ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για ΕΝΗΛΙΚΕΣ στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: σεμινάρια ψυχολογίας, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ποιητικές & λογοτεχνικές βραδιές

3282 Views
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για ΕΝΗΛΙΚΕΣ στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: σεμινάρια ψυχολογίας, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ποιητικές & λογοτεχνικές βραδιές ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για ΕΝΗΛΙΚΕΣ στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: σεμινάρια ψυχολογίας, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ποιητικές & λογοτεχνικές βραδιές

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ για ΕΝΗΛΙΚΕΣ στη ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΡΙΛΑΟΥ: σεμινάρια ψυχολογίας, καλλιτεχνικά εργαστήρια, ποιητικές & λογοτεχνικές βραδιές

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, 8.30 το απόγευμα

Οι ποιητές της Θεσσαλονίκης κατά τον 20ο αιώνα ως τις μέρες μας

Κύκλος εκδηλώσεων για μια αρχική γνωριμία με τους ποιητές της Θεσσαλονίκης.
Οι εκδηλώσεις με ομιλητή τον ποιητή και πεζογράφο Τόλη Νικηφόρου και συντονίστρια τη χημικό Αγγελική Φατίση περιλαμβάνουν μια σύντομη παρουσίαση των κυριότερων εκπροσώπων της κάθε ποιητικής γενιάς με ανάγνωση ποιημάτων τους από τον ομιλητή, τους ηθοποιούς Ιωάννα Λιούτσια και Τάσο Παπαναστασίου και τον αρχαιολόγο Δρ. Νικόλαο Παππά.
Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν μουσικά video με φωτογραφίες των ποιητών, καθώς και των γεγονότων που σημάδεψαν την κάθε εποχή. 
Τα video επιμελείται η Αγγελική Φατίση.
Η διάρκεια των εκδηλώσεων κυμαίνεται από μία έως μιάμιση ώρα μαζί με τα μουσικά διαλείμματα. Ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.
9η εκδήλωση - τελευταία : Νεότεροι ποιητές της Θεσσαλονίκης  Β΄ Μέρος
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό
 

Τετάρτη 16, 23, 30 Μαρτίου 2016, 6.30 το απόγευμα

Θέματα λογοτεχνίας

Κύκλος δωρεάν «Διαδραστικών Σεμιναρίων Λογοτεχνίας»  σε συνεργασία με τον Κυριάκο Χαλκόπουλο, πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Essex.
Τα μαθήματα που απευθύνονται σε ενήλικες, θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη 6.30 – 8.00 το απόγευμα και θα έχουν διάρκεια 6 εβδομάδων.
Στις έξι συναντήσεις του προγράμματος πρόκειται να παρουσιαστούν στοιχεία από το έργο και τη ζωή τριών σημαντικών λογοτεχνών του 20ου αιώνα, του Κάφκα, του Μπόρχες και του Πεσσόα. Το υλικό του προγράμματος περιλαμβάνει έντυπη παρουσίαση των συγγραφέων, καθώς και μια σειρά σύντομων δοκιμίων με θέμα ορισμένα από τα πιο γνωστά τους έργα όπως Η Μεταμόρφωση, Το σπίτι του Αστερίου, Το βιβλίο της Ανησυχίας και άλλα. Ένα συνολικότερο θέμα του προγράμματος είναι η αξία της ανάγνωσης, αφού διαβάζοντας ανακαλύπτει κανείς δικές του σκέψεις που κρύφτηκαν βαθιά, και με την κατάλληλη αφορμή από το κείμενο ενός άλλου μπορούν να τραβηχτούν στην επιφάνεια...
 
Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, 6.00 το απόγευμα

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ψυχολογίας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών σεμιναρίων ψυχολογίας 3 μηνιαίων συναντήσεων διάρκειας 2 ωρών με τις ψυχολόγους Νταφούλη Μαίρη και Σκούφα Λήδα, που ξεκίνησε το Φεβρουάριο.
2η συνάντηση : Διαχείριση άγχους.
Με προεγγραφή έως 25 άτομα
 
Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016, 11.00 το πρωί

Μοιράζομαι το χόμπι μου και ότι αγαπώ… «Φτιάχνουμε τις δικές μας χειροποίητες λαμπάδες!»

Με την καλλιτεχνική δημιουργό Λία Ρατοπούλου Δάρατζη
Μαζί με το κέφι, το μεράκι, τη φαντασία και τη καλή διάθεση θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας:
-      Κεριά ότι χρώμα θέλετε
-      Νήμα ποντικοουράς ότι χρώμα θέλετε
-      Διάφορα στολίδι – κορδέλες
-      3 μέτρα χασαπόχαρτο
Με προεγγραφή έως 12 άτομα
 
Πραγματοποιούνται επίσης 2 Λέσχες Ανάγνωσης:
 
Λέσχη Ανάγνωσης Αστυνομικής Λογοτεχνίας όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ και στόχο έχει την ουσιαστική γνωριμία με το συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος και τους συγγραφείς που ασχολούνται με αυτό. Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση και ο ποιητής Τόλης Νικηφόρου.
Την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, θα διαβάσουμε, θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε το βιβλίο τουGeorges Simenon «Ο άνθρωπος που έβλεπε τα τρένα να περνούν»

Λέσχη Ανάγνωσης Ελληνικής και Ξένης Πεζογραφίας όπου οι συναντήσεις πραγματοποιούνται μια φορά κάθε δεύτερη Τετάρτη του μήνα στις 8.30 το βράδυ.
Στη Λογοτεχνική Λέσχη Ανάγνωσης κουβεντιάζουμε στο «στρογγυλό τραπέζι» της βιβλιοθήκης για ελληνική και ξένη πεζογραφία. Τη Λέσχη συντονίζει η χημικός Αγγελική Φατίση.
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016, θα διαβάσουμε, θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε το βιβλίο του Παναγιώτη Γούτα «Τζαζ, παθήσεις και άλλα τινά». Καλεσμένος ο συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτης Γούτας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν μουσικά video τα οποία επιμελείται η συντονίστρια της Λέσχης Αγγελική Φατίση.
                                 
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
 
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας, ενώ θα υπάρξει λίστα αναμονής σε περίπτωση υπεράριθμων εγγραφών.

Δηλώσεις συμμετοχής: Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου (Νικάνορος 3, τηλ. 2310324666).
 
Έναρξη εγγραφών για συμμετοχή στις δραστηριότητες  25 /2/2016
 
Η Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου είναι μέλος του Δικτύου Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 
Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Χαριλάου
Νικάνορος 3
Τηλ. 2310 324666

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη