Σε 12 χρόνια καταδικάστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά και την απόφαση του Εφετείου

511 Views
Σε 12 χρόνια καταδικάστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά και την απόφαση του Εφετείου Σε 12 χρόνια καταδικάστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος μετά και την απόφαση του Εφετείου

Σε 12 χρόνια καταδικάστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Στη φυλακή επιστρέφουν ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο Μιχάλης Λεμούσιας, μετά και την απόφαση του Εφετείου, αν και μέχρι την τελευταία στιγμή επέμεναν στην αθωότητά τους.

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό για διπλή μείωση στην ποινή του Παπαγεωργόπουλου και του επέβαλε 12 χρόνια κάθειρξης για την απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Στον Λεμούσια επέβαλε ποινή 13,5 χρόνων για τις δύο κατηγορίες (απλή συνεργεία, πλαστογραφία, ενώ για τον Σαξώνη η ποινή φτάνει τα 22 χρόνια περίπου για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και ξέπλυμα. Για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκαϊτατζή και Γκόλα, επιβλήθηκε η ποινή των 2 και του 1 χρόνου αντίστοιχα.

Το δικαστήριο ναι μεν έκρινε και σε δεύτερο βαθμό ένοχο τον κ. Παπαγεωργόπουλο κατά πλειοψηφία (3-2), κατά μετατροπή όμως της κατηγορίας σε απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης εξετάζοντας σε δεύτερο βαθμό την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης κήρυξε:

-Ένοχο τον πρώην δημοτικό ταμία, Παναγιώτη Σαξώνη, για υπεξαίρεση στην υπηρεσία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις και πλαστογραφία.

-Ένοχο τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, για τα αδικήματα της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση και για πλαστογραφία.

-Ένοχο τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση. Μάλιστα η πρόταση του εισαγγελέα είναι να καταδικαστεί με 13 χρόνια φυλάκιση.

-Ενόχους τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Γκόλας και Γκαϊτατζής) για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Ο εισαγγελέας είχε προτείνει για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο την ποινή των 13 χρόνων κάθειρξης για απλή συνέργεια, για τον Μ. Λεμούσια 15 χρόνια για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και 15 μήνες για απλή συνέργεια στην πλαστογραφία. Για τον Σαξώνη πρότεινε 20 χρόνια για υπεξαίρεση, δύο χρόνια για πλαστογραφία και επτά χρόνια για ξέπλυμα χρήματος. Ακόμη, για τους δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, Γκαϊτατζή και Γκόλα, πρότεινε 5 και 4 χρόνια αντίστοιχα για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε: "Είναι λάθος κ. πρόεδρε!".

Ο συνήγορος του Μ. Λεμούσια, Α. Κούγιας, στην αγόρευσή του ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωριστεί στον πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, με τον Λεμούσια να αντιδρά και να λέει: " Δεν θέλω το ελαφρυντικό, δεν θέλω τον οίκτο κανενός, την αθωότητά μου θέλω" και τον πρόεδρο της έδρας να απαντά: "Αυτό έχει κριθεί"

"Αυτό δεν είναι απόφαση, είναι δολοφονία εν ψυχρώ" απάντησε ο Λεμούσιας.

ΠΗΓΗ -ΗΜΕΡΗΣΙΑ


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη