Από τη Θεσσαλονίκη ως τις Αζόρες. Εφτασε η ώρα...

813 Views
Από τη Θεσσαλονίκη ως τις Αζόρες. Εφτασε η ώρα... Από τη Θεσσαλονίκη ως τις Αζόρες. Εφτασε η ώρα...

Από τη Θεσσαλονίκη ως τις Αζόρες.

Την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, στις 9.30, από την παραλία της Θεσσαλονίκης, μπροστά από το Μακεδονία Παλάς, θα ξεκινήσει η αποστολή «Hellas – Azores», ένα μεγάλο ναυτικό εγχείρημα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στα χρονικά.
Τέσσερις θαλασσοπόροι (Θωμάς Παναγιωτόπουλος, Σπύρος Γωνιοτάκης, Κριστιάνο Σενίνι, Αλέξανδρος Βέης), θα αναχωρήσουν με ένα φουσκωτό σκάφος μήκους δέκα μέτρων για να διανύσουν τα 3.000 ναυτικά μίλια που χωρίζουν την Ελλάδα από τις Αζόρες. Για την αναχώρηση θα οργανωθεί αποχαιρετιστήρια εκδήλωση παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών και ΜΜΕ, της Suzuki marine Eλλάδος καθώς και ανθρώπων της θάλασσας. Πολλά φουσκωτά θα βρίσκονται στη μαρίνα για να διανύσουν συμβολικά μαζί με το σκάφος της αποστολής μια μικρή απόσταση στον Θερμαϊκό. 
Η Θεσσαλονίκη – Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 έθεσε υπό την αιγίδα της αυτό το εγχείρημα που σκοπό έχει να μεταφέρει διεθνώς το μήνυμα «Η Μεσόγειος μας ενώνει».  
Τελικό προορισμό του ταξιδιού θα αποτελέσει η Πόντα Ντελγκάδα, το μεγαλύτερο λιμάνι και  πρωτεύουσα του νησιωτικού συμπλέγματος των Αζορών. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί είναι η Νάπολη, η Μασσαλία, η Βαρκελώνη και η Λισαβόνα.  
Το ταξίδι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί έως τις 20 με 25 Αυγούστου, αναλόγως και των καιρικών συνθηκών. Το τελευταίο τμήμα του ταξιδιού είναι και το πιο δύσκολο, καθώς αφορά τον διάπλου του Ατλαντικού ωκεανού από την Πορτογαλία έως τις Αζόρες. Για να καλύψουν το τμήμα αυτό (πάνω από 800 ναυτικά μίλια) οι συντελεστές του ταξιδιού υπολογίζουν ότι θα χρειαστούν δύο ημέρες και δύο νύχτες, χωρίς μάλιστα να έχουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού σε καύσιμα. Ο εξαιρετικός αυτός συνδυασμός παραγόντων δυσκολίας κάνει το ταξίδι Ελλάδα – Αζόρες ένα από τα κορυφαία θαλασσινά γεγονότα του 2014 σε όλη την Ευρώπη.  

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη