Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ: «Κύκλος Ομιλιών για Ψυχολογική Ενδυνάμωση» μέσω live streaming

1239 Views
Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ: «Κύκλος Ομιλιών για Ψυχολογική Ενδυνάμωση» μέσω live streaming Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ: «Κύκλος Ομιλιών για Ψυχολογική Ενδυνάμωση» μέσω live streaming

 

 

31/03, 05/04, 07/04 & 18/4 στις 7.00μμ
 
Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει έναν κύκλο 4 ομιλιών που απευθύνεται σε όλους με μοναδικό στόχο την ψυχολογική ενδυνάμωση τους σε μια δύσκολη περίοδο λόγω συνθηκών.
 
Στις 3 πρώτες ομιλίες ομιλήτρια είναι η πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων - σύμβουλος ζεύγους - συγγραφέας Νέλη Βυζαντιάδου ενώ στην τελευταία ομιλητής είναι ο ψυχίατρος - συγγραφέας Ιάκωβος Μαρτίδης.
 
Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν μέσω live streaming και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

.

Πρόγραμμα Oμιλιών:

 
ΤΕΤΑΡΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Ώρα έναρξης 19:00
 
Θέμα : «Γιατί δεν πιστεύω στον εαυτό μου;»
Μια ομιλία αφιερωμένη στην αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση
Συντονίστρια: Νέλη Βυζαντιάδου, ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων - σύμβουλος ζεύγους - συγγραφέας
 
Θα συμμετέχει η ηθοποιός Βαλεντίνα Παρασκευαίδου
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Ώρα έναρξης 19:00
Θέμα : «Πώς να λέμε ΟΧΙ και να βάζουμε όρια στους άλλους;»
 
Μια ομιλία αφιερωμένη στη σημασία των ορίων στις σχέσεις μας με τους άλλους
 
Συντονίστρια: Νέλη Βυζαντιάδου, ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων - σύμβουλος ζεύγους - συγγραφέας
 
Θα συμμετέχει η ηθοποιός Βαλεντίνα Παρασκευαίδου
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Ώρα έναρξης 19:00
Θέμα : «Πώς να παραμείνουμε ψυχικά υγιείς στις παρούσες συνθήκες λόγω Covid-19»
 
Μια ομιλία αφιερωμένη στα ψυχικά εργαλεία που πρέπει να επιστρατεύσουμε για να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τις ψυχικές επιπτώσεις του Covid-19
 
Συντονίστρια: Νέλη Βυζαντιάδου, ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων - σύμβουλος ζεύγους - συγγραφέας
 
Θα συμμετέχει η ηθοποιός Βαλεντίνα Παρασκευαίδου
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021
Ώρα έναρξης 19.00
 
Θέμα : «Αλλάζω τον εαυτό μου, αλλάζω τον κόσμο όλο »
 
Μια ομιλία για θέματα καίρια και σημαντικά που διαμορφώνουν τη ζωή μας και επηρεάζουν τη ζωή των άλλων. Μια ομιλία προσανατολισμένη στο ευ ζην...
 
Συντονιστής : Ιάκωβος Μαρτίδης ψυχίατρος-συγγραφέας
 

Σύντομο βιογραφικό Νέλης Βυζαντιάδου

Η Νέλη Βυζαντιάδουγεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Θεσσαλονίκη όπου και διατηρεί ιδιωτικό γραφείο ως πιστοποιημένη ψυχοθεραπεύτρια ενηλίκων - σύμβουλος ζεύγους - επόπτρια & εκπαιδεύτρια επαγγελματιών ψυχικής υγείας.
 


Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΑΠΘ και εξειδικεύτηκε στην Ψυχομετρία. Ακολούθησαν δύο κύκλοι μεταπτυχιακών σπουδών εκ των οποίων ο ένας στη Συμβουλευτική και ο άλλος στην Ψυχοθεραπεία μέσω Ψυχοδυναμικού Ψυχοδράματος. Μετεκπαιδεύτηκε επίσης ως επόπτρια και εκπαιδεύτρια ψυχοθεραπευτών αλλά και ως σύμβουλος ζεύγους.
 
Από το 1991 ως το 2001 εργάστηκε σε ψυχιατρικές δομές της πόλης ενώ από το 2001 ασχολείται με το ελεύθερο επάγγελμα. Συνεργάστηκε με διάφορους φορείς και συλλόγους ως συντονίστρια επιμορφωτικών σεμιναρίων και διεξάγει εδώ και πολλά χρόνια ανοιχτές ομιλίες που απευθύνονται σε ανθρώπους με ενδιαφέροντα γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.
 
Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είναι επιστημονική υπεύθυνη του Ανοιχτού Σχολείου Ψυχικής Υγείας του ιερού ναού Παναγούδας και ομιλήτρια στις εκδηλώσεις του που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο Κέντρο Πολιτισμού "Αλέξανδρος" με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
 
Στον ελεύθερο της χρόνο ασχολείται με την αρθρογραφία στα sites Kulturosupa.gr, Karfitsa.gr και Thessaloniki Life καθώς επίσης αρθρογραφεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ. Είναι συγγραφέας των βιβλίων: Φάκελος Διαπραγμάτευση, Μαθαίνοντας να διαπραγματεύεσαι ανάγκες, επιθυμίες και αιτήματα, Ώρα για δράση, Ένα ταξίδι είναι η ζωή, Και τώρα οι τρεις μας και Μαθήματα στη γλώσσα της αγάπης..
 

Σύντομο βιογραφικό Ιάκωβου Μαρτίδη

Ο Ιάκωβος Μαρτίδης πέρασε μευποτροφία στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίουτης Θεσσαλονίκης και τελείωσε μεάριστα τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική.
 
Είναι μέλος επιστημονικών εταιρειών πουασχολούνται με την ψυχικήυγεία και ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Γνωστικής και  Συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας.
 
Από το 1993 διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια και ψυχοθεραπευτικές ομάδες. 
 
Πιστοποιημένος εκπαιδευτής τουΕλληνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, εκπαιδεύει δημόσιους υπαλλήλους πάνω σε θέματα που άπτονται της ειδικότητάς του.
 
Εργάζεται ως ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής και οικογενειακός σύμβουλος στη Δράμα και στην Θεσσαλονίκη.
 
Συγγραφέας των βιβλίων: Η αγάπη στην πρίζα,Τα μυστικά των άλλων, Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά, Το μήλο πάνω από τη μηλιά, Ο καφές, η γέφυρα και ο Μαντέλα.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη