Έως τις 30/11 τα έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

1010 Views
Έως τις 30/11 τα έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου Έως τις 30/11 τα έκτακτα μέτρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου

 

Έως τις 30 Νοεμβρίου θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα τα οποία τέθηκαν σε εφαρμογή στις 2 Νοεμβρίου στο νοσοκομείο Παπανικολάου (Νοσοκομείο Αναφοράς για Covid-19), σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, η συνέχιση των μέτρων θα επανεκτιμηθεί μετά τις 30 Νοεμβρίου, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Συγκεκριμένα, τα έκτακτα μέτρα προβλέπουν:

- Αναστολή λειτουργίας όλων των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και των απογευματινών ιατρείων καθώς και των ραντεβού σε όλα τα εργαστήρια. Τα προγραμματισμένα ραντεβού αναβάλλονται και θα επαναπρογραμματιστούν κατά προτεραιότητα. Από την αναστολή λειτουργίας των Εξωτερικών Ιατρείων εξαιρείται το «Εξωτερικό Ιατρείο παρακολούθησης ασθενών που νόσησαν με Covic- 19» λόγω του ειδικού σκοπού του.

- Μείωση όλων των τακτικών προγραμματισμένων χειρουργείων κατά ποσοστό 80%. Θα διενεργούνται μόνο τα επείγοντα (έκτακτα χειρουργεία και άκρως σοβαρά, όπως π.χ. ογκολογικά περιστατικά).

- Οι ασθενείς, ως 30 Νοεμβρίου, θα προσέρχονται στο Νοσοκομείο κατά την ημέρα της γενικής εφημερίας μόνο για επείγοντα περιστατικά.

- Οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα που είναι υπό τακτική παρακολούθηση μπορούν να προσέλθουν μόνο σε περίπτωση απόλυτης ανάγκης και κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό τους.

-Το επισκεπτήριο δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε περίπτωση επιτακτικής ανάγκης και με την άδεια του Συντονιστή Διευθυντή της κλινικής.

- Συνεχίζεται η αυστηρή τήρηση των ισχυόντων μέτρων που αφορούν την υποχρεωτική εφαρμογή μάσκας σε όλους τους χώρους του Νοσοκομείου από όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους (πλην των περιπτώσεων που υπάρχει ιατρική αντένδειξη).

Η διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνει έκκληση σε όλους τους πολίτες να τηρούν τις οδηγίες και να συνεργαστούν για να βοηθήσουν το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας. Παράλληλα υπενθυμίζει ότι η Αιμοδοσία του Νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά σε ξεχωριστό μεμονωμένο κτίριο, κοντά στην πύλη του Νοσοκομείου (Κτίριο Αιμοδοσίας).

Οι αιμοληψίες γίνονται με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών, κατά τις ώρες 8:30-14:00 (Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Κυριακή) και 17:00-20:00 (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο