Η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» έγινε ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ.

681 Views
Η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» έγινε ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ. Η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» έγινε ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ.

Η «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ» έγινε ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΟ.

Στη Θεσσαλονίκη χτυπάει η καρδιά της νεολαίας για το 2014 και τα ΕΛΤΑ ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο την ξεχωριστή αυτή διάκριση.
Στη θεματολογία της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων «Επέτειοι - Γεγονότα», που κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ από σήμερα, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, το γραμματόσημο αξίας 0,90€ είναι αφιερωμένο στη Θεσσαλονίκη, την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Εμπνευσμένο από το ξεχωριστό λογότυπο της διοργάνωσης που διαπραγματεύεται την έννοια του «Χρόνου», το γραμματόσημο απεικονίζει την αρχαιοελληνική περικεφαλαία σε ένα σύγχρονο κεφάλι με μοντέρνο κούρεμα, ενώ το μαύρο χρώμα εξοστρακίζει το ρατσισμό και την ξενοφοβία και θυμίζει μελανόμορφο αγγείο.
Οι χρωματισμοί είναι έντονοι, δημιουργώντας μία σύνθεση από τα γραφικά των παραλλαγών του και συμπυκνώνουν την ενέργεια και τη ζωντάνια των πολύπλευρων δράσεων της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
Το γραμματόσημο διατίθεται από τα ταχυδρομικά καταστήματα όλης της χώρας από την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 και ειδικά οι Θεσσαλονικείς, την ημέρα αυτή, μπορούν να σφραγίζουν με το χρονολογικό σήμαντρο και την ημερομηνία της Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας των ταχυδρομικών καταστημάτων της πόλης. 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη