ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 9ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΑΣΟΥΣ
ΜΑΙΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
.
31 Μαΐου
Κωστής Μαραβέγιας
ΙΟΥΝΙΟΣ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
6 Ιουνίου
Αφοί Τσαχουρίδη – Δημήτρης Μπάσης
9 Ιουνίου
Μίλτος Πασχαλίδης
14 Ιουνίου
Αλκίνοος Ιωαννίδης
15 Ιουνίου
Άλκηστις Πρωτοψάλτη
.
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
12 Ιουνίου
Θανάσης Παπακωνσταντίνου
.
16 Iουνίου
Ελένη Φουρέιρα
17 Ιουνίου
Γιώργος Νταλάρας - συμμετέχει ο Παντελής Θαλασσινός
Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια “κειμήλια” της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα.
19 Ιουνίου
Ελευθερία Αρβανιτάκη & Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια κέρδισε τις καρδιές όλων μας.
26, 27 Ιουνίου
Σωκράτης Μάλαμας
.
Τετάρτη 28 Ιουνίου
ΜΕΛΙSSES «Για Πάντα»
Το αγαπημένο συγκρότημα θα πραγματοποιήσει μεγάλες συναυλίες στην Ελλάδα, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα γεμάτο από τις επιτυχίες του όπως τo «Crayon», το «Αν», το «Ένα» , «Το Κύμα», το «Έλεγες», το «Γιατί», το «Όλα Μοιάζουν Καλοκαίρι», το «Δεν Έχω Ιδέα», το «Είμαι Αλλού», το «Κρυφτό», το «Ένα Λεπτό», το «Βικτώρια» αλλά και μοναδικές διασκευές που όλοι έχουμε αγαπήσει.
Τρίτη 30 Ιουνίου
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης: «Θρύλοι και Μύθοι»
Η όπερα ‘Ιπτάμενος Ολλανδός’ βασίζεται στο γνωστό θρύλο με τον καταδικασμένο σε αιώνια περιπλάνηση Ολλανδό καπετάνιο που αναζητά τη λύτρωση στην αγάπη μιας γυναίκας, η οποία να φτάνει ως το θάνατο.
.
Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023
Τρωάδες
ΚΘΒΕ - Σκηνοθεσία: Χρήστος Σουγάρης, μουσική επί σκηνής Στέφανος Κορκολής
Σε αναμονή της αναχώρησής τους για την Ελλάδα, οι αιχμάλωτες γυναίκες της Τροίας θρηνούν για την άλωση της πόλης. Μαζί τους η Εκάβη, που περιμένει την ανακοίνωση για τη δική της μοίρα αλλά έρχεται αντιμέτωπη με απανωτές συμφορές: η Πολυξένη σκοτώνεται στον τάφο του Αχιλλέα και η Ανδρομάχη μαθαίνει την απόφαση των Αχαιών να θανατώσουν τον μικρό της γιο, τον Αστυάνακτα. Την ίδια ώρα, η Κασσάνδρα προμηνύει τις καταστροφές που θα βρουν τους Έλληνες στον δρόμο της επιστροφής.
10, 11 Ιουλίου
Εκάβη του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Ιώ Βουλγαράκη
Στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη ξεκινά ως πρόσωπο από αυτό το σημείο, από αυτό που έχουμε ξεχάσει, τον δρόμο του θρήνου. Στο πρώτο μέρος του έργου το πένθος, προσωπικό αλλά και συλλογικό, μοιάζει να γεννά τη μεταφυσική του: ζωντανοί και νεκροί βρίσκονται σε διαρκή συνομιλία, ένα αγόρι άταφο ταράζει τον ύπνο της μάνας του, ένα κορίτσι στέκει στο όριο ζωής και θανάτου. Στην Εκάβη τα πάντα συμβαίνουν σε έναν μεταιχμιακό χρόνο, μετά το τέλος του πολέμου. Η βία όμως δεν έχει τελειώσει. Και εκεί ακριβώς, στον χρόνο της μετάβασης, η Εκάβη του πένθους γίνεται η Εκάβη της εκδίκησης, ανοίγοντας μια τολμηρή διαλεκτική με το σήμερα.
Παίζουν (αλφαβητικά) Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Ερρίκος Μηλιάρης, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου, Αλέκος Συσσοβίτης
12, 13 Ιουλίου
Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σ’ αυτή την παράσταση, ιδωμένη ως τελετουργικό εξαγνισμού, μια ομάδα με μάσκες γερόντων αποτελεί τον χορό συστρέφεται, θρηνεί και αγωνιά. Μέσα από αυτόν τον χορό αποκαλύπτονται τα τραγικά πρόσωπα Οιδίποδας, Ιοκάστη, Τειρεσίας και Κρέοντας.
18 Ιουλίου
Βάκχες του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου
Η παράσταση προσεγγίζει ερμηνευτικά το έργο και διερευνά την διονυσιακή μανία ή «βακχεία» με βασικά εργαλεία τον λόγο του Ευριπίδη, τον συνδυασμό της σύγχρονης με την παραδοσιακή μουσική, και μια κινησιολογία βασισμένη στην τελετουργία των Αναστεναρίων, που πιθανότατα αποτελεί επιβίωση θρησκευτικών πρακτικών από τη λατρεία του Διονύσου.
Δυο σημαντικοί ηθοποιοί μοιράζονται τους κύριους ρόλους της τραγωδίας. Στο ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στο ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.
19, 20 Ιουλίου:
Μήδεια του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη
Η ΜΗΔΕΙΑ αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα.
Μήδεια η Μαρία Κίτσου. Ιάσονας ο Φάνης Μουρατίδης.
.
Τρίτη 25 & Τετάρτη 26 Ιουλίου
«Σφήκες» του Αριστοφάνη.
Σκηνοθεσία: Λένα Κιτσοπούλου.

Τον έρωτα, το πάθος, την μαγεία, το παιχνίδι - αλληλοεπίδραση των διαφορετικών κοινωνικών τάξεων και κόσμων, τις πολλαπλές και μοναδικές δυνατότητες του χωροχρόνου που προσφέρονται στον απλό άνθρωπο μέσω των ονείρων και τέλος με το πλέον ακαταμάχητο όπλο που μπορεί να διαθέτει το ανθρώπινο μυαλό και που δεν είναι άλλο από το χιούμορ!
Ερμηνεύουν: Νίκος Καραθάνος, Λένα Κιτσοπούλου, Γιάννης Κότσιφας, Νίκος Κουσούλης, Δημήτρης Ναζίρης, Θοδωρής Σκυφτούλης κ.ά.
.
27 Ιουλίου
Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού του Ντάριο Φο
Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας
Με σατιρικό και ειρωνικό τρόπο καταγγέλλει το τραγικό συμβάν, καυτηριάζει την κατάχρηση της εξουσίας και, αν και γράφτηκε πριν από χρόνια για να ασκήσει κριτική στην ασύδοτη εξουσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιταλίας και της κυβερνητικής διαφθοράς, σήμερα, χρόνια μετά, ο θεατής δεν θα δυσκολευτεί να βρει πολλές –πάρα πολλές- ομοιότητες με την Ελλάδα του σήμερα.
Παίζουν: Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Θοδωρής Σκυφτούλης, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Στέλιος Πέτσος. Μουσικός επί σκηνής: Βάϊος Πράπας
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
3, 4 Ιουλίου
Γιάννης Χαρούλης
5 Ιουλίου
Νατάσσα Μποφίλιου
.
10 Ιουλίου
Άννα Βίσση 50 χρόνια
.
Δευτέρα 17 Ιουλίου
.
Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
28 Αυγούστου
Οιδίπους επί Κολωνώ του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Γιώργος Σκεύας
Η παράσταση φέρνει στο προσκήνιο τη διφορούμενη εκκρεμότητα του τέλους ενός ήρωα σημαδεμένου από τη μοίρα. Πώς μπορεί να μεταφραστεί σκηνικά αυτή η ταλάντευση ανάμεσα στο δίκαιο και το άδικο, ανάμεσα στην αποδοχή της μοίρας και την άρνησή της; Ο λόγος του Σοφοκλή, ο λόγος στα χείλη των ηρώων του, του Οιδίποδα, της Αντιγόνης, της Ισμήνης, του Πολυνείκη, του Κρέοντα, δεν επιδέχεται κανέναν οριστικό διαχωρισμό του καλού απ’ το κακό, του ιερού απ’ το βλάσφημο. Αυτός ο λόγος, μέσα από τη μουσική των σωμάτων, γίνεται ένας τόπος αιώνιος, ο αιώνιος χρησμός. Αυτόν τον λόγο και τη βαθιά ποιητική, χρησμική του δύναμη, ζητά να απελευθερώσει η παράσταση του Γιώργου Σκεύα.
29 Αυγούστου
Πέρσες του Αισχύλου
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος

Πρόκειται για την πρώτη τραγωδία που αντλεί τη θεματολογία της από ιστορικά γεγονότα (και μάλιστα μόνο κατά οκτώ χρόνια προγενέστερα από την παρουσίασή της στο κοινό) καθώς πραγματεύεται την οδύνη των Περσών όταν πληροφορούνται για τη συντριπτική ήττα τους στη Σαλαμίνα μάχη στην οποία είχε λάβει μέρος ο ίδιος ο συγγραφέας. Συχνά αναφερόμενη ως «αντιπολεμική» η τραγωδία του Αισχύλου «Πέρσες» στέκεται κριτικά απέναντι σε κάθε είδους υπεροψία και επεκτατισμό σεβόμενη τον θρήνο των ηττημένων και αποδοκιμάζοντας την αλαζονεία των νικητών.
Διανομή: Κορυφαία Χορού: Ρόζυ Μονάκη. Άτοσσα: Έβελυν Ασουάντ. Αγγελιαφόρος: Μπάμπης Αλεφάντης, Άννα Μαρκά Μπονισέλ. Δαρείος: Έλλη Ιγγλίζ. Ξέρξης: Ντίνος Παπαγεωργίου
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
30, 31 Αυγούστου
Ηλέκτρα του Σοφοκλή
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Βαθιά επηρεασμένος από την εποχή του (τέλη του 5ου αιώνα), που διακατέχεται από πνεύμα αμφισβήτησης, διερεύνησης και αποδόμησης, ο Σοφοκλής επιλέγει να αφηγηθεί τον μύθο των Ατρειδών μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας. Ένα βλέμμα θρυμματισμένο από τον πόνο και το πένθος, που αντανακλά, μεγεθύνει και ενίοτε παραμορφώνει την πραγματικότητα που την περιβάλλει.
Διανομή: Ηλέκτρα: Λένα Παπαληγούρα, Ορέστης: Στρατής Χατζησταματίου, Κλυταιμνήστρα: Ελισάβετ Μουτάφη, Παιδαγωγός: Ιωάννης Παπαζήσης, Χρυσόθεμις: Εριέττα Μανούρη, Αίγισθος: Δαυίδ Μαλτέζε, Πυλάδης: Πάρης Λεόντιος
Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ
Θέατρο Δάσους
7 Σεπτεμβρίου
Ιππόλυτος του Ευριπίδη
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου
Η Αφροδίτη στήνει ένα παιχνίδι εκδίκησης και παρακολουθεί με ηδονοβλεπτική ματιά πώς το ανθρώπινο είδος γίνεται άθυρμα των επιθυμιών της. Το μάτι της γίνεται μάτι μας και τα πρόσωπα απογυμνώνονται. Τα γυμνά σώματα μεταφέρουν την έκρηξη, τον πόθο, τη λαγνεία αλλά και την αγνότητα του γένους των ανθρώπων. Μια σκηνοθεσία που βουτάει στο άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη βλέποντάς το σαν έναν σύγχρονο εφιάλτη μέσα σε ένα ποιητικό σκηνικό, όπου τα πρόσωπα παλεύουν με τις αδυναμίες τους και ο έρωτας είναι τόσο παράφορος που δεν μπορεί παρά να είναι μοιραίος. Ένας δυνατός θίασος 24 ηθοποιών και τεσσάρων μουσικών θα βρίσκεται συνεχώς επί σκηνής.
Παίζουν Κόρα Καρβούνη, Αμαλία Νίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς • Συμμετέχει 17 μελής Χορός (θ.α.)
8 Σεπτεμβρίου
Μαρίζα Ρίζου
11, 12 Σεπτεμβρίου:
Βατράχια του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Έφη Μπίρμπα
Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.
Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Μιχάλης Σαράντης, Αργύρης Ξάφης, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μαίρη Μηνά, Έκτορας Λιάτσος, Μιχάλης Θεοφάνους, Αλεξάνδρα Καζάζου, Νάνσυ Μπούκλη, Κυριάκος Σαλής
13 Σεπτεμβρίου
Όποιος θέλει να χωρίσει… να σηκώσει το χέρι του
Σκηνοθεσία: Γιώργος Καπουτζίδης
.
25 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Χαρούλης
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
4 Σεπτεμβρίου
Γιάννης Κότσιρας - Μίλτος Πασχαλίδης
.
.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου
Γιώργος Νταλάρας
Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια "κειμήλια" της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα.
.
Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023
Αλέξανδρος Τσουβέλας.
Επιστρέφει για το “BEST OF” Summer Final Tour, με τα καλύτερα κείμενα της πολυετούς πορείας του εμπλουτισμένα με προσωπικά του βιώματα και ιστορίες απείρου κάλλους!
.
Δείτε & αυτά:
-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη τώρα, εδώ.
-Οι νέες ταινίες της εβδομάδας, εδώ.
-Τι παίζουν τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης τώρα, εδώ
.
-Είδαμε & Σχολιάζουμε:
Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε Βιβλίο εδώ
Κερδίστε προσκλήσεις - Βιβλία εδώ.
Ακολουθήστε μας στα social media
1 Comments
ΠΑΥΛΟΣ
6 June 2023 | 9:58 pm |