Συγκλονιστική δήλωση Τζιτζικώστα - «Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει παντού γύρω του κρούσματα»

1355 Views
Συγκλονιστική δήλωση Τζιτζικώστα - «Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει παντού γύρω του κρούσματα» Συγκλονιστική δήλωση Τζιτζικώστα - «Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει παντού γύρω του κρούσματα»

 «Όλη η Ελλάδα δοκιμάζεται. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει πρόβλημα με την πανδημία. Στη βόρεια Ελλάδα είχαμε νωρίτερα την έξαρση, επειδή μπήκαμε νωρίτερα στο χειμώνα» σημείωσε σχετικά.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τη μεταφορά ασθενών από Θεσσαλονίκη σε άλλες πόλεις. Γι’ αυτό οι επιδημιολόγοι έκριναν ότι Θεσσαλονίκη και Σέρρες έπρεπε να μπουν σε lockdown νωρίτερα, γιατί το σύστημα Υγείας, φτάνει στα όριά του» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Τζιτζικώστα, το 70-75% των ΜΕΘ στην Θεσσαλονίκη είναι καλυμμένες, ενώ και σήμερα, μετά τα 800 χθεσινά κρούσματα, αναμένεται υψηλός αριθμός μολύνσεων στην συμπρωτεύουσα.

«Όποιος ζει στη Θεσσαλονίκη βλέπει κρούσματα παντού γύρω του. Στο γείτονά του, στους φίλους του, στους συγγενής του. Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη» τόνισε.

«Πιέζουμε την κυβέρνηση για έκτακτο σχέδιο διάσωσης της οικονομίας. Με αυτά τα μέτρα, η οικονομία που είναι ήδη σε δεινή θέση, θα βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση το επόμενο διάστημα» υπογράμμισε, κάνοντας λόγο ότι πρέπει να υπάρξει μέριμνα τους ευάλωτους συμπολίτες.

«Δεν γίνεται να χάνονται σπίτια ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες» ξεκαθάρισε.

Τέλος, υπενθύμισε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε πριν λίγους μήνες 24 κλίνες ΜΕΘ. «Κάνουμε ότι μπορούμε για να στηρίξουμε το σύστημα Υγείας και ως Περιφέρεια» ανέφερε
.
 .


Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο