Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης

995 Views
Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης

 

.....στο Κέντρο Ιστορίας Δήμου Θεσσαλονίκης

Για μια ακόμη χρονιά το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης υποδέχεται το 42ο (ΜΒ΄) Πανελλήνιο Ιστορικό Συνέδριο, της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας που φέτος είναι αφιερωμένο στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στο Μέγαρο Μπίλλη από την Τετάρτη 10 έως την Παρασκευή 12 Μάϊου 2023.

Στην τελετή έναρξης του 42ου  Πανελλήνιου Ιστορικού Συνεδρίου, την Τετάρτη 10 Μαΐου στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με ιστορική, νομική και γενοκτονολογική προσέγγιση. Θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια της εικαστικής έκθεσης «Ο Ελληνισμός του Πόντου» σε επιμέλεια Σοφίας Αμπερίδου, με τη συμμετοχή 17 καλλιτεχνών. 

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν την Πέμπτη 11 (10.00-13.30) καθώς και την Παρασκευή 12 Μάϊου (10.00 – 14.30) με συνεδρίες ελεύθερων ανακοινώσεων, στις οποίες συμμετέχουν τακτικά και έκτακτα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, διακεκριμένοι επιστήμονες που θεραπεύουν όλες τις περιόδους της ελληνικής Ιστορίας, νέοι ερευνητές και υποψήφιοι διδάκτορες ελληνικών ΑΕΙ και ερευνητικών κέντρων.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
«Εκείνος και εκείνος»: Μια γλυκόπικρη παράσταση, πραγματική τροφή σκέψης. Είδαμε & σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 2821 Views

Μια γλυκόπικρη παράσταση, κωμική μέσα στην τραγικότητά της, που εμβαθύνει στα κοινωνικά και προσωπικά αδιέξοδα του σύγχρονου ανθρώπου. Είδε η Άννια Κανακάρη και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή