όχι για βασιλιάδες και γέννες βασιλικές, αλλά για δυο παιδιά έρμαια μιας κοινωνικής σύμβασης που τους ρίχνει βίαια στο σκοτεινό πηγάδι μιας λυπημένης ιστορίας.
 
Σκηνοθεσία: Βαρβάρα Δουμανίδου.
Ερμηνεύουν: Βαρβάρα Δουμανίδου, Δημήτρης Βασιλειάδης, Αναστάσης Μαυρομιχάλης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Μαρία Σεμερτζίδου, Όλγα Καλαμάρα κ.ά.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη-Κυριακή 18-21 & Πέμπτη-Κυριακή 24-28 Νοεμβρίου, στις 21.00
.
-k-
  
ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ
«Το Ημερολόγιο Ενός Τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ.
Ο ήρωας προσκολλημένος στις νευρώσεις του και στις παγίδες της άγευστης ζωής του, φυλακισμένος στο «κελί» της ύπαρξης και της κοινωνικής του τάξης, αγωνίζεται να κατανοήσει τον εαυτό του και τον κόσμο. Η άρνησή του να αποδεχθεί την σκληρή πραγματικότητα, τον οδηγεί στην τρέλα, το μόνο ίσως καταφύγιο των υγιώς σκεπτόμενων ανθρώπων.
 
Σκηνοθεσία: Μαρία Μπαλτατζή.
Ερμηνεύουν: Μαρία Μπαλτατζή.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή 21:30 & Κυριακή 19.30
 
Ε  Ρ  Χ  Ο  Ν  Τ  Α   Ι
 
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 29/11-05/12
.
-k-
 
ΑΥΛΑΙΑ 
«Βelle Εquipe» του Grégory Reibenberg.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, 21:00

Το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στα χρονικά της Γαλλίας, κοστίζοντας τη ζωή σε 129 ανθρώπους. Μεταξύ των στόχων ήταν και το café Labelle équipe στο πολυσύχναστο 11ο διαμέρισμα του Παρισιού. Ο ιδιοκτήτης του, Grégory Reibenberg, επέζησε της πολύνεκρης επίθεσης. Όχι όμως η γυναίκα του και οι κοντινοί φίλοι και συνεργάτες του, η “όμορφη ομάδα” του. Η παράσταση τέμνει μια προσωπική τραγωδία με τη συλλογική πραγματικότητα της ανόδου της τρομοκρατίας, παραδίνοντάς μας τελικά έναν ύμνο στη ζωή και ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα κόντρα στη διαιώνιση του φόβου και του μίσους.
 
Σκηνοθεσία: Μάρθα Μπουζιούρη.
Ερμηνεύουν: Νικολίτσα Αγγελακοπούλου, Γιώργος Κισσανδράκης, Άννα Κλάδη, Βασίλης Λιάκος, Ρέα Σαμαροπούλου.

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη – Κυριακή, στις 21.00 (1 – 5/12)
.
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Bonsai. Ιστορίες για το βέλος του κόσμου» της Κλαίρης Χριστοπούλου.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, 21:15
Με τρυφερότητα για το βέλος του χρόνου, για το εφήμερο της ύπαρξης, μα πάνω από όλα, για τις έννοιες της αγάπης και της φροντίδας, η παράσταση σημαδεύει στην καρδιά και την ενσυναίσθηση των θεατών κάθε ηλικίας, προσπαθώντας να ανατρέψει τα στερεότυπα που συνοδεύουν την Τρίτη Ηλικία και παρεμβαίνοντας στον κοινωνικό αποκλεισμό των ηλικιωμένων.
 
Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου.
Ερμηνεύουν: Νατάσσα Αστρεινίδη, Χριστίνα Κοροβίλα, Δήμητρα Σταματίου.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Από Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου στις 21:15 (3,4,5,9,10,11,12,16,17,18,19,25,26/12) 

.
Π   Ρ  Ο   Σ   Ε   Χ   Ω   Σ
.
 .
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 6-12/12
.

-k-
  
ΑΜΑΛΙΑ
«Football» του Θανάση Τριαρίδη.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 6  Δεκεμβρίου, 21:15
 
Και στ’ αλήθεια, ξέρετε, το πιο μεγάλο ματς δεν το κέρδισε ούτε ο Πελέ, ούτε ο Μαραντόνα ούτε ο Μέσι που φεύγει σαν το νερό που κυλάει. Το κέρδισε κάποιος Αντόνιο Χοσέ Ποδέθες. Μην ψάχνετε στην μνήμη σας κανένας δεν τον ξέρει.
 
Σκηνοθεσία: Όλια Πανίδου.
Ερμηνεύουν: Αλεξάνδρα Σταμούλη.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, στις 21:00
-k-
  
ΑΥΛΑΙΑ
«Αρίστος του του Θωμά Κοροβίνη
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
 Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,3 και σχολιάζουμε εδώ
 
Εννέα χαρακτήρες που συνδέονται με τον Αριστείδη Παγκρατίδη, μέσα από τις χειμαρρώδεις, υποβλητικές εξομολογήσεις τους, μιλώντας διαφορετικές γλώσσες, ανάλογα με τα βιώματα, τον χαρακτήρα και τον ρόλο τους, συνθέτουν το προφίλ του Αρίστου.
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παπαγεωργίου.
Ερμηνεύουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Γιάννης Λεάκος, Ιωάννης Αθανασόπουλος.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρες 6 &13 και Τρίτες7 &14 Δεκεμβρίου στις 21:00
-k-
  
ΤΑΦ
«Φράνκυ και Τζόνι» του Τέρενς ΜακΝάλι.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ: Δευτέρα 6  Δεκεμβρίου, 21:30
 
Μια νύχτα, σε ένα μικρό διαμέρισμα της Νέας Υόρκης, τα σώματα δύο ανθρώπων ενώνονται, αναζητώντας καταφύγιο για τις πληγωμένες ψυχές τους. Αυτή τη νύχτα, ησερβιτόρα Φράνκυ , θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο παρελθόν, και ο «Ιππότης της Κουζίνας» Τζόνι, πρώην αλκοολικός και αποτυχημένος οικογενειάρχης, έχουν μία και μοναδική ευκαιρία: να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κάνουν μία νέα αρχή μαζί.
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Μιχαλάκος.
Ερμηνεύουν: Ιωάννης Καμπούρης, Χρύσα Γούτου.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21:30 (έως 29 Δεκεμβρίου)

-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Δυνατές φωνές» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.
 
Μια γυναίκα αντιμετωπίζει την ερωμένη του άντρα της σε ένα καφέ το 1880. Μια άλλη, αποχαιρετά τον έρωτα της ζωής της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τους τηλεφωνήματος το 1930. Μια τρίτη μιλά για το σκοτάδι της κακοποίησης και του βασανισμού της, το 2021. Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση με οδηγό τους μονολόγους του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.
 
Σκηνοθεσία: Μέμος Ρούσσος.
Ερμηνεύουν: Μαριλένα Καβάζη, Εύη Καρρά.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Δεκεμβρίου, στις 21:00  

.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ 2022
  
-k-
 
ΣΟΦΟΥΛΗ
«Άγουρα Κεράσια» του Μιχαήλ Άνθη.
ΠΡΕΜΙΕΡΑΔευτέρα 10 Ιανουαρίου, 21:00


Εκείνος γιατρός και πολλά υποσχόμενο κομματικό στέλεχος, εκείνη manager development σε πρόωρη απόσυρση, προκειμένου να αφοσιωθεί στην οικογένειά της και στην 15χρονη κόρη τους Μαρία. Πίσω, όμως, απ’ την ειδυλλιακή ησυχία, ένα τέρας καραδοκεί.
 
Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης
Ερμηνεύουν: Τάνια Τρύπη & Κωνσταντίνος Καζάκος.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Δευτερότριτα 29, 30 Νοεμβρίου, 6,7,13,14 Δεκεμβρίου στις 21:30
.
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Πέρασμα» της Δελίνας Βασιλειάδη, 
Δύο πρόσωπα ο Πέτρος και ο Λάζαρος (ονόματα συμβολικά;) και μια γυναικεία φιγούρα ανύπαρκτη για τα μάτια των θεατών, πανταχού παρούσα όμως για τους πρωταγωνιστές, λειτουργούν επί σκηνής. 
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης.
Ερμηνεύουν: Βασίλης Βασιλείου.
 .
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

.
-Κ-

Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν έως 14/05/2022 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022 Πληροφορίες ΕΔΩ 

Ένα φωτογραφικό πορτφόλιο χωρίς λόγια αλλά με εικόνες που απασχολούν την επικαιρότητα.

 

 
Αλλά μπορεί και όχι…
 
 
Το θέμα είναι, να είναι άσχετες μεταξύ τους.
 
Μα εντελώς λέμε… μέρος 8ο.

ΚΑΛΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ 2021/22

Πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων Θεσσαλονίκης. 
.
Όλες οι προγραμματισμένες πρεμιέρες, αυτές που συνεχίζουν αλλά και αυτές που ετοιμάζουν βαλίτσες... να μας έρθουν...  
.
ΌΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ. 
.
Η πιο έγκυρη θεατρική ατζέντα της πόλης με συνεχή online ενημέρωση

Αποστολή δελτίων Τύπου προς ενημέρωση κοινού στο  kulturosupa@yahoo.gr

Νούμερο 1 στη μηχανή αναζήτησης της Google. 

Τελευταία ενημέρωση 29/10/202

.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 25-31/10ΝΕΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ  
. 
-k-
  
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Τέταρτη Διάσταση» του Γιάννη Ρίτσου.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, 21:00
Νύχτα, σκοτάδι βαθύ... Αναμετρήσεις, αγκυλώσεις, κοινωνικοί συμβιβασμοί, η μοίρα ως αναπόφευκτο, φθοροποιός χρόνος, αλλοιωμένα «εγώ», επιλογές και ιδεολογίες, νικητές και ηττημένοι ένα κουβάρι. Το φεγγάρι δεσποτικό: φωτίζει και σκοτεινιάζει τα πρόσωπα ανάλογα με τη ψυχολογική φόρτιση των πρωταγωνιστών. Τα αντικείμενα κάνουν επιφανές στο σήμερα το μακρινό χθες… είναι η κινητήριος δύναμη της συνειρμικής σκέψης… η άλλη του διάσταση… και..
 
Σκηνοθεσία: Πολυξένη Σπυροπούλου.
Ερμηνεύουν: Στέργιος Τζαφέρης, Δημήτρης Καρτόκης,Αίγλη Κατσίκη, Μάρα Τσικάρα, Πολυξένη Σπυροποούλου, Άννα Κυριακίδου, Ιορδάνης Αϊβάζογλου, Μάριος Μεβουλιώτης, Μελίνα Αποστολίδου, Ρούλα Παντελίδου.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
.   
-k-
.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«O Γυάλινος Κόσμος» του Τενεσί Ουίλιαμς.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 29 Οκτωβρίου, 21:00
 
Ο Τομ θυμάται στιγμές  της οικογενειακής του ζωής. Η Λόρα, η αδερφή του,  αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της ζωής βρίσκοντας καταφύγιο σε έναν μικρόκοσμο από  γυάλινα ζωάκια. Η  Αμάντα, η μητέρα τους, ελπίζει πως τα παιδιά της θα ζήσουν όπως η ίδια δεν κατάφερε ποτέ. Ο Τζίμ, ένας επισκέπτης στον οποίο στηρίζουν όλες τις ελπίδες τους,  θα τους απογοητεύσει.
 
Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης.
Ερμηνεύουν: Άννα Μάσχα, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Λένα Παπαληγούρα, Αναστάσης Ροϊλός.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 29/10: 9.00 μμ Σάββατο  30/10: 6.00 μμ & 9.00 μμ, Κυριακή 31/10 : 6.00 μμ
 
-k-
.
ΑΜΑΛΙΑ
«Ανθισμένες Μανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 5,4 και σχολιάζουμε εδώ
-Πρώτες εντυπώσεις από την πρεμιέρα + βίντεο αποσπάσματα εδώ
Μια κωμική τραγωδία για την φιλία, την μητρότητα, την απώλεια, την οικογένεια και τον έρωτα, όλες οι γυναίκες θα βρούν κάτι από την δική τους ζωή. Οι χαρακτήρες και οι διάλογοι μεταφέρουν μηνύματα, πέρα από οποιαδήποτε στενά κοινωνικά στερεότυπα.
 
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κυριακού.
Ερμηνεύουν: Άννα Αδριανού, Ηρώ Μουκίου, Βάσω Γουλιελμάκη, Εύη Δαέλη, Κατερίνα Μπιλάλη, Κρίστη Παπαδοπούλου. 
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 30 ώρα 21:00 και Κυριακή 31 Οκτωβρίου ώρες 18:00 και 21:00
.
  

Σ Υ Ν Ε Χ Ι Ζ Ο Ν Τ Α Ι...

.
ΦΟΥΑΓΙΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«Ο Πουπουλένιος» του Μάρτιν Μακ Ντόνα.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 7,1 και σχολιάζουμε εδώ
-Εντυπώσεις από την τελική πρόβα. Η σκηνοθέτις Μαίρη Ανδρέου μιλά στην «Κ» εδώ 
 
«Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγοράκι που η μητέρα του και ο πατέρας του δεν του έδιναν παρά αγάπη…. Ήταν η ημέρα των γενεθλίων του, όταν ένα σημείωμα γλίστρησε κάτω από την πόρτα του κλειδωμένου δωματίου, ένα σημείωμα που έγραφε «Εσένα σε αγαπούν κι εμένα με βασανίζουν για επτά ολόκληρα χρόνια και ο μόνος λόγος ένα καλλιτεχνικό πείραμα που πέτυχε…». Το σημείωμα είχε υπογραφή «Ο αδερφός σου» και ήταν γραμμένο με αίμα…»
 
Σκηνοθεσία: Μαίρη Ανδρέου.
Ερμηνεύουν: Σπύρος Σαραφιανός, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Χρίστος Στυλιανού.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή (19.00), Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο (21.00).
.
-k-
 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«Βαβυλωνία» του Βυζάντιου
Στη λοκάντα ενός Χιώτη, στο Ναύπλιο το 1827, ένας Αρβανίτης τραυματίζει έναν Κρητικό και εξαφανίζεται. Το περιστατικό συμβαίνει μετά την επιτυχημένη έκβαση της ναυμαχίας του Ναυαρίνου, την ώρα που Έλληνες από διαφορετικά μέρη, έχουν συγκεντρωθεί στο ξενοδοχείο και γιορτάζουν τη νίκη. Ένας αστυνόμος προσπαθεί να διαλευκάνει την υπόθεση αλλά οι παράξενες ντοπιολαλιές θολώνουν τα γεγονότα με αποτέλεσμα οι ανακρίσεις να οδηγηθούν σε φιάσκο.
 
Σκηνοθεσία: Τάκης Χρυσικάκος.
Ερμηνεύουν: Τάκης Χρυσικάκος, Κοσμάς Ζαχάρωφ, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Κώστας Ίτσιος, Ηλίας Μπερμπέρης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης (), Αλέξανδρος Μούκανος, Κωνσταντίνος Χατζησάββας, Βασίλης Παπαδόπουλος, Λευτέρης Λιθαρής, Γιώργος Σφυρίδης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή στις 19.00, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00
  
-k-
 
ΣΟΦΟΥΛΗ
«Το Παλτό» του Νικολάι Γκογκόλ.
-5 μεγάλα βραβεία στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020 (Α’ Ανδρικού Ρόλου, Β’ Ανδρικού Ρόλου, Τοπικού θιάσου, Μουσική, Φωτισμοί) (όλη η τελετή, εδώ).
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 7 και σχολιάζουμε εδώ
.
Ο Ακάκιος, ο κεντρικός ήρωας του έργου, γύρω από τον οποίο σχηματίζονται ομόκεντροι κύκλοι, είναι ένας τίμιος, ευσυνείδητος κι αγνός υπάλληλος, που υπηρετεί έναν μηχανισμό, επινοημένο και φτιαγμένο ώστε να υποτάσσει, να αποβλακώνει και να αμείβει ελάχιστα. 
 
Σκηνοθεσία: Αντώνης Καραγιάννης.
Ερμηνεύουν: Κρίτωνας Ζαχαριάδης, Βασίλης Κανελλόπουλος. 
 .
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ Παρασκευές 5, 12 και Σάββατα 6 και 13  στις 21:00  Κυριακή 7, 14 στις 20:00
      
-k-
 
METROPOLITAN URBAN THEATER
«Το Κλάμα Βγηκε από τον Παράδεισο» των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου.
Η σύγκρουση δύο οικογενειών, της πάμπτωχης οικογένειας Μπισμπίκη και της βαθύπλουτης οικογένειας Δελαφράγκα, με αφορμή το ναυάγιο του πλοίου Τζέλα Δέλτα (που δεν είχε φουγάρα), φέρνει στο φως παλιές ιστορίες και κρυμμένα μυστικά. Στην δίνη αυτής της σύγκρουσης με φόντο την Αθήνα, εμπλέκονται μοιραίες γυναίκες, λαϊκά αγόρια, γάμοι σκοπιμότητος, χαμένα παιδιά, αδιάφθοροι δικηγόροι, κοσμικά κορίτσια.
 
Σκηνοθεσία:  Άγγελος Κουρέπης.
Ερμηνεύουν: λεξάνδρα Κασιούμη, Μαρία Ράπαντα, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Δημήτρης Ελιάς, Μαρία Προδρόμου, Θωμαή Ουζούνη, Δημήτρης Μέξης, Άλκης Στασινός, Μάριος Τσικές, Δήμητρα Θεοδουλίδου, Ασπασία Δήμου κ.ά.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15
.
-k-

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
«Viral Thess» του Σάκη Σερέφα.
 
Ενα γρήγορο αλλά και πλούσιο ζάπινγκ γεγονότων και προσώπων της Θεσσαλονίκης από το πρόσφατο παρελθόν της μέχρι και σήμερα. Ένα έργο εξαιρετικά σύγχρονο με στόχο να μεταδώσει τον παλμό της πόλης μέσα από τους ανθρώπους της. Να παρουσιάσει την αθέατη πλευρά της Θεσσαλονίκης· αυτήν που συναντάμε καθημερινά στον δρόμο, αλλά δεν τη βλέπουμε.
 
Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος.
Ερμηνεύουν: Ιωάννης Καμπούρης, Λένα Μοσχά, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Αφροδίτη Νικολιουδάκη, Αργιέττα Οκαλίδου, Κορνηλία Προκοπίου και Χρήστος Τσάβος.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή στις 21.00, Σάββατο στις 18.00 & στις 21.00, Κυριακή στις 20.00
.
-k-
.
ΘΕΑΤΡΟ Τ
«Το Καθαρό Σπίτι» της Sarah Ruhl 
 
Μία οικιακή βοηθός που απεχθάνεται το καθάρισμα και ονειρεύεται να γίνει κωμικός. Μία πετυχημένη γιατρός που θέλει οι άλλοι να κάνουν όλα όσα πρέπει, χωρίς να τους το ζητάει. Μία αδερφή, νοικοκυρά, που λατρεύει τη σκόνη γιατί το ξεσκόνισμα την κάνει να νιώθει ότι προοδεύει. Ένας σύζυγος, επίσης γιατρός, που χωρίζει επειδή βρήκε την αδερφή ψυχή
 
Σκηνοθεσία:  Γλυκερία Καλαϊτζή.
Ερμηνεύουν: Άννα Σωτηρούδη, Νανά Παπαγαβριήλ, Ευγενία Παναγιωτίδου, Ειρήνη Σεβαστοπούλου, Κυριάκος Δανιηλίδης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 19:00 (Έως 28/11/2021)
.
-k-
 
ΣΟΦΟΥΛΗ 
«Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Λόρκα.
 
Γυναίκες γεμάτες ζωή υποταγμένες και υποδουλες. «Οι πιο ερωτικοί άνθρωποι κρύβονται», και είναι λίγοι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν στην απομόνωση, τη στέρηση και την καταπίεση. Τι να κρυβει άραγε το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα.
 
Σκηνοθεσία:.
Ερμηνεύουν: ομάδα Θεατροφρένεια.
 .
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Σάββατο 30 & Κυριακή 31 Οκτωβρίου..
..
-k-
/
ΣΟΦΟΥΛΗ
«Μυθοσκορπίσματα»
 
Στοιχειά, μάγισσες, χαμόδρακες, παράξενες γριές, ζωντανεύουν με τη μαγεία της αφήγησης και της ζωντανής μουσικής των παραδοσιακών οργάνων.
 
Σκηνοθεσία: Μυθοσκορπίσματα.
Ερμηνεύουν: .
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτες 3 και 10 Νοεμβρίου, ώρα: 21:00
 
Ε Ρ Χ Ο Ν Τ Α Ι
 
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 01-7/11ΝΕΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ  
 .
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Ο Τζεμ» της Ελέιν Μέρφυ.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, 21:00

 
Τρεις γενιές γυναικών κάπου στο Δουβλίνο… κάπου στην Ευρώπη… κάπου δίπλα μας… Η Κέι, η κόρη της η Λορέιν και η εγγονή της, η Άμπερ. Μέσα από διαδοχικούς μονολόγους μας αφηγούνται τα γεγονότα μιας χρονιάς που θα αλλάξει άρδην τις ζωές τους και θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες τους. Το πάρτι της αποφοίτησης. Ποτά, μεθύσι, κοκαΐνη στις τουαλέτες. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Μια βραδιά σάλσα και μια αποτυχημένη ερωτική συνεύρεση με προοπτική…
 
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής.
Ερμηνεύουν: Μαρία Κανελλοπούλου, Στέλλα Κρούσκα, Βασιλίνα Κατερίνη.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα 1, Τρίτη 2 και Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 21:00
 
-k-
.
ΑΥΛΑΙΑ
«Toku» των Fly Theatre
Πρεμιέρα Πέμπτη 4 Νοεμβρίου. 21:00

Με αφορμή την πρόσφατη πανδημία του COVID-19,οToku έρχεται σαν παιχνίδι από το παρελθόν μ’ένα σώμα επικίνδυνο, που συνομιλεί με το δικό μας παρόν στο σουρεαλιστικό παιχνίδι της ζωής. Ένα πρωτότυπο έργο βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, που καταγράφει με σοβαρό και συνάμα εύθυμο τρόπο την κοινωνική διάσταση της πανδημίας του HIV.
 
Σκηνοθεσία: Fly Theatre.
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Δαμβόγλου, Κωσταντής Μιζάρας, RobinBeer
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Καθημερινά στις 21.00 έως 11 Νοεμβρίου στις 21:00
.
-k-
.
ΆΡΑΤΟΣ
«Άδεια Πιάτα 2» του Βασίλη Τσικάρα.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, 21:00
Ο Δημήτρης ή για τους φίλους του…Μήτσος, είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας. Μότο του είναι «όχι άδεια πιάτα» και γι’ αυτό το λόγο προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε όποιον το έχει ανάγκη.
Η ταβέρνα του αποτελεί σημείο συνάντησης για φίλους, αναξιοπαθούντες και παράξενους χαρακτήρες. Μετά το lockdown προσπαθεί…
 
Σκηνοθεσία: Βασίλης Τσικάρας.
Ερμηνεύουν: Σοφία Αϊβάζογλου, Μαρία Βαγιωνά, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Εύα Καντούρου, Αριστείδης Σιναπίδης, Βίκυ Τσιγαρά, Νάντια Φαλέγκα. 
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 (έως 21/11)

-k-

ΑΜΑΛΙΑ
«Στο λόφο με τα άλικα πεύκα» του Ούγκο Φόσκολο.
Πρεμιέρα: Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, 21:00

Η παράσταση ακολουθώντας τα βήματα του νέου Τζιάκοπο που τον οδηγούν ανεπιστρεπτί σε μια λυτρωτική αυτοκτονία, θέλει να σκιαγραφήσει την εικόνα μιας εποχής και μιας κοινωνίας που δεν απέχει και πολύ από τη δική μας. Μιας κοινωνίας που θέτει τη λογική απέναντι στο συναίσθημα, τη μετριοπάθεια απέναντι στην αρετή και την ανικανότητα απέναντι στο πάθος..
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορτετζάτος.
Ερμηνεύουν: Δημήτρης Δάγκαλης, Μαρία Αλεξανδρίδου ,Άγγελος Γουγούσης.
 .
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη - Κυριακή στις 21:00 (έως 28 Νοεμβρίου)

ΕΒΔΟΜΑΔΑ 08-14/11ΝΕΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
  
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Στα σκουπίδια» του Σάιμον Στίβενς.
Πρεμιέρα: Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, 21:15
Η Κάθυ, μια δεκαεπτάχρονη ανύπαντρη μητέρα, γνωρίζει τον Τζων, έναν σεσημασμένο διαρρήκτη. Τον ερωτεύεται παράφορα. Ονειρεύεται να αλλάξει τη ζωή της στο πλάι του. Φαίνεται πώς έχει δρομολογήσει τη μεγάλη αλλαγή στη μίζερη ζωή της, όμως τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν απροσδόκητη τροπή… 
 
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαυρόπουλος.
Ερμηνεύουν: Χρύσα Γούτου, Γιώργος Μιχαλάκος, Γιάννης Μονοκρούσος, Βικτώρια Παπαδοπούλου - Σισκοπούλου, Σμαράγδα Περόντση. .

Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη (έως 30 Νοεμβρίου & 6,7 Δεκεμβρίου) στις 21:15 

.
ΕΒΔΟΜΑΔΑ 15-21/10ΝΕΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ
  
-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου. 
Επανάληψη.
Είδαμε βαθμολογήσαμε με 6,5 και σχολιάζουμε εδώ
Ο ηθοποιός Φώτης Μακρής μιλά για «Το Κιβώτιο»,εδώ
Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης.
.
Σκηνοθεσία: Φώτης Μακρής.
Ερμηνεύουν: Φώτης Μακρής.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα 15 και τη Τρίτη 16 Νοεμβρίου στις 21:00
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

-k-
 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ
«Κάθε Τρίτη με τον Μόρι» του Mitch Albom
Πρεμιέρα: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, 19:00
.
Ο Μόρι σε μια φιλοσοφική κατάδυση στα αιώνια ζητήματα της αγάπης, του έρωτα και της συγχώρεσης, των ανθρώπινων σχέσεων και της οικογένειας κάνει μια ανατομία της ανθρώπινης ψυχής. Ο Μιτς θα επαναπροσδιορίσει τη δική του ύπαρξη και στάση ζωής και θα φανερώσει το εσωτερικό του φως, που πρώτος ο δάσκαλος του είχε διακρίνει. 
 
Σκηνοθεσία: Νικορέστης Χανιωτάκης.
Ερμηνεύουν: Γρηγόρης Βαλτινός,
Γιάννης Σαρακατσάνης.
 
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη & Πέμπτη: 19:00, Παρασκευή & Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00
 
 
 
Π Ρ Ο Σ Ε Χ Ω Σ


-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Bonsai. Ιστορίες για το βέλος του κόσμου»  
    
Με τρυφερότητα για το βέλος του χρόνου, για το εφήμερο της ύπαρξης, μα πάνω από όλα, για τις έννοιες της αγάπης και της φροντίδας, η παράσταση σημαδεύει στην καρδιά και την ενσυναίσθηση των θεατών κάθε ηλικίας, προσπαθώντας να ανατρέψει τα στερεότυπα που συνοδεύουν την Τρίτη Ηλικία και παρεμβαίνοντας στον κοινωνικό αποκλεισμό των ηλικιωμένων.
 
Σκηνοθεσία: Κλαίρη Χριστοπούλου.
Ερμηνεύουν: Νατάσσα Αστρεινίδη, Χριστίνα Κοροβίλα, Δήμητρα Σταματίου.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: Από Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου (3,4,5,9,10,11,12,16,17,18,19,25,26/12)
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Δυνατές φωνές» του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.
 
Μια γυναίκα αντιμετωπίζει την ερωμένη του άντρα της σε ένα καφέ το 1880. Μια άλλη, αποχαιρετά τον έρωτα της ζωής της κατά τη διάρκεια του τελευταίου τους τηλεφωνήματος το 1930. Μια τρίτη μιλά για το σκοτάδι της κακοποίησης και του βασανισμού της, το 2021. Πρόκειται για μια σκηνική σύνθεση με οδηγό τους μονολόγους του Άουγκουστ Στρίντμπεργκ.
 
Σκηνοθεσία: Μέμος Ρούσσος.
Ερμηνεύουν: Μαριλένα Καβάζη, Εύη Καρρά.
.
Ήμερες και ώρες παραστάσεων:  Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Δεκεμβρίου  
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

.
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2022

-k-
 
ΑΜΑΛΙΑ
«Πέρασμα» της Δελίνας Βασιλειάδη, 
Δύο πρόσωπα ο Πέτρος και ο Λάζαρος (ονόματα συμβολικά;) και μια γυναικεία φιγούρα ανύπαρκτη για τα μάτια των θεατών, πανταχού παρούσα όμως για τους πρωταγωνιστές, λειτουργούν επί σκηνής. 
 
Σκηνοθεσία: Νίκος Βουδούρης .
Ερμηνεύουν: Βασίλης Βασιλείου .
 .
Ήμερες και ώρες παραστάσεων: 
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

.
-Κ-

Όλες οι νέες παραστάσεις (πρεμιέρες) που θα δοθούν έως 14/05/2022 στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτόματα συμμετέχουν για τα 3 Βραβεία Κοινού καθώς και για τα Βραβεία Κριτικής Επιτροπής στα 11α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2022 Πληροφορίες ΕΔΩ 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη