Δωρεάν ξεναγήσεις από το ΕΕΘ για την τόνωση της τουριστικής αγοράς

1087 Views
Δωρεάν ξεναγήσεις από το ΕΕΘ για την τόνωση της τουριστικής αγοράς Δωρεάν ξεναγήσεις από το ΕΕΘ για την τόνωση της τουριστικής αγοράς

 Παρά την χαμηλή τουριστική κίνηση και τα απογοητευτικά νούμερα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ανέλαβε μια πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της πόλης: Ένα πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων από διπλωματούχους ξεναγούς στα αξιοθέατα και τα μνημεία τη πόλης, στους τουρίστες που παραθερίζουν στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό, όπως εξήγησε μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, δίνει ένα επιπλέον κίνητρο σε όσους επιθυμούν, να πραγματοποιήσουν μια μονοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη. 

Για τη συγκεκριμένη δράση το ΕΕΘ ενέκρινε 10.000 ευρώ σε πρώτη φάση και μπορεί να αυξηθεί αν υπάρχει ζήτηση. Σημειώνεται ότι οι τιμές ξενάγησης για ένα γκρούπ κυμαίνονται κατά μέσο όρο γύρω στα 100 με 150 ευρώ, ανάλογα το πρόγραμμα. 

Η δράση αυτή είχε υλοποιηθεί και στο παρελθόν και αφορούσε τις σχολικές εκδρομές. «Τη χρονιά που υλοποιήθηκε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το 2013-14, ξεναγήσαμε πάνω από 7.000 μαθητές. Είχε πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί έτσι μειώνεται το κόστος της εκδρομής και τα χρήματα που εξοικονομεί ο επισκέπτης μπορεί να τα ξοδέψει αλλού», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος των Ξεναγών Β. Ελλάδος, Αναστασία Γαϊτάνου. «Φέτος είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Μένει να δούμε πόσοι θα έρθουν», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει αλλάζουν τα πράγματα, κλείνουν τα σύνορα με χώρες που ελπίζαμε να δουλέψουμε, κλείνει μια πληγή και ανοίγει άλλη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης. Ο ίδιος τόνισε ότι «το τελειωτικό χτύπημα ήταν όταν μάθαμε ότι το πρόγραμμα "τουρισμός για όλους" δεν θα περάσει από τα τουριστικά γραφεία, διότι αυτό θα έδινε λίγη δουλειά στον κλάδο μας».

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο